|
|
KÂĞITTA KARAGÖZ |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81252
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,756 defa indirildi / yazdırıldı
|
1/2 yağlı kâğıt, 45x70 santim
2 adet orta boy domates
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 adet defne yaprağı
4 adet karagöz filetosu (150'şer gramlık)
1/2 tatlı kaşığı tuz
1/2 bardak balık suyu
1 tatlı kaşığı ince kıyılmış soğan
4 çorba kaşığı ince dilimlenmiş mantar
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 bağ kıyılmış maydanoz
1) Kâğıdın yarısını boyuna, diğer yarısının üzerine kapatıp fazla küçültmeden kalp biçimi kesiniz ve içini tamamen yağlayıp muhafaza ediniz.
2) Domateslerin kabuklarını soyup, çekirdeklerini çıkararak ince ince kıyınız.
3) Küçük bir tencereyi ateşe koyup kızdırınız. Sonra tereyağını ve balıkları koyup soğanı serpiniz. Balıkları 1 dakika altüst ediniz
4) Sonra mantarı ve defne yaprağını, tuzunu ve domatesini ve balık suyunu ilâve edip ağzını kapatınız ve ağır ateşte 8 dakika pişirip balıkları başka bir kaba kırmadan çıkarınız.
5) Balığın kalan suyu 1 bardak olmalıdır. Fazla ise, biraz kaynatıp çektiriniz ve ateşten alınız.
6) Tereyağını ve maydanozunu ilâve edip bir kere karıştırıp, kâğıda sarıp pişiriniz. Servis yapınız.
|
Soslu Karagöz |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81253
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2012
1,465 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı yağ
4 adet karagöz filetosu (150'şer gramlık)
1 tatlı kaşığı çok ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı Balık Suyu
1 su bardağı Beyaz Sos
1 çay kaşığı anason
1/2 tatlı kaşığı tuz
1 kahve fincanı sirke
1 çorba kaşığı Sos Hollandez
1 çorba kaşığı vurulmuş krema
1) Küçük, dibi düz bir tencereye yağı koyup, kızdırıp, balıkları ve soğanı ilâve ediniz. 1 dakika altüst edip anasonu, tuzu ve balık suyunu ilâve edip, kapağını kapatarak ağır ateşte 8 dakika pişirip bir paletle temiz olarak balıkları bir güvece çıkarınız.
2) Suyunu dibinde az kalıncaya kadar çektiriniz. Sonra, beyaz sosu ilâve edip iyice karıştırıp 1 dakika kaynatınız ve hemen ince bir süzgeçten bir kaba süzdürünüz.
3) Karıştırarak içerisine Hollandez'i ve vurulmuş kremayı ilâve ediniz karıştırıp balıkların üzerine hemen döküp servis yapınız.
|
|
KÂĞITTA KARAGÖZ Tarifleri Zargana Tarifleri
|
|