|
Kağıtlı Kek |
|
YOL
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.10.2013
Mesajlar: 174 Şehir: Kars |
Kısa URL: https://ml.md/lc92805
Gönderme Tarihi: 07.Ekm.2013
42,420 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
2 YUMURTA
1/2 SU BARDAĞI SIVIYAĞ
1 ÇAY BARDAĞI SÜT
2,5 SU BARDAĞI UN
1,5 SU BARDAĞI ŞEKER
1 PAKET KABARTMA TOZU
2 PAKET VANİLYA
ARZUYA GÖRE 250 GR VİŞNE VEYA TAZE ÜZÜM
25-30 ADET KAĞIT KEK KALIBI
Yumurtaları şekerle beyazlaşıp köpürene dek çırpm. Sütü, sıvıyağı vanilyaları, elenmiş unu, kabartma tozunu ekleyip karıştırın. Meyveleri ekleyin, hamuru kağıt kalıpların yarısına gelecek kadar boşaltın. 170 derece ısılı fırında pişirip kürdan kontrolü ile fırından alın. Üzerini arzunuza göre süsleyin.
Not: Kalıpların yarısından fazla hamur koyarsanız, pişerken taşar.
|
Kağıtta Kek |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc87652
Gönderme Tarihi: 16.Mar.2013
3,600 defa indirildi / yazdırıldı
|
Melikgazi Belediyesi
2 yumurta
1 çay bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 su bardağı dövülmüş ceviz
1 su bardağı kuru üzüm
½ limon suyu
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı tarçın
Alabildiği kadar un
Şeker ve yumurta çırpılır. Sıvı yağ süt eklenir. Un, kabartma tozu, vanilya, tarçın, ceviz, üzüm eklenerek,koyu bir kek hamuru hazırlanır. Kağıt kalıplara 1'er yemek kaşığı dökülerek 175 derece fırında pişirilir.
|
KÂĞITTA KEK |
|
zambak
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.02.2008
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc22102
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2008
3,586 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 yumurta
3 su bardağı un
3/4 su bardağı süt
1/2 su bardağı fındık içi
1 çorba kaşığı kuş üzümü
1 portakal kabuğu rendesi
3/4 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı şeker
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 deste kek kâğıdı (18-20 adet)
Yumurtayı şekerle bir kap içinde şeker eriyinceye kadar çarpınız. Süt ve yağı katıp karıştırınız. Kıyılmış fındık, portakal kabuğu rendesi, elenmiş kabartma tozlu unu ilave edip karışıma yediniz.
Birer çorba kaşığı kek kâğıtlarına koyup fırın tepsisine yanyana diziniz. Üzerlerine kuş üzümü, kırılmış fındık, ceviz vs serpip orta hararetli fırında pembe renkte pişiriniz.
ML® Kağıtta Portakallı Kek için tıklayın ML® Kağıtta Kakaolu Kek için tıklayın
|
Kağıtta Kek |
|
DolmaSever
Aşçıbaşı
Kayıt: 20.09.2010
Mesajlar: 25 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc56192
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2010
3,392 defa indirildi / yazdırıldı
|
Emine Beder
3 yumurta
1/2 paket margarin veya tereyağı
1/2 su bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
3 su bardağı un
2 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
2 paket vanilya
20-25 vişne veya taze üzüm
25-30 kâğıt kek kalıbı (tek kişilik kalıp)
Yumurtaları şekerle birlikte beyazlaşıp köpürene dek çırpalım. Sütü, eritip soğuttuğumuz margarini, sıvı yağı, vanilyaları ekleyip yarım dk. daha çırpalım. Elenmiş unu ve kabartma tozunu ekleyip mikserin düşük ayarı ile veya çırpma teliyle karıştıralım. Vişneleri ekleyip tekrar karıştıralım. Hamuru kâğıt kek kalıplarının yarısına gelecek şekilde kalıplara boşaltalım. Kalıpları fırın kabına dizelim. 180° ısılı fırında kekleri pişirelim ve kâğıdı ile birlikte servis yapalım.
Fotoğraf "saka" tarafından gönderildi. 13.02.2019
|
Kağıtta Kek |
|
İ
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 612 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc124901
Gönderme Tarihi: 28.Nis.2017
2,712 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1,5 çay bardağı süt
3 çay bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı damla çikolata
Yumurta ve şeker iyice çırpılır.
Üzerine sıvı yağ ve süt eklenerek biraz daha çırpılır.
Un eklenir, üzerine kabartma tozu konarak bütün malzemeler iyice karıştırılır.
En son damla çikolata katılarak karıştırılır.
Hazırlanan kek harcı, kağıt kek kalıplarının içine yarıya kadar doldurulur.
Hazırlanan kağıt kekler bir fırın tepsisine dizilir.
180 derece önceden ısıtılmış fırında 30-35 dakika pişirilir.
|
|