3 tane piliç
10 gr. tereyağı (2 çorba kaşığı)
3 büyük yağlı kâğıt
1/2 limon
Üç tane pilicin tüyleri yolunur, içleri temizlenir, yıkanır ve sonra üstleri ovularak tuzlanır, hafifçe limon sürülür. 3 büyük yağlı kâğıt açılır, ikisi üst üste konulur ve orta kısmı tereyağı ile yağlanıp bu kısma piliçler yanyana oturtulur, üstleri kalan yağla yağlanıp, kâğıdın kenarları piliçlerin üzerlerine doğru çevrilerek sarılır ve piliçler paket yapılır gibi sarılmış olur. Kalan bir kâğıt da buna yine sıkıca sarılır ve iple bağlanır. Paketin üstü hafifçe ıslatılır ve bir tepsiye konularak orta ısıdaki fırına sürülür. Bir saat 15 dakika veya bir buçuk saat pişirilir ve tepsi fırından alınarak ip kesilir, kâğıtlar açılır. Piliçler ister bütün, ister parçalara ayrılmış olarak tabağa konulur ve servis yapılır.
|