|
|
Kağıtta Somon |
|
Borekch
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc4917
Gönderme Tarihi: 13.Haz.2006
3,183 defa indirildi / yazdırıldı
|
MALZEMELER
3 çorba kaşığı margarin
5 iri mantar (ıslak bir bezle silinip, iri doğranmış)
5 orta boy sivribiber (sap ve çekirdekleri temizlendikten sonra ince doğranmış)
2 taze soğan (ayıklanıp, ince doğranmış)
1 demet doğranmış maydanoz
250 g konkase domates
1/2 su bardağı balık suyu (beyaz etli balık kafa ve kılçıklarının suda 20 dakika haşlanması ile elde edilmiş)
750 gr somon balığı filetosu
1/2 çay kaşığı tuz
tane karabiber
1 limon
2-3 defne yaprağı
1 çorba kaşığı krema (isteğe bağlı)
YAPILIŞ TARİFİ
Önce fırınınızı 170 °C'ye getirip ısıtın.
Margarini bir kapta eritin. Yağ kızınca mantarları, sivribiberi, taze soğanı ve maydanozu ilave edin. Ateşin üzerinde bir kaç kez karıştırdıktan sonra domatesi katın. Hafif ateşte domatesler suyunu çekip tekrar bırakıncaya kadar pişirin. Balık suyunu koyup, 5 dakika daha pişirin. Ateşten alın.
Somon filetosunu 5 eşit parçaya bölün. Tuz ve biber serpin. Sote edilmiş sebzeleri, somon filetosunu, limon dilimleri ve defne yapraklarını, kremayı yağlı kağıt ya da alüminyum folyonun içine yerleştirin.
İçine malzemeyi yerleştirdiğiniz yağlı kağıt ya da alüminyum folyoyu sıkıca kapatın ve tepsiye yerleştirip, yaklaşık 10-15 dakika fırında pişirin.
Kağıtta somonları fırından çıkarıp, dikkatlice kağıdı açın ve önceden ısıtılmış tabaklarda servis yapın.
|
KAĞITTA DENİZ ALASI |
|
Kenan Manaz
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.03.2008
Mesajlar: 26 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc22901
Gönderme Tarihi: 30.Mar.2008
13,887 defa indirildi / yazdırıldı
|
GEREKLİ MALZEME:
350 gr kılçıksız deniz alası fileto (somon)
yarım kuru soğan
1 adet orta boy domates
1 avuç doğranmış mantar
1 adet sivri biber
2 adet taze soğan
2 dilim limon
yarım çay kaşığı tuz
yarım çay kaşığından az karabiber
yarım çay kaşığından az kimyon
3 adet defne yaprağı
alüminyum folyo.
YAPILIŞI:
Geniş bir tabağın üzerine alüminyum folyo serilir. Folyonun üzerine sırasıyla halka halka doğranmış kuru soğan, doğranmış taze soğan, sivri biber, mantar, defne yaprakları, 2 dilim limon, halka halka doğranmış domates, tuz ve baharatlar eklenir. Tüm karışımın üzerini kapatacak şekilde deniz alası ve domatesler ilave edilir. Filetoların üzerine kaşar peyniri rendesi ve tereyağı konur.
İkinci bir folyoyla üzeri hava almayacak şekilde kapatılır.
Orta hararetli bir fırında veya ızgarada 20 dakika pişirilerek servis edilir.
|
|
Kağıtta Somon Tarifleri Ahtapot Tarifleri
|
|