|
|
Kagıtta Tavuk Göğsü |
 |
AyGölgesi
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc3575
Gönderme Tarihi: 09.May.2006
2,285 defa indirildi / yazdırıldı
|
6 adet tavuk gögsü ( kemigi ve derisi çikarilmis)
2 yemek kasigi limon suyu
3 yemek kasigi tereyağı
2 yemek kasigi un
1 bardak tavuk suyu
1 yumurta sarisi
Tuz
Karabiber
Bir fiske tarçin
Bir fiske hindistancevizi
150 gr kiyilmis mantar
1 tatli kasigi kiyilmis soğan
Tavuk etlerini limon suyuyla karistirip 15 dakika dinlendirin. Orta boy tavada 1 kasik yag eritin. Tavuk gögüslerini içine atip her iki yüzlerini çevirerek sekizer dakika kizartin.
Küçük bir tencerede 1 kasik yagi eritin. Un katip tahta kasikla 2 dakika karistirin. Atesten alip içine azar azar tavuk suyunu yedirin. Tekrar atese koyun, kaynamaya baslarken çirpilmis yumurtayi katin; sos kati hale gelene dek karistirmaya devam edin. Atesten indirin. Tuz, karabiber ve diger baharatla kiyilmis mantar ve soğani da kremaya karistirin.
Tavuk etlerini saracak büyüklükte 6 adet alüminyum folyo kesin ve içlerini eritilmis yagla yaglayin. Tavuklari yerlestirin ve üzerilerine sosu bölüstürün. Folyoyu üzerine sararak 6 küçük paket hazirlayin. Sonra da firin tepsisine siralayip 30-40 dakika firinda pisirin.

|
|
Kagıtta Tavuk Göğsü Tarifleri Tavuk Yemekleri
|
|