Kısa URL: https://ml.md/lc96730
Gönderme Tarihi: 19.Mar.2014
2,569 defa indirildi / yazdırıldı
10 adet pazı yaprağı (ince kıyılmış)
1 adet soğan (ince kıyılmış)
2 adet yufka
6 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber (arzu edilen miktarda)
Pazı, soğan, tuz ve karabiberi harmanlayıp iyice ovun. Bir adet yufkayı düz bir zemine yayıp, üzerine iki çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve yağı yufkanın her tarafına sürün. Hazırladığınız pazılı malzemeyi yufkanın üzerine yayıp, yufkayı rulo şeklinde sarın ve üzerine bir çorba kaşığı yağ sürün. Hazırladığınız ruloyu 4 cm. genişliğinde kesip, yağlanmış tepsiye dizin. Kalan yufka ve pazılı malzemeyi de aynı şekilde hazırlayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirip, ılık servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc36950
Gönderme Tarihi: 28.May.2009
3,088 defa indirildi / yazdırıldı
Ayşe Tüter
MALZEMELER;
500 gr. ıspanak (sadece yaprakları iri kıyılmış)
3 yufka
1 çay bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 adet kuru soğan (ince kıyılmış)
Ispanakları tuz şeker soğan ilave edilip karıştırın. İyice sıkılarak bir kaba alın. Yufka yayın. Üzerine ikinci yufka koyun ve yağlayın. 3. yufkayı koyun ve tekrar yağlayın. Hazırlanan iç yufkanın bir kenarına koyduktan sonra, sıkı sıkı rulo yapın. 4 parmak genişliğinde kesip tepsiye dizin. Üzerine zeytinyağı sürün. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirin. Yoğurtla servis yapın.