|
Kahiye Tatlısı (Mardin) |
|
hacer yener
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.10.2016
Mesajlar: 40 Şehir: Mardin |
Kısa URL: https://ml.md/lc120916
Gönderme Tarihi: 10.Kas.2016
4,732 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://mardintarifi.com
Hamuru İçin:
2 Bardak Su
1 Çay Bardağı Tuz
1 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
Aldığı Kadar Un
Şerbeti İçin:
3 Su Bardağı Şeker
2 Bardak Su
Yarım Limon
İçi için:
1 kilogram künefelik peynir
4 yemek kaşığı sade yağ
5 su bardağı sıvı yağ
Yoğurma kabına unu havuz yapıp bir fiske tuz, yağ ve azar azar su ilave edilerek kulak memesi
yumuşaklığında bir hamur elde edilir ve hamur mayalanmaya bırakılır.
Bu arada şerbet soğuması için önceden hazırlanır.
Mayalanan hamur bezelere ayrılır ve sırayla yufkalar açılır.
Açılan yufkaların üzerine eritilen yağ gezdirilir, her yerine dağılması sağlanır ve ortasına künefelik peynir konur kare olacak şekilde kenarlar karşılıklı olarak kapatılır.
Açılmaması için kenarları hafifçe bastırılarak kızgın yağda arkalı önlü kızartılır.
Kızaranlar bir tepsinin içinde üzerine sırayla şerbet dökülerek ıslatılır.
Servis tabağına ikiye katlanarak alınır ve görsel olarak çam fıstığı ile süslenerek servis edilir.
|
Kahiye (Mardin) |
|
genç fidan
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.03.2016
Mesajlar: 38 Şehir: Üsküp |
Kısa URL: https://ml.md/lc127942
Gönderme Tarihi: 31.Ağu.2017
1,643 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mardin Müze Müdürlüğü
Taze peynir
Tereyağı
Hamur için:
1 yumurta
Un
Kabartma tozu
Su
Şerbeti için:
Su
Şeker
Limon
Bir yumurta, alabildiği kadar un, biraz kabartma tozu ve suyla yoğrulan hamur yufka şeklinde açılır.
İki tarafından katlanarak ortasına taze peynir eklenip kenarlarından kapatılır.
Tavaya bir yemek kaşığı tereyağı eklenir, eridikten sonra hazırlanan yufkalar kızartılarak ocaktan alınır.
Önceden hazırlanmış soğuk şerbet, sıcak olan yufkaların üzerine dökülür ve servis edilir.
|
Kahhiye Tatlısı (Mardin) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc161041
Gönderme Tarihi: 04.Kas.2021
222 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı şeker
3 adet yumurta
1 kilogram baklavalık un
1 kilogram tuzsuz taze koyun peyniri
1 su bardağı su
2 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
Öncelikle 4 su bardağı un, yumurta, su, tereyağı ve tuz ile yumuşak bir hamur yoğuruyoruz.
Hamurdan mandalina büyüklüğünde eşit bezeler koparıyoruz.
Bezeleri de un serpilmiş bir zemin üzerinde hafifçe yoğuruyoruz.
Üstüne temiz bir bezle örterek, yarım saat boyunca dinlendiriyoruz.
Beklettikten sonra bezelerin üzerine biraz nişasta serpip, biraz da unu serperek incecik açıyoruz.
Temiz bir çarşafı, açtığımız bezelerin üzerine seriyoruz ve nemini alması için bekliyoruz
Peyniri rendeliyoruz şekerle karıştırıyoruz.
Yufkanın bir tanesi mutfak tezgahının üzerine düzgünce yayıyoruz.
Üzerine harcı serpiştiriyoruz.
Son aşamada yufkaları yan taraflarından orta tarafa doğru bohça şeklinde kapatıyoruz.
Sıcak sacın üzerinde yufkalarımızı pişiriyoruz.
Servis edeceğim zaman üzerine sıcak pekmez gezdirerek süslüyoruz.
|
Kahiye Tatlısı (Mardin) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162000
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2021
358 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı su
2-3 bardak su
1 çimdik tuz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı su
½ limon suyu
İçi için:
1 kg künefe peyniri
1 su bardağı şeker
4 yemek kaşığı sade yağ
Şerbet için olan malzemeler tencereye alınır ve kaynatılır.
Hamur için olan malzemeler bir araya getirilerek yoğurulur. Hamur orta sert bir kıvamda olmalıdır, unu aşamalı olarak ekleyin, duruma göre daha fazla ya da daha az ekleyebilirsiniz.
Hamuru 10 dakika dinlendirin ve ardından ceviz büyüklüğünde bezelere bölün.
Hamuru açıp içerisine yağ sürün ve peynirle şekeri içerisine koyarak zarf şeklinde dört kenarından katlayın.
Tavaya sıvıyağ alarak ısıtın ve hazırlanan hamurları kızartın. Pişenleri kenara alarak şerbetleyin ve ılıkken servis edin.
|
|