|
|
Kahke |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160363
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2021
298 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2,5 su bardağı un
10 gram toz amonyak
2,5 su bardağı toz şeker
3 çorba kaşığı pekmez
Üzerine:
Susam
Bir kaba sütü aktarın. Üzerine sıvı yağı katıp karıştırın. Ardından toz amonyağı ekleyin. Toz şekeri ilave edip malzemeyi çırpma teliyle iyice çırpın. İçine unu ekleyip, hamur özleşene dek yoğurun. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Hamurlara parmak şekli verin. Yağlanmış fırın tepsisine dizip, üzerilerine fırça yardımıyla pekmez sürün. Bol susam serperek, ısıtılmış 200 derece fırında, altlı üstlü pembeleşene dek pişirin.
|
Kahke |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc88952
Gönderme Tarihi: 04.May.2013
3,080 defa indirildi / yazdırıldı
|
Ankara Büyükşehir Belediyesi
Belmek Yemek Kitabı
1 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta (sarısı hamura, beyazı üzerine)
1 çay bardağı yoğurt
1,5 çorba kaşığı sirke
1 çay bardağı sıvı yağ
250 gr. yumuşak margarin
1 tatlı kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
Un (aldığı kadar)
Üzerine batırmak için bol susam
Bir kap içerisine un, margarin, yoğurt, mahlep ve kabartma tozu, sıvı yağ, sirke, yumurta sarısı ve pudra şekeri katılarak karıştırılır, kulak memesi yumuşaklığında hamur yoğrulur. Hazırlanan hamur, merdane ile yarım cm. kalınlığında açılır. Kurabiye kalıpları ile kesilir. Kurabiyeler önce çırpılmış yumurta akına, sonra susama bolca batırılıp, yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 170 derece fırında pişirilir.
|
|
Kahke Tarifleri Ağızda Dağılan Kurabiye Tarifleri
|
|