|
Kahvaltı Ekmeği |
|
Aydın havası
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.06.2011
Mesajlar: 55 Şehir: Aydın |
Kısa URL: https://ml.md/lc65002
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2011
1,778 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 çorba kaşığı yoğurt
1.5 su bardağı un
1 çay kaşığı karbonat
2 çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
Yoğurdu, unu, tuzu, kabartma tozunu ve karbonatı derin bir kapta karıştırın ve çok yumuşak bir hamur haline getirin. Unlanmış zeminde bu hamuru elinizle çok yavaş bir şekilde bastırarak bir parmak kalınlığında açın. İstediğiniz şekillerde kurabiye kalıbıyla keserek yağlanmış tepsiye dizin. 200 derece fırında 15 dakika pişirin.
|
Kahvaltı Ekmeği |
|
nevzat yeniay
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.06.2013
Mesajlar: 28 Şehir: Kırıkkale |
Kısa URL: https://ml.md/lc89749
Gönderme Tarihi: 12.Haz.2013
1,630 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 yumurta
2 çorba kaşığı yoğurt
20 gram yaş maya
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı mahlep
4 çoraba kaşığı sıvı yağı
3 su bardağı un
Yumurta sarısı ve susam
Yoğurma kabının içinde 1 yumurtayı, yoğurdu, şekeri sıvı yağı ve tuzu karıştırın. Üzerine, 5 dakika bir çay bardağı ılık suda beklettiğiniz yaş mayayı dökün ve un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Yumuşak bir hamur yoğurup 20 dakika dinlenmeye bırakın. Mayalanan hamurdan cevizden büyük yuvarlaklar yapın ve tepsiye dizin. Ortasını bıçakla çizin ve yumurta sarısı, susam serpip 200 derecedeki fırında 30 dakika pişirip çıkartın. Ilık ya da soğuk ikram edin. Sıcakken içine tereyağı sürüp kahvaltıda kendi ekmeğinizin keyfine varın.
|
Kahvaltı Ekmeği |
|
aynmah
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 26.01.2015
Mesajlar: 35 Şehir: Muğla |
Kısa URL: https://ml.md/lc104702
Gönderme Tarihi: 27.Oca.2015
1,344 defa indirildi / yazdırıldı
|
1,5 su bardağı yoğurt
1 adet limon
1 tatlı kaşığı karbonat
1 çay kaşığı tuz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvı yağ
3 çorba kaşığı krem çikolata
3 çorba kaşığı çilek reçeli
50 gram beyaz peynir
Hamuru hazırlamak için un, yoğurt, karbonat, tuz ve limon suyunu karıştırıp hamur yapın. Baklava şeklinde açın ve yağda kızartıp içine hamurları atın. Hemen puf diye kabaracak ve diğer yüzünü çevirip iki yüzünü de pişirin. Servis yaparken ister reçelle, ister peynirle ikram edin.
|
Kahvaltı Ekmeği |
|
everest
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2018
Mesajlar: 23 Şehir: Hatay |
Kısa URL: https://ml.md/lc131412
Gönderme Tarihi: 24.Oca.2018
618 defa indirildi / yazdırıldı
|
17 su bardağı un (1700 gram)
100 gram yaş maya
2 çorba kaşığı tuz (50 gram)
5 su bardağı ılık su
180 gram kahvaltılık margarin
Hamuru hazırlayıp 35'er gramlık parçalara kesip ovucunuzun içiyle bir top gibi yuvarlayınız. Tepsiye sırayla ve 4'er santim arayla diziniz.
Elle tutulur vaziyette 1 santim kalınlığında altı hafif bombeli 10 santim boyunda bir tahtayla ekmeklerin tam ortalarından 2'ye bölercesine bastırınız.
Mayalama fırınında, yoksa mutfakta, üzerine bir bez kapatıp 15-20 dakika mayalandırınız. Ve bir fırçayla üzerlerine süt sürüp kızgın fırında 8-10 dakika pişirip fırından çıkarınız.
Not: Ekmekler fırına sürülünce buhar verilebilen fırınlar vardır. Ekmeği sürer sürmez, 1 dakika buhar verilirse çok güzel olur, üzerine bir şey sürmeye gerek kalmaz. Bu su miktarı ekstra un içindir. Un kalitesi düşerse su miktarı 100-150 gram azalabilir.
|
Kahvaltı Ekmeği |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169299
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2022
214 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
4 - 4,5 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2,5 çay bardağı ılık süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Unu eleyip mayayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine süt, yumurta, şeker, tuz ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Üzerini kapatıp oda sıcaklığında 40-45 dakika bekletin.
Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 190 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Süre sonunda mayalanan hamuru tekrar yoğurup yuvarlayın ve tepsiye alın, üzerine sıvı yağ sürün ve un serpin.
Üzerini kapatıp 20 dakika daha bekletin ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp üzerini kapatın ve soğumaya bırakın.
|
|