Kısa URL: https://ml.md/lc152635
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2020
374 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı bibersalçası
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı kekik
1 tatlı kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
2-3 diş ezilmiş sarımsak
2 yemek kaşığı zeytinyağı, tuz
Cevizleri olabildiğince ince kıyın. Tüm malzemeyi derin bir kasede, homojen bir kıvam alana kadar karıştırın. Salçanın tuz oranına göre tuzunu ayarlayın. Buzdolabında saklayıp, dilediğiniz zaman servis yapın.
Kayıt: 23.09.2020 Mesajlar: 38 Şehir: Kahramanmaraş
Kısa URL: https://ml.md/lc153307
Gönderme Tarihi: 27.Eyl.2020
345 defa indirildi / yazdırıldı
4 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı biber salçası
4-5 diş rendelenmiş sarımsak
Yarım su bardağı dövülmüş ceviz
Kimyon
Pul biber
Karabiber
Kekik
1,5 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 yemek kaşığı galeta unu (kıvama göre artırabilirsiniz)
İki salçayı derin bir kapta karıştırın. Üzerine zeytinyağını da ilave edip homojen bir karışım elde edin. İçine ceviz, sarımsak ve baharatları ekleyin. Galeta ununu da ilave edip iyice yedirerek bir süre buzdolabında dinlenmeye bırakın.
3 yemek kaşığı domates salçası
8-9 adet ceviz içi
10-12 diş sarımsak
Karabiber
Nane
Pul biber
Sıvı yağ
Tuz
Sarımsakları ince ince doğrayın, sonra iyice dövün. Ceviz içlerini oklava yardımıyla un ufak oluncaya kadar ezin. Tavaya sıvı yağ koyun. Ardından 3 yemek kaşığı domates salçasını ekleyin. Sonrasında sarımsakları ilave edin. Sarımsak ve salçayı iyice karıştırıp birbirine yedirerek pişirin. Üzerine kırılmış cevizleri serpin. Nane ve pul biber gezdirin. Tahta kaşık yardımıyla bir güzel karıştırın. Çemeniniz hazır. Üzerini maydanozla süsleyebilirsiniz.