Kısa URL: https://ml.md/lc167223
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2022
670 defa indirildi / yazdırıldı
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı süt
Tuz
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Bir yoğurma kabına un, kabarma tozu ve bir çay kaşığı tuz konarak karıştırılır.
Kuru karışımın üzerine azar azar süt ekleyerek orta yumuşaklıkta bir hamur yoğurulur.
Hamur bir süre dinlendirilir, daha sonra un serili bir yüzeyde 1 milim kalınlığında açılır.
Açılan hamur iki parmak eninde karelere kesilir.
Bir tavada sıvı yağ kızdırılır.
Hamur karelerinin unları silkelenerek kızgın yağa bırakılır.
Altın sarısı renginde kızartılır.
Not: Hamurlar daha küçük karelere kesilerek kızartılırsa, çorbalar için nefis bir kruton hazırlanabilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc167222
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2022
170 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Kızartmak için:
Sıvı yağ
Bir kaba süt, tuz ve kabartma tozu aktaralım, güzel karıştıralım.
Üzerine kontrollü bir şekilde un ilave edelim ve ele yapışmayan yumuşacık bir hamur yoğuralım.
Az ele yapışsa sıkıntı yok ,sert hamurdan daha iyi ,tezgahı unladıktan sonra hamur merdane ile açalım ve istediğimiz gibi keselim.
Kızgın yağda kızartalım.