Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Baton Pasta Tarifleri > Kahveli Ekler (1 adet - 64,594 defa bakıldı)

Kahveli Ekler


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Bademli Pasta Tarifleri
Baton Pasta Tarifleri
Bisküvili Pasta Tarifleri
Çikolatalı Pasta Tarifleri
Çilekli Pasta Tarifleri
Elmalı Pasta Tarifleri
Glazür Tarifleri
Kahveli Pasta Tarifleri
Kayısılı Pasta Tarifleri
Kestaneli Pasta Tarifleri
Kremalı Pasta Tarifleri
Limonlu Pasta Tarifleri
Meyveli Pasta Tarifleri
Milföy Pasta Tarifleri
Mozaik Pasta Tarifleri
Muzlu Pasta Tarifleri
Pandispanya Tarifleri
Parfe Tarifleri
Pay Tarifleri
Portakallı Pasta Tarifleri
Profiterol Tarifleri
Rulo Pasta Tarifleri
Tart Tarifleri
Tartolet Tarifleri
Tiramisu Tarifleri
Turta Tarifleri
Yaş Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kahveli Ekler

tombul yürek
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.08.2008
Mesajlar: 21
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc26400
Gönderme Tarihi: 07.Ağu.2008
2,153 defa indirildi / yazdırıldı




Ekler Hamuru:
1 su bardağı su,
1 tutam tuz,
1 çay kaşığı tozşeker,
80 gr. tereyağı,
125 gr. un (elenmiş),
4-5 yumurta,
2 çorba kaşığı pudra şekeri.
Kahveli kreması:
1 su bardağından biraz az süt,
1 çorba kaşığı neskafe (veya benzeri),
25 gr. tereyağ,
20 gr. un (elenmiş),
70 gr. tozşeker,
1 yumurta + 2 yumurtanın sarısı,
100 gr. taze krema.

Hamuru:
Hamuru hazırlamak için orta boy bir tencereye suyu, tuzu, tozşekeri ve tereyağı koyup, orta ateşte, kaynatın. Yağ eriyince unu, bir kerede ilave edin. Ateşi kısarak karışımı, ne kaşığa ne de tencereye yapışmayacak kıvama gelinceye kadar, kuvvetli karıştırarak pişirin.
Tencereyi ateşten alıp yumurtaları teker teker kırarak tenceredeki karışıma ilave edin. Her yumurtayı kırmadan önce bir evvelkinin karışıma iyice yediril- v miş olmasına dikkat edin. Sonuçta çok kaygan ve oldukça yumuşak ve gevrek bir hamur elde edeceksiniz.
Fırınınızı 6/7 dereceye getirip ısıtın.
Hamuru, ucunda düz bir duy bulunan bir sıkma torbasına doldurup, hafifçe yağlanmış fırın tepsisine 2 cm. genişliğinde ve 8 cm. boyunda aralıklı olarak sıkın. Üzerlerine pudra şekerinden serpip fırına sürün.
Eklerleri önce 6/7 derecedeki fırında 15 dakika pişirin. Fırını hafifçe kısıp (5/6 derece), ekler kenarlarından boylamasına hafifçe açılana kadar, 10 dakika daha pişirin. Tepsiyi fırından alıp eklerleri bir tel ızgaraya çıkartarak, soğumaya bırakın.
Kahveli krema:
Küçük bir tencerede sütü kahveyle beraber kaynatıp tencereyi ateşten alın. Bir diğer küçük tencerede, ağır ateşte tereyağı eritin. Yağ kızmaya başlamadan unu ilave edipbîr yumurta teliyle sürekli karıştırarak unun rengi hafifçe dönünceye kadar pişirin. Kuvvetli karıştırmaya devam ederek sıcak kahveli sütü azar azar katarak un yağ karışımına yedirin. Böylece 10 dakika pişirip homojen bir krema elde edince, tencereyi ateşten alın. Ara sıra karıştırarak kremanın üzerinde katı bir tabaka oluşmasını engelleyin.
Bir diğer büyük kapta bütün bir yumurta ve yumurta sarılan ile tozşekeri elektrikli çırpıcı ile köpük köpük oluncaya kadar çırpın. Soğumuş kahveli kremayı katıp karıştırdıktan sonra, kabı içinde kaynar su bulunan bir tencereye oturtun. Tencereyi ateşe koyup, tencerenin içindeki su sürekli kaynar halde olacak biçimde karışımı sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Tencereyi ateşten, kabı da tencerenin içinden alıp çıkarın. Soğuyunca, taze kremayı ekleyip, son bir kez daha karıştırın.
Kahveli kremayı ucunda düz bir duy bulunan sıkma torbasına koyup ızgaranın üzerindeki soğumuş eklerlerin üzerine sıkın.
Krema da soğuduktan sonra, eklerleriniz servise hazırdır.






Kahveli Ekler Tarifleri Baton Pasta Tarifleri



(1 adet Kahveli Ekler 64,594 defa bakıldı)


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort