1 çorba kaşığı krem şanti
1 top vanilyalı dondurma
2 çorba kaşığı tozşeker
Yarım çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı espresso
10 adet çilek
1 çay kaşığı pudraşekeri
1 adet kivi
1 adet nane yaprağı
Krem şantiyi, vanilyalı dondurmayı, tozşekeri ve vanilyayı mikserde çırpın.
Oluşan harcı ikiye bölün. Harcın bir bölümünü espresso ile karıştırın.
Küçük bir kalıbın alt kısmına yerleştirin.
Diğer harcı da üzerine yerleştirip buzdolabının dipfrizinde 24 saat dinlendirin.
Soğuyan parfeyi servis tabağına alın.
5 adet çileği ve kiviyi küp şeklinde doğradıktan sonra parfeyi meyvelerle süsleyin.
Sosu hazırlamak için 5 adet çileği mikserde püre haline getirerek pudraşekerini ekleyin.
Sosu parfenin üzerine gezdirin.
Nane yaprağını da yerleştirdikten sonra servis yapın.

|