|
Kajulu Pilav |
|
nilperi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc101412
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
3,280 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kase pirinç
1 su bardağı kaju
2 çorba kaşığı tereyağı
1,5 kase su
1 tatlı kaşığı tuz
Kajular bir kaç parçaya bölünür. Tencereye tereyağı atılır, eriyince kajular eklenir. Renkleri dönene kadar kavrulur. Yıkanmış pirinç eklenir, bir kaç dakika kavrulur, tuz ve su ilave edilir. Kapak kapatılır. Kaynamaya başlayınca ateş kısılır. 12 dakika pişirilir. Kapakla tencere arasına kağıt havlu konur. Yarım saat dinlendirilir. Süre sonunda alt üst edilir ve servise sunulur.
|
Kajulu Pirinç Pilavı |
|
radar
Aşçıbaşı
Kayıt: 22.10.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc120479
Gönderme Tarihi: 23.Ekm.2016
2,240 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı pirinç
4,5 su bardağı su
1 su bardağı kaju
2,5 yemek kaşığı sıvı yağ
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
3 adet çarliston biber
1 adet havuç
2,5 yemek kaşığı sıvı yağda kajuları hafif kavurun. İçine rendelenmiş havucu ve doğranmış çarliston biberlerini ilave edin. Ardından yıkanmış pirinçleri koyup 1-2 dakika kavurun. 4,5 su bardağı suyunu koyup baharatlarını ekleyin. Kısık ateşte pişirin.
|
|