1 paket mısır nişastası
4 çorba kaşığı tereyağı
1,5 çay bardağı un
1 çay kaşığı kabartma tozu
1 adet yumurta
3 çorba kaşığı kakao
1 çay bardağı şeker
1 paket hindistancevizi
Yapılışı: Bir kabın içine mısır nişastası, un, kakao, şeker ve tereyağını koyup karıştırın. Kakao iyice tüm malzemelerle karışınca içine yumurtayı kırın ve hindistancevizini, kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Ceviz büyüklüğünde yuvarlaklar yapın, tepsiye dizin. Üzerine biraz hindistancevizi serpip, 190 derecedeki önceden ısıtılmış fırında 10 dakika pişirip servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc132629
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2018
992 defa indirildi / yazdırıldı
1 paket yumuşak margarin
1 su bardağı şeker
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
2 çorba kaşığı nişasta
1 çay kaşığı mahlep
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Yarım paket kakao
Yeterince un
İçi için:
1 adet yumurta akı
1 yemek kaşığı şeker
1 çay bardağı hindistancevizi
Üzeri için:
Çikolata sosu
Hamur yoğurma kabımıza margarin ve şekeri alıp şeker eriyene kadar çırpıyoruz.
Daha sonra diğer malzemeleri koyup yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
Hamurdan çeviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz ve parmağımızla içini deliyoruz.
Başka bir tarafta hindistancevizi şeker ve yumurta akını bir kasede karıştırıyoruz.
Tatlı kaşığı ile fındık büyüklüğünde parçalar alıp hamurun içine koyup hamurumuzu kapatıp yuvarlıyoruz.
Yağlanmış fırın tepsisine yerleştirip önceden ısınmış 200 dc fırında pişiriyoruz.
Üzerlerini eritilmiş bitter çikolata sosu ile süsleyebilirsiniz.