10 çorba kaşığı irmik
10 çorba kaşığı toz şeker
1 litre süt
3-4 çorba kaşığı kakao
Yarım paket vanilya
Bir tencerede vanilya hariç tüm malzemeyi çırpın ve sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin. Ocaktan almadan hemen önce vanilyayı da katın. Islatılmış bir kek kalıbına harcı dökün. Oda sıcaklığına gelene kadar bekletip buzdolabına koyun. Bir-iki saat dondurduktan sonra servis tabağına çıkarın.
Kısa URL: https://ml.md/lc71492
Gönderme Tarihi: 09.Oca.2012
2,702 defa indirildi / yazdırıldı
1 litre süt
1 bardak irmik
1 bardak şeker
3 kaşık kakao
1 bardak ceviz
Sütü bir tencereye boşaltıp irmiği içine dökün ve karıştırın. Şekeri ilave edip karıştırın ve koyulaşana kadar karıştırın.Tatlının yarısını cam dikdörtgen bir kaba boşaltın. Geri kalan tatlıya kakaoyu ekleyip karıştırın ve onu da kaba ilave edin.Üzerine ceviz dökün.
Kısa URL: https://ml.md/lc118295
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2016
1,473 defa indirildi / yazdırıldı
Özlem Kaya
1 litre süt
10 yemek kaşığı toz şeker
9 yemek kaşığı irmik
2 tatlı kaşığı vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
Tüm malzeme karıştırılıyor. Kaynadıkdan sonra ocaktan alıyoruz ve vanilya terayağını ekliyoruz. Yapacağımız kapları ıslatıp yarısını kaplara döküyoruz. Daha sonra kalan irmiğe kakaomuzu ekliyoruz iyice karıştırıp sade irmiğin üstüne döküyoruz. İstediğiniz sevdiğiniz şeklinde süsleyip dondurma fındık vs. ile servis ediyoruz.