Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hindistancevizli Kek Tarifleri > Kakaolu Islak Kek (15 adet - 517,954 defa bakıldı)

Kakaolu Islak Kek


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Bademli Kek Tarifleri
Browni Tarifleri
Cevizli Kek Tarifleri
Cheesecake Tarifleri
Çaylı Kek Tarifleri
Çikolatalı Kek Tarifleri
Çilekli Kek Tarifleri
Elmalı Kek Tarifleri
Erikli Kek Tarifleri
Fındıklı Kek Tarifleri
Fıstıklı Kek Tarifleri
Fincan Keki Tarifleri
Havuclu Kek Tarifleri
Hindistancevizli Kek Tarifleri
Hurmalı Kek Tarifleri
Islak Kek Tarifleri
Kağıtta Kek Tarifleri
Kahveli Kek Tarifleri
Kakaolu Kek Tarifleri
Kayısılı Kek Tarifleri
Kremalı Kek Tarifleri
Kirazlı Kek Tarifleri
Kivili Kek Tarifleri
Kup Kek Tarifleri
Limonlu Kek Tarifleri
Meyveli Kek Tarifleri
Muffin Tarifleri
Muzlu Kek Tarifleri
Pankek Tarifleri
Patatesli Kek Tarifleri
Peynirli Kek Tarifleri
Portakallı Kek Tarifleri
Soslu Kek Tarifleri
Sünger Kek Tarifleri
Şeftalili Kek Tarifleri
Tava Kek Tarifleri
Top Kek Tarifleri
Tuzlu Kek Tarifleri
Unsuz Kek Tarifleri
Üzümlü Kek Tarifleri
Vişneli Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kakaolu Islak Kek

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc2348
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
10,788 defa indirildi / yazdırıldı




4 adet yumurta
1 paket margarin
1 su bardağı yoğurt
1,5 su bardağı toz şeker
1 paket kabartma tozu
1 paket pirinç unu
1 paket kakao
1 su bardağı şekerli ılık süt

Yumurta, yoğurt ve şeker birarada mikserle çırpılır. Buna eritmiş olduğunuz margarini ilave ederek bir süre daha karıştırın. Daha sonra pirinç unu ve kabartma tozunu da katarak karıştırın, daha sonra 1 paket kakaoyuda ilave ederek 20 dk. karıştırın. Karıştırma bitince önceden yağlanmış kek kalıbına boşaltın. 180 dereceli fırında 35-40 dk. kadar pişirin. Keki tabağa aldıktan sonra üzerine şekerli ılık süt dökülür. İsteğe göre üzerini kakao veya pudra şekeri ile süsleyebilirsiniz.


ML® Islak Kek için tıklayın



Fotoğraf "Somuncu" tarafından gönderildi. 23.06.2023


Kakaolu Islak Kek

ayda
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 22.10.2009
Mesajlar: 20
Şehir: Adıyaman
Kısa URL: https://ml.md/lc42380
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2009
6,085 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
125 g margarin
1 su bardağı toz şeker
2-3 yemek kaşığı kakao
yarım su bardağı süt
2 yumurta
1 pakett şekerli vanilin
1 su bardağı un
1 poşet kabartma tozu

Hazırlanışı:
Margarin, şeker, kakao ve sütü karıştırarak 1 dakika kaynatın. Ocaktan alıp soğutun ve 1 çay bardağı kadarını ayırın. Kalanına sırasıyla, yumurta sarıları, şekerli vanilin, un ve hamur kabartma tozunu ilave edip çırpın. Yumurta aklarını ayrı bir yerde kar haline getirip hamura karıştırın. 18 x 30 cm ölçülerinde ki kalıba yayın. 150°C'ye ısıtılmış fırında 25-30 dakika pişirin. Fırından çıkartıp 10 dakika bekletin ve üzerine ayırdığınız kakaolu karışımı dökün.


ML® Vişneli Islak Kek için tıklayın



Fotoğraf "OlurMuOlur" tarafından gönderildi. 10.03.2021


Islak Kakaolu Kek

Itrı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.09.2011
Mesajlar: 41
Şehir: İzmit
Kısa URL: https://ml.md/lc68225
Gönderme Tarihi: 22.Eyl.2011
2,525 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı şeker
4 yumurta
1 su bardağı süt
2 çorba kaşığı kakao
3 su bardağı un
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket kabatma tozu vanilya

Şeker ve yumurtalar çırpılır. Süt, yağ, kakao ilave edilir, sonra bu karışımdan 1 su bardağı ayrılır ve gerisine un, kabartma tozu ve vanilya eklenir. 170 derecelik fırında pişirilir. Fırından çıktıktan sonra soğumadan, daha önce ayırmış olduğumuz 1 bardaklık karışım kekin üzerine iyice çektirilerek dökülür. Bir süre sonra servise hazır hale gelir.



Kakaolu Islak Kek

egemen ulus
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc142208
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2019
837 defa indirildi / yazdırıldı




http://www.hurriyet.com.tr

3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvı yağ
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 adet limon kabuğu rendesi
1 su bardağı süt
Sos için:
1 su bardağı su
Yarım su bardağı esmer şeker
2 yemek kaşığı kakao
2 yemek kaşığı zeytinyağı

Keki hazırlamak için öncelikle yumurta ve toz şekeri mikserle şeker iyice eriyene kadar ve krema kıvamı alana kadar çırpın. Üzerine süt ve sıvı yağı da ekleyip çırpmaya dikkat edin. Sıvı karışıma un, kakao, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip spatula ile iyice karıştırın. Tüm malzemeler iyice birbiriyle özdeşleştikten sonra limon kabuğu rendesini ilave edip bir kez daha karıştırın.
Fırına dayanıklı küçük bir cam tepsiyi yağlayın ve hazırladığınız karışımı içine boşaltın. 180 derece ısınmış fırında kürdan kontrolü yaparak 30-35 dakika pişirin.
Kek fırında pişerken sos malzemelerini küçük bir tencereye alıp karıştırın ve ocakta şeker eriyene kadar ısıtın. Sonrasında kenara alıp iyice ılınmasını bekleyin.
Fırından çıkan keki 5-10 dakika kadar dinlendirin. Sonra üzerinde bir çubuk yardımıyla delikler açın. Daha sonra 1-2 kepçe iyice ılınmış olan sos da gezdirin. Şimdi de keki dilimlere ayırın ve kalan sosu üzerine gezdirin. Kek sosu iyice çektikten sonra üzerini istediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752
Şehir: Samsun
Kısa URL: https://ml.md/lc144075
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2019
744 defa indirildi / yazdırıldı




4 yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Sıvı yağ
Un
Kabartma tozu
Kakao

Süt, sıvı yağ, toz şeker ve kakaoyu minik bir kapta pişirerek sos elde edin.
Diğer yandan yumurta, şeker, sıvı yağ ve vanilyayı çırpın. Karışıma un, biraz kakao ve kabartma tozu ilave edin.
Elde ettiğiniz hamuru kalıba boşaltıp önceden ısıtılmış fırında pişirin, sosla birlikte servis edin.



Kakaolu Islak Kek

egemen ulus
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 23.04.2019
Mesajlar: 25
Şehir: Kastamonu
Kısa URL: https://ml.md/lc142209
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2019
725 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram bitter çikolata
150 gram tereyağı
1 su bardağı un
1 su bardağı toz şeker
6 adet yumurta
1 çay kaşığı tuz

Öncelikle çikolatayı orta boy bir tencerede eritin. Tereyağı ve şekeri de ilave ederek karıştırmaya başlayın. Unu azar azar ekleyerek, 3-4 dakika daha karıştırıp pişirmeye devam edin ve daha sonra soğumaya bırakın. Soğuttuğunuz bu karışıma, yumurta sarılarını yavaş yavaş katarak, karıştırın.
Öte yandan yumurta beyazlarını bir çay kaşığı tuz ile çırpın ve yumurta sarılarını eklediğiniz çikolatalı karışıma ekleyerek, hepsini birlikte robottan geçirin. Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırın. Kalanını 25 santimetre çapındaki, yağlanmış kelepçeli kalıba dökün. Önceden 175 dereceye ayarladığınız fırında, 20-25 dakika pişirin. (Ortası yumuşak kalacak.)
Pişer pişmez kalıptan çıkarıp, bir servis tabağına alın. Üzerine ayırdığınız 1 bardak sosu dökün ve soğuduktan sonra servise sunun.



Kakaolu Islak Kek

hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40
Şehir: Sinop
Kısa URL: https://ml.md/lc144551
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
677 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
25 gram kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2 su bardağı un
Sosu için:
1 su bardağı kek hamuru
Yarım su bardağı süt
Üzeri için:
Ceviz

Yumurta ve şekeri pürüzsüz bir karışım elde edene dek iyice çırpın.
İçine süt, sıvı yağ ve kakao ekleyip çırpmaya devam edin.
Bu karışımdan 1 su bardağı kadarını ayırıp bir kenara alın.
Kalanına kabartma tozu, vanilya ve un ilave edin ve karıştırıp kek hamuru elde edin.
Tepsiyi iyice yağlayın ve karışımı tepsiye boşaltın.
Fırınınızı 170 dereceye ayarlayıp önceden ısıtın. Tepsiyi fırına verin.
Sosu için ayırdığınız hamur karışımına yarım su bardağı süt ekleyin ve kaynatıp altını kapatın.
Keki fırından çıkarın. 10 dakika kadar ılınmasını bekleyin.
Ilınan kekin üzerine soğumuş olan sosu gezdirin.
Dövülmüş cevizle süsleyin.
Birkaç saat soğuttuktan sonra dilimleyerek servis yapın.



Kakaolu Islak Kek

imsak
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 24.04.2020
Mesajlar: 45
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc156357
Gönderme Tarihi: 28.Şub.2021
541 defa indirildi / yazdırıldı




5 yumurta,
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sıvı yağı
1 su bardağı süt
1 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı kakao
100 gram bitter çikolata
Üzeri için:
Hindistancevizi

Islak kek tarifine için püf noktayı bilerek başlamalısınız. Tarifte anlattığımız gibi yumurta beyazını köpürtmek daha size daha çok sos çekebilecek bir kek pişirmenizi sağlar. Gelelim tarifimize; yumurtanın sarısı ile beyazını ayrı kaplara alın. Derin bir kapta yumurta sarısı ile şekeri çırpın. Beyazını ayrı bir kapta köpürene kadar çırpın. Yumurta sarısı ile şekeri karıştırdığınız kaba sıvı yağ, süt ile elekten geçirdiğiniz un, kakao, kabartma tozu, vanilyayı ekleyin ve karıştırın.
Tüm malzemelerin karıştığından emin olun. En son köpürttüğünüz yumurta beyazını da ekleyip spatula yardımı ile keki karıştırın. Yağlanmış borcama keki dökün ve 200 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirin. Kürdan ile kontrol ederek piştiğinden emin olun. Kekiniz pişerken sosunu hazırlayabilirsiniz. Çikolatayı bir kaseye kırın, kaseyi de sıcak su dolu bir kapa oturtun. Çikolata eriyince içine tereyağını da koyup erimesini bekleyin.
Ayrı bir kapta süt, şeker ve kakaoyu çırpın. Erimiş çikolatalı karışımı da ekleyip mikserle çekin. Pişen kekiniz ılıdıktan sonra üzerinde kürdanla delikler açın ve sosunuzu üzerine dökün. Kek, tüm sosu çekmeli. Sos çekildikten sonra üzerine hindistan cevizi dökerek ister kare isterseniz de baklava dilimi şeklinde keserek servis edebilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163784
Gönderme Tarihi: 22.Mar.2022
357 defa indirildi / yazdırıldı




3 tane yumurta
1 su bardağı ile toz şekeri
1,5 su bardağı ile süt
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
4 yemek kaşığı ile kakao
1 tane vanilya
2,5 su bardağı ile un
1 külte kabartma tozu
Kek kalıbının yağlanması için:
1 yemek kaşığı ile tereyağı

Yumurtaları ve toz şekerini, derin bir karıştırma kabında bir mikser ile toz şeker tamamen eriyene kadar karıştırmaya devam edin.
Süt, ayçiçeği yağı, kakao ve vanilyayı ilave ettikten sonra karıştırma işlemine devam edin.
Hazırladığınız sıvı kek harcından büyük bir su bardağı ölçüsünde ayırın.
Kalan kek harcınızın, içine elenmiş un ve kabartma tozunu eleme işleminden sonra aynı şekilde karıştırmaya devam edin.
Kek kalıbını tereyağıyla yağlayın.
Hazırladığınız kek karışımını içine kek kalıbına aktarın.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Piştikten sonra kekinizi, fırından 5 dakika kadar içini çektikten sonra alın. Bir ince bıçak ucu ya da kürdan ile kekin üzerine delikler açın.
Hazırladığınız sıvıyı kek karışımını yavaş yavaş ekleyerek, kendi ısısı ile içine çekmesini bekleyin.
Sosunu tamamen çektikten sonra ıslak kakaolu keki, dilimleyerek sonra servis yapın.



Kakaolu Islak Kek

Doctor
English Admin
English Admin

Kayıt: 15.01.2007
Mesajlar: 2416
Şehir: KKTC
Kısa URL: https://ml.md/lc163879
Gönderme Tarihi: 27.Mar.2022
337 defa indirildi / yazdırıldı




1,5 su bardağı şeker
2 yumurta
1 küçük paket kakao
1,5 su bardağı yoğurt
1 paket vanilin
125 gram (yarım paket) margarin
2 paket kabartma tozu
2-2,5 su bardağı un

Derince bir çırpma kabında yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Şeker ve yumurta ne kadar iyi çırpılırsa yaptığınız hamur işi o kadar başarılı olacaktır.
Bu da yaklaşık 3 dakikalık bir çırpma anlamına gelir.
Ardından margarini bir kapta ocakta eritin ve biraz soğumasını bekleyin.
Kakao, vanilin ve yoğurdu çırpmış olduğunuz karışıma ekleyin ve çırpmaya devam edin.
Bu karışıma erimiş ve biraz ılıklaşmış olan margarini de ekleyin ve çırpın.
Elde ettiğiniz karışımdan 1 çay bardağı kenara ayırın.
Bunu daha sonra üzerine sürmek için kullanacaksınız.
Geri kalan malzemenin üzerine önce unu ekleyin ardından çırpmadan kabartma tozunu ekleyin ve un ile kabartma tozunu hafifçe birbirine karıştırın.
Çırpmaya devam edin.
Kullanacağınız fırın kalıbı genellikle bir kare borcam ya da yuvarlak 24-28 cm çapında bir fırın tepsisi olabilir.
Malzeme iyi kabardığı için biraz derin olmasında fayda var.
Fırın tepsisini önce yağlayın ve üzerine bir miktar un serpin ki yapışma olmasın.
Önceden ısıttığınız 180 derece fırında fan kullanmadan tam 45 dk pişirin.
Fırından çıkan kekin üzerine sıcakken ayırdığınız 1 çay bardağı karışımı gezdirin ve soğumaya bırakın.
İstediğiniz şekilde keserek servis edebilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc176953
Gönderme Tarihi: 21.Mar.2024
229 defa indirildi / yazdırıldı




https://www.aksam.com.tr

Sos için:
2 su bardağı süt
1 çay bardağı sıvı yağ
½ su bardağı şeker
2 yemek kaşığı kakao
Kek için:
4 adet yumurta
1 su bardağı şeker
½ su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı su
1,5 su bardağı un
3 yemek kaşığı kakao
5 gr vanilin
10 gr kabartma tozu
1 tatlı kaşığı portakal rendesi

Sos için olan malzemeleri bir tencereye alıyoruz ve karıştırarak pişiriyoruz. Birkaç taşım kaynatılan sosu soğuması için kenara alıyoruz.
Kek için şeker ve yumurtayı mikser yardımı ile karıştırıyoruz. Süt, su ve yağı ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.
Un, kakao, kabartma tozu, vanilini ve portakal kabuğunu ekleyerek spatula yardımı ile karıştırıyoruz.
Yağlanmış kalıpta önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30 dakika pişirilir.
Keki oda sıcaklığında 10 dakika beklettikten sonra delikler açarak sosu ilave ediyoruz. Sosu çektikten sonra servis edebilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc173182
Gönderme Tarihi: 11.Tem.2023
201 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı tepeleme un
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2 yemek kaşığı kakao
Sosu için:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
4 yemek kaşığı kakao
1/2 çay kaşığı tuz

İlk olarak bir kasede yumurta ve şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpın.
İçerisine süt, sıvı yağı ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin.
Kakao, un ve kabartma tozunu eleyerek karışımın içerisine ilave edin.
Tüm malzemeler karışına kadar çırpın.
Yağladığınız kalıbın içerisine karışımı dökün ve önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirin.
Kekin sosunu hazırlamak için bir tencere içerisinde süt, şeker, sıvı yağ, kakao ve tuzu bir taşım kaynatın.
Fırından çıkardığınız sıcak kekin üzerine sıcak sosunu döküp çekmesini bekleyin.
Dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Not: Daha da ıslak bir kek hazırlamak için sostaki süt miktarını artırabilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc172915
Gönderme Tarihi: 27.Haz.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı kakao
1 Paket kabartma tozu
1 su bardağı (2 yemek kaşığı fazla) un
Kek kalıbını yağlamak için:
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Sosu için:
1 su bardağı süt (daha ıslak isterseniz süt miktarını arttırabilirsiniz)
4 yemek kaşığı kakao
1 su bardağı toz şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
½ çay kaşığı tuz

Islak kek tarifi için derin bir kasede yumurta ve şekeri aktarın.
Şeker eriyip, karışım krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ardından içerisine sütü, sıvı yağı ilave edin.
Vanilini de ekleyin. Koyup tekrar karıştırın.
Topak kalmaması için kakao, kabartma tozu ve unu süzgeçten geçirin ve karışıma ekleyin.
Son bir kez daha güzelce çırpın.
Yağlanmış, ısıya dayanıklı bir kabın içerisine karışımı döktükten sonra önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
Keki ıslatmak için bir sos tenceresinde süt, toz şekeri aktarın.
Sıvı yağı da ilave edin.
Kakao ve bir tutam tuzu karıştırıp bir taşım kaynatın.
Kaynayınca ocaktan alın.
Fırından çıkan sıcak kekin üzerine, hazırladığımız sıcak sosu dökün ve çekmesini bekleyin.
Sosunu sünger gibi çeken iç kısmı yumuşacık ıslak keki dilimledikten sonra üzerine file badem serpiştirerek servis edin.

Not: Tadını seviyorsanız kek harcına portakal şekerlemesi ekleyebilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178684
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2024
87 defa indirildi / yazdırıldı




3 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
1 paket vanilin
1 paket kabartma tozu
3 yemek kaşığı kakao
1,5 su bardağı un
Sos için:
2 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı kakao
1/2 su bardağı sıvı yağ

Fırını 180 dereceye önceden ısıtın.
Yumurta ve toz şekeri derin bir kapta mikserle çırpın, karışım beyazlaşana kadar devam edin.
Süt ve sıvı yağı ekleyin, karıştırın.
Un, kakao, kabartma tozu ve vanilini eleyerek karışıma ekleyin. Pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Kekin pişip pişmediğini kontrol etmek için bir kürdan veya bıçak batırarak test edebilirsiniz; temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir.
Sos malzemelerini (süt, toz şeker, kakao, sıvı yağ) bir tencereye alın.
Orta ateşte sürekli karıştırarak şeker eriyene kadar pişirin. Kaynamasına gerek yok, sadece şekerin erimesi yeterlidir.
Fırından çıkan keki biraz soğuduktan sonra dilimleyin.
Hazırladığınız sosu kekin her yerine eşit şekilde dökün.
Kekin sosu iyice çekmesi için en az 1-2 saat buzdolabında bekletin.
Kakaolu ıslak kekiniz servise hazır! İsteğe bağlı olarak üzerine Hindistan cevizi, ceviz, fındık veya dondurma ile süsleyebilirsiniz.



Kakaolu Islak Kek

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178612
Gönderme Tarihi: 15.Tem.2024
84 defa indirildi / yazdırıldı




Umut Albayrak

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
Yarım su bardağı sıvıyağ
2,5 su bardağı un
1 paket şekerli vanilin
1 paket kabartma tozu
25 gr kakao

Yumurtalar ve toz şeker, derin bir kap içerisinde köpük köpük oluncaya kadar mikserle çırpılır.
Üzerine süt, sıvıyağ, vanilin ve kakao ilave edilir, karıştırılmaya devam edilir.
Daha sonra un elenerek eklenir, iyice karıştırılır, kabartma tozu eklenir, karıştırılır.
Hazır edilen kakaolu kek hamuru, yağlanmış kek kalıbına dökülür, eşit bir şekilde yayılması sağlanır.
Önceden 170 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika kadar pişirilir.
Pişip fırından çıkarılan ıslak kakaolu kek, oda ısısında soğumaya bırakılır.
Soğuduktan sonra servis tabağına ters çevrilerek kalıptan çıkartılır, dilimlenerek servise sunulur.







Kakaolu Islak Kek Tarifleri Hindistancevizli Kek Tarifleri



(15 adet Kakaolu Islak Kek 517,954 defa bakıldı)

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort