|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2349
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
3,348 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin
3 çorba kaşığı kakao
2 adet yumurta
1 su bardağı şeker
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
2 su bardağı soğuk su
Bütün malzemeler karıştırılıp yumuşak bir hamur yapılır sıcak fırından çıktıktan sonra soğuk şerbete batırılıp çıkarılır üstüne hindistancevizi serpilir.
Fotoğraf "müjgan kahyaoğlu" tarafından gönderildi. 26.06.2020
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
dakik
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117621
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
2,181 defa indirildi / yazdırıldı
|
Selda Toycu
250 gr margarin (oda sıcaklığında)
½ su bardağı sıvı yağ
½ su bardağı toz şeker
2 adet yumurta
1 paket kakao
1 adet şekerli vanilin
1 adet kabartma tozu
3 su bardağı un
Şerbet malzemeleri:
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
Öncelikle şeker ve süt ocakta ısıtılmadan birlikte karıştırılarak şerbet hazırlanır. Kurabiye için gereken tüm malzemeler bir karıştırma alınarak beraberce yoğrulur. Unu azar azar ve hamur kulak memesi kıvamına gelinceye kadar eklemeyi unutmayın. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak yuvarlanır ve fırın tepsisine dizilir. Önceden ısıtılmış 175 dereceye ayarlı fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar yaklaşık 10-15 dakika kadar pişirilir. Kurabiyeler fırından çıkar çıkmaz soğuk şekerli süte batırılıp çıkarılır ve tepsiye dizilir. Eğer şerbeti çok iyi çekmemişse işlem 1-2 defa tekrarlanabilir. Tüm kurabiyelere aynı işlem uygulandıktan sonra kalan şekerli süt de üzerine dökülerek soğumaya bırakılır. Kurabiyeler servis tabağına alınarak üzerine hindistancevizi veya fıstık ilavesi ile servis edilir.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
zorbey
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.07.2013
Mesajlar: 33 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc90723
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2013
1,945 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 yemek kaşığı kakao
125 gr margarin
1 adet yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet kabartma tozu
1 adet vanilya
Aldığı kadar un
3 çay bardağı şeker
3 çay bardağı su
1 çay tabağı antepfıstığı tozu
(3 çay bardağı) su ve şeker Önce şerbeti hazırlayın, kaynamaya başladıktan sonra orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın Hamur malzemelerini un hariç karıştırma kabına alın ve karıştırın. Azar azar un ekleyerek ele yapışmayan yumuşak bir hamur elde edin. (2,5 su bardağı+1 yemek kaşığı un yeterli)Hamurdan istediğiniz büyüklükte hamur parçası alarak elinizde yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepside 200 dereceli önceden ısınmış fırında kurabiyelerin üzeri çatlamaya başlayana kadar (çok çabuk çatlıyorlar, dikkat edin) pişirin ve fırından alın.
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbetin içine batırıp çıkartın, servis tabağına dizin. İstediğiniz gibi süsleyin (şerbetten çıkartınca fazla beklerse üstüne kullanılacak süsü tutmuyor)siye kurabiyeleri dizin.
Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 20.05.2024
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
akşam yıldızı
Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2014
Mesajlar: 26 Şehir: Bilecik |
Kısa URL: https://ml.md/lc99857
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2014
1,748 defa indirildi / yazdırıldı
|
2 su bardağı pudra şekeri
1 yumurta
1 paket margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket kakao
Aldığı kadar un
Bütün malzemeler karıştırılıp yoğurulur. ceviz büyüklüğünde parçalar alınıp yuvarlanır. Orta dereceli fırında pişirilir. Ayrı bir yerde 1 su bardağı toz şeker ve 1 su bardağı su tencerede şerbet yapılır, soğutulur. Kurabiyeler sıcakken soğuk şerbetin içine atılıp çıkarılır. Servis tabağına dizilir, üzerine isteğe göre hindistancevizi serpilir.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
dakik
Aşçıbaşı
Kayıt: 10.05.2016
Mesajlar: 22 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc117639
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2016
1,743 defa indirildi / yazdırıldı
|
Güler Özkahya
3 yemek kaşığı kakao
125 gr. tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 tane yumurta
2,5 su bardağı un
1 çay bardağı şeker (yarısı toz, yarısı pudra şekeri)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Şerbeti için:
2 çay bardağından biraz fazla toz şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batıracağız, o yüzden önce şerbeti hazırlayıp soğumaya bırakmak gerekiyor. Şerbet için su ve şekeri ocağa koyup karıştırın. Kaynamaya başlayınca orta ateşte 6-7 dakika daha kaynatın. Birkaç damla limon suyunu sıkıp soğumaya bırakın. Mümkünse buzdolabında bir saat bekletin. Kurabiye malzemelerini (un hariç) bir kapta karıştırın. Tereyağı ve yumurtanın oda sıcaklığında olmasına dikkat edin. Karışıma unu azar azar ekleyerek yoğurmaya başlayın. Kıvamı yumuşak ele yapışmayacak hale gelene kadar yoğurun. Ceviz boyutunda yuvarlayarak kurabiyeleri tepsiye dizin. Önceden 200 derece ısıtılmış fırında 20 dakika civarı pişirin. Piştiklerinde üzerlerinin çatladığını göreceksiniz. Kakaolu kurabiyeleri fırından çıkarır çıkarmaz soğuk şerbete batırın. Şerbeti uzun süre bekletmenize gerek yok, şerbete daldırın, her yerinin şerbet aldığına emin olup hızlıca çıkarın. İlk denediklerinizin şerbeti nasıl çektiğini kontrol edin, duruma göre daldırma süresini ayarlamanızı tavsiye ederim. Servis tabağınıza dizip üzerlerini isteğinize göre süsleyin. Ben Hindistan cevizi döktüm. Dövülmüş fındık, fıstık da eklenebilir. Tabağın üzerini kapatıp bir gece kadar dinlendirin. Kurabiyelerinizin içi yumuşacık, ıslak kek gibi olacaktır.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
hamur abla
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 25.07.2019
Mesajlar: 40 Şehir: Sinop |
Kısa URL: https://ml.md/lc144552
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2019
512 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı şeker
125 gram tereyağı
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağı un
Şerbeti için:
2 çay bardağı su
2 çay bardağı şeker
Önce şerbetle işe başlayın. Su ile şekeri karıştırıp kaynatın ve soğuması için bir kenara alın.
Yumurtayı mikserle çırpın.
İçine tereyağı ve şekeri ekleyip 5 dakika daha çırpmaya devam edin.
Kalan malzemeleri ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun.
Hamurdan küçük parçalar koparıp yuvarlayarak tepsiye dizin.
Fırını önceden 170-180 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri fırına verin.
Üstler çatlamaya başlayınca kürdan testi yapıp içleri piştiyse fırını kapatın.
Kurabiyeleri sıcakken tepsiden alıp soğumuş olan şerbetin içine atın.
2-3 saniye beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın.
Üzerine hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
müjgan kahyaoğlu
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 31.01.2020
Mesajlar: 48 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc151428
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2020
461 defa indirildi / yazdırıldı
|
25 gr kakao
1 yumurta
125 gr tereyağı (oda ısısında)
1 çay bardağı toz şeker
1 çay bardağı ayçiçeği yağı
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
2.53 su bardağı un
Şerbet için:
3 çay bardağı toz şeker
3 çay bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Üzeri için:
İnce çekilmiş antepfıstığı
Şerbet için su ve şekeri tencereye alıp orta ateşte kaynamaya bırakın. Kaynadıktan birkaç dakika sonra limon suyunu ekleyip ocaktan alın. Oda ısısına geldiğinde buzdolabına alarak 1 saat bekletin. Fırını 200 dereceye ayarlayın. Tereyağı, şeker ve vanilyayı mikserle krema kıvamına gelinceye kadar çırpın. Yumurta, ayçiçeği yağı, kakao, un ve kabartma tozunu ekleyip yoğurun. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Fırında kurabiyelerin üzeri çatlayıncaya kadar pişirin. Sıcak kurabiyeleri soğuk şerbete batırıp servis tabağına dizin. 1 gece buzdolabında dinlendirin. Üzerine toz fıstık serpiştirip servis yapın.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162095
Gönderme Tarihi: 28.Arl.2021
392 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım su bardağı şekersiz kakao
1 su bardağı beyaz toz şeker
Yarım su bardağı eritilmiş tereyağı
3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yumurta
2 çay kaşığı vanilya
Yarım çay kaşığı kabartma tozu
Yarım çay kaşığı tuz
Yeteri kadar un
İsteğe göre 1/3 su bardağı çikolata damlaları
Kakaolu ıslak kurabiye tarifi için bir kapta kakao tozu, beyaz şeker, tereyağı ve bitkisel yağı karıştırın. Yumurta ve vanilyayı tamamen karışana kadar çırpın.
Un, kabartma tozu ve tuzu ekleyin. Kuru malzemeleri bir hamur oluşana kadar ıslak malzemelerle karıştırmadan önce karıştırın ama fazla çırpmayın. Çikolata parçacıklarını ekleyin.
Yuvarlak şekil verin ve yağlı kağıt serili tepsiye dizin. Kurabiyelerinizin çıkmasını istediğiniz kadar kalın veya ince bastırın.
180 derecede önceden ısıtılmış fırında 10-12 dakika pişirin. Kurabiyeler fırından yumuşak çıkacak ama soğudukça sertleşecektir. (Kuruyacakları için fazla pişirmemeye dikkat edin.)
Soğuması için tel raflara aktarmadan önce çerez kâğıdında 10 dakika soğumaya bırakın. Kakaolu ıslak kurabiye hazır.
Not: Bu kurabiye için daha da ıslaklık sevenler şerbet hazırlayabilir.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
kefalet
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 30.07.2020
Mesajlar: 39 Şehir: Malatya |
Kısa URL: https://ml.md/lc152401
Gönderme Tarihi: 18.Ağu.2020
327 defa indirildi / yazdırıldı
|
Hamuru için:
125 gram tereyağı (oda sıcaklığında bekletilmiş)
120 ml. sıvı yağ
1 adet yumurta
1 su bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 tatlı kaşığı vanilya özütü (tercihe bağlı)
3 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şurubu için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su (oda sıcaklığında)
Servisi için:
1 yemek kaşığı rendelenmiş hindistancevizi
Fırını 180 derecede ısıtın. Derin bir karıştırma kabına tereyağı ve sıvı yağı alın, yumurtayı ekleyin, pudra şekeri, kakao ve vanilyayı ilave edin.
Parmak uçlarınızla tereyağını ezerek malzemeleri karıştırın.
Elenmiş un ve kabartma tozunu azar azar ekleyip kurabiye hamurunu bütünleşene kadar yoğurmaya başlayın.
Bir fırın tepsisine yağlı kağıt yerleştirin. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp avucunuzun içinde yuvarlayın.
Yuvarladığınız hamurların orta kısımlarına işaret parmağınızla hafifçe bastırıp düğme şekli verin ve fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış fırında, hazırladığınız kurabiyeleri 20-23 dakika kadar pişirin. Üstleri çatlayınca fırından çıkartın.
Bu esnada şerbeti hazırlayın. Yayvan bir kaseye toz şekeri ve suyu aktarın. Şeker tamamen eriyene kadar kaşıkla karıştırın.
Kurabiyelerin ilk sıcağının geçmesi için 3 dakika serin bir yerde bekletin. Her bir kurabiyenin altını ve üstünü şekerli suya batırıp tepsiye dizin.
Şerbeti içine çekmesi için en az yarım saat beklettikten sonra üzerlerine hindistancevizi serpin.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170614
Gönderme Tarihi: 03.Mar.2023
272 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://cook.com.tr
Un 2 Su Bardağı
Toz Şeker 4 Kahve Fincanı
Kakao 3 Çorba Kaşığı
Tereyağı 10 Çorba Kaşığı
Ceviz 0.5 Çay Bardağı
Yumurta 2 Adet
Kabartma Tozu 1 Paket
Vanilya 1 Paket
Pastörize Süt 3 Kahve Fincanı
2 yumurtayı çukur bir kabın içerisine kırın. Toz şekeri kaba ilave edip çırpmaya başlayın. Hafif köpürttükten sonra tereyağını kabın içerisinde elinizle bastırarak bölün ve dağıtın.
Kakao, kabartma tozu, vanilya ve cevizi ekleyin. Oluşan karışımı biraz yoğurun, daha sonra unu alabildiği kadar ilave edin ve kıvamlaştığını hissedene kadar yoğurma işlemine devam edin.
COOK Yağlı Pişirme Kağıdını tepsinize serin. Kurabiyeleri elinizle top şekline getirin ve COOK Yağlı Pişirme Kağıdının üzerine koyun. Piştiğinde yayılacağı için kurabiyelerin aralarında boşluk bırakmanız iyi olacaktır. Daha önceden ısıttığınız 200C’lik fırına atın ve 180 derecede 15-20 dakika pişirin.
2 kahve fincanı toz şeker ve 3 kahve fincanı sütü bir araya getirin ve şeker tam olarak sütte erimeyecek şekilde karıştırın.
Fırından çıkardığınız kurabiyeleri sosun içerisine batırarak servis edebilirsiniz.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc173330
Gönderme Tarihi: 20.Tem.2023
209 defa indirildi / yazdırıldı
|
Oda sıcaklığında yumuşamış 125 gram tereyağı (8,5 yemek kaşığı kadar)
1 tane yumurta
½ su bardağından 1 parmak fazla sıvı yağı (120 ml)
1 su bardağı pudra şekeri (200 ml)
4 yemek kaşığı kakao
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
2,5 su bardağı un
Şerbeti için:
1 su bardağı toz şeker
1 su bardağı su (oda sıcaklığında olmalı)
Servis için:
Hindistancevizi tozu
Islak kurabiye yapımına oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını karıştırma kabına alarak başlayalım. Ardından sıvı yağ, yumurta, pudra şekeri, kakao, vanilya ve kabartma tozunu da karıştırma kabına alalım.
Koyulan malzemeleri iyice karıştıralım.
Ardından unumuzu yavaş yavaş kontrollü bir şekilde ekleyelim.
Ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edelim.
Hazırlanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alalım ve yuvarlamaya başlayalım.
Yağlı kâğıt serdiğimiz fırın tepsisine yuvarlanan kurabiye hamurlarını dizelim.
Fırınımızı 180 derecede önceden ısıtalım.
Isınan fırına kurabiye tepsisini yerleştirelim ve yaklaşık 20 dakika pişirelim.
Kurabiyelerin pişip pişmediğini kürdan yardımıyla anlayabilirsiniz.
Kakaolu kurabiyeler fırında pişerken şerbeti hazırlama aşamasına geçelim.
1 su bardağı su ve 1 su bardağı toz şeker tencereye alalım, karıştıralım. Ardından ocağın altını açarak kaynatma işlemine başlayalım.
Şeker eriyip şerbet kaynamaya başladıktan sonra ocağın altını kapatalım.
Şerbetin hızlı soğuması için başka bir kaba aktarım yapabilirsiniz.
Pişen kurabiyeler fırından çıkarılır ve ilk sıcaklığının çıkması beklenir.
Kurabiyeyi şerbete batırmanız gerektiği için şerbeti derin bir kâseye dökebilirsiniz.
Kurabiyeleri teker teker şerbete koyalım. Arkalı önlü çevirerek şerbetleyelim. Burada önemli nokta kurabiyeyi şerbette fazla tutmamaktır. Eğer fazla tutarsanız kurabiye çok fazla şerbet çeker ve yumuşar.
Şerbetlediğimiz kurabiyeleri servis tabağına koyalım.
Tüm kurabiyelere sırasıyla bu işlemi yapalım. Eğer şerbetiniz arttıysa kalan şerbeti kurabiyelerin üzerine gezdirerek dökebilirsiniz.
Kakaolu kurabiyeler şerbetini iyice çekene kadar bekleyelim.
Şerbetini çeken kurabiyeler sunum tabağına alınır. Üzerine hindistancevizi tozu serperek servis edebilirsiniz.
Not: Dilerseniz antepfıstığı tozu da kullanabilirsiniz.
|
Kakaolu Islak Kurabiye |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172898
Gönderme Tarihi: 26.Haz.2023
188 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 su bardağı un
1 adet yumurta
125 gram tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı pudra şekeri
4 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilin
Şerbeti için:
1 su bardağı şeker
1 su bardağı su
1 dilim limon
İlk olarak kurabiyenizin şerbetini hazırlayın. Bunun için su ile şekeri karıştırıp kaynatın ve kaynamaya başlayınca limon dilimini de ekleyip birkaç dakika daha kaynatın. Daha sonra şerbetinizi ocaktan alıp soğumaya bırakın.
Kurabiyeniz için yumurta, sıvı yağı ve tereyağı yoğurma kabına alın.
Üzerine un, kakao, pudra şekeri, kabartma tozu ve vanilini ilave edip güzelce yoğurun.
Hamurunuz yumuşak kıvama gelince ceviz büyüklüğünde parçalar alın ve yuvarlayarak tepsiye dizin.
Fırını önceden 200 dereceye ayarlayıp kurabiyeleri fırına verin ve kurabiyelerin üzeri çatlayana kadar pişirin.
Üstler çatlamaya başlayınca kürdan testi yapıp içleri piştiyse fırını kapatın.
Kurabiyeleri sıcakken tepsiden alıp soğumuş olan şerbetin içine atın.
2-3 saniye beklettikten sonra çıkarıp servis tabağına alın.
Üzerine hindistancevizi serperek servis edebilirsiniz.
|
|