Kısa URL: https://ml.md/lc160770
Gönderme Tarihi: 22.Ekm.2021
252 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet portakal
150 gram hazır kekun
2 çorba kaşığı kakao
1,5 çay kaşığı kabartma tozu
150 gram tereyağı
3 adet yumurta
150 gram toz şeker
4-5 çorba kaşığı portakal reçeli
Süslemek için:
1 paket krem şanti
1 su bardağı süt
Kekun, kakao, kabartma tozu, oda sıcaklığında bekletilmiş tereyağı, yumurta ve toz şekeri mikserle çırpın. Portakalların kabuğunu rendeleyip ekleyin. Ardından yarım portakalı sıkıp suyunu ekleyin ve karıştırın. Kakaolu karışımı 22 cm çaplı yağlanmış kalıba yayın. 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından çıkartıp enlemesine ikiye kesin. Kakaolu kek soğuyunca iki parçanın arasına portakal reçelini sürün. Üzerini diğer parça ile kapatın. Süslemek için sütü toz krem şanti ile çırpın. Kremayı krema torbasına alıp kekin üzerini süsleyin. Dilimleyerek servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc80482
Gönderme Tarihi: 10.Eyl.2012
2,029 defa indirildi / yazdırıldı
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı portakal suyu
1 portakalın kabuğunun rendesi
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı sıvı yağı
1 çay bardağı irmik
1 çay bardağı su
2 su bardağı un
3 çorba kaşığı kakao
Yumurta ve şekeri bir kabın içinde 2 dakika kadar çırpın. Üzerine portakal suyunu, sıvı yağı ekleyip çırpmaya devam edin. İrmik ve portakalın kabuğu karıştırıp üzerine unu da ekleyip bu karışını sıvıların içine alıp karıştırmaya devam edin. Son olarak vanilya ve kabartma tozunu da ekleyip yağlanmış ve unlanmış bir fırın kabına boşaltın. Kek harcından 1 su bardağı ayırıp içine kakaoyu ekleyip karıştırın ve beyaz kekin üzerine dökün bıçakla çizgi atın. 200 derecedeki fırında 40 dakika pişirip çıkartın. Soğumaya bırakın.
Not: Bu keki 5 gün boyunca bayatlamadan saklayabilirsiniz.