|
|
Kakuleli Kek |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc172716
Gönderme Tarihi: 17.Haz.2023
216 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 tatlı kaşığı tereyağı + 1 tatlı kaşığı un, kalıp için
1 bardak ılık süt + 2 yemek kaşığı taze sıkılmış limon suyu
170 gr tereyağı, oda ısısında
2 bardak toz şeker
1 limonun rendelenmiş kabuğu
4 yumurta, oda ısısında
1 tatlı kaşığı vanilya özütü veya 1 paket vanilya
3 bardak un
1 yemek kaşığı kakule tozu (ayrıntı tarif sonunda)
1 paket kabartma tozu
Üzerine:
1 yemek kaşığı pudra şekeri
Kalıba tereyağı sürüp un serpin ve unun fazlalığını silkeleyip atın.
Süte limon suyunu ekleyip karıştırın ve hafif koyulaşana kadar yaklaşık 20 dakika kenarda bekletin ( bu işlemi buttermilk olarak adlandırıyoruz, kekin yumuşacık olmasını ve daha çok kabarmasını sağlıyor).
Oda ısısındaki tereyağı, toz şeker ve rendelenmiş limon kabuğunu karıştırma kabına alın ve kremamsı hale gelene kadar mikserin yüksek deviri ile çırpın. Yumurtalar ve vanilya özütünü ekleyerek 3 - 4 dakika daha çırpın. Süt ve limon suyu ile hazırladığınız buttermilk i ilave ederek kısa süre çırpın. En son un, kakule tozu ve kabartma tozunu harmanlayıp eleyerek sıvı karışıma ekleyin ve homojen hale gelene kadar karıştırın.
Kek hamurunu kalıba aktarıp üzerini spatula yardımıyla düzeltin.
170 derecede fanlı ayarda önceden ısıtılmış fırında 45 - 50 dakika pişirin. Kürdan testi yapın, kürdan temiz çıkarsa pişmiş demektir, gerekirse fırın ısı ayarını 160 dereceye düşürerek 10 dakika daha pişirin. Keki fırından çıkartıp yaklaşık 15 dakika sonra kalıptan servis tabağına geçirin, soğuyunca üzerine pudra şekeri serperek dilediğiniz gibi dilimlere ayırın.
|
Kakuleli Kek |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162518
Gönderme Tarihi: 18.Oca.2022
356 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 yumurta
1 su bardağı süt
1 su bardağından az şeker
1 çay bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay bardağı iri dövülmüş ceviz içi
1 şeker kaşığı çekilmiş kakule
1 şeker kaşığı toz zencefil
1 şeker kaşığı tarçın
1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
1 yemek kaşığı damla çikolata
Bir tutam tuz
Miktarınca elenmiş un
Kakuleli kek tarifine geçmeden önce fırını önceden 180 derecede ısıtın.
Kalıbı katı yağ ile yağlayıp buzdolabına atın.
Oda sıcaklığındaki yumurtaları tuz ve şekerle yüksek devirde çırpın.
Sırayla; sütü ve yağı ekleyin, spatula yardımıyla yavaşça karıştırın.
Ayrı bir kapta elenmiş un, kabartma tozu, vanilya, öğütülmüş kakule, zencefil, tarçın, hindistancevizi, ceviz içi, portakal kabuğu rendesi ve damla çikolataları harmanlayın.
Elenmiş malzemeleri, sıvı harçla nazikçe karıştırın.
Karışımı hazırlanan kalıba dökün ve 40-50 dakika ya da kekin ortasına batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
Kek soğuyunca kalıptan çıkarın ve üzerini pudra şekeri ya da seçtiğiniz bir sosla süsleyin. Kakuleli kekiniz hazır.
|
|
Kakuleli Kek Tarifleri Top Kek Tarifleri
|
|