Kısa URL: https://ml.md/lc141740
Gönderme Tarihi: 05.Nis.2019
1,308 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı süt
2 çay kaşığı tuz
5 su bardağı un
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Ilık sütün içine tuz atıp, karıştırın. Sütün kesilmesi için 2 saat bekleyin.
Yoğurma kabının içine kesilmiş sütü dökün. Unu yavaş yavaş ekleyerek bir hamur tutun. Hamuru tezgahın üzerinde iyice yoğurarak kulak memesi yumuşaklığına getirin. Yuvarlak bir tepsiyi yağlayıp, hamuru tepsiye kalınlığı 3 santimetre olacak şekilde yayın, üzerini elinizi suyla ıslatarak düzeltin.
Tepsideki kalakay hamurunu pişirmeden 2 saat bekletin. 180 dereceye ayarlanmış fırında, 20-25 dakika pişirip dilimleyerek, sıcak sıcak servis yapın.
Yarım bardaktan biraz az sıvıyağ
Yarım bardaktan biraz az yoğurt
3 bardak un
1 yumurta
Bir yaş maya paketinin 1/4ü
Malzemeleri bir kasede karıştırıp yoğurun.
Gerekirse bir miktar daha un ekleyebilirsiniz.
Kıvamlı bir hamur elde edip yuvarlakça şekillendirin.
Fırın tepsisine alıp bir kenarda kabartın.
Önceden ısıtılmış fırına vermeden önce keskin bir bıçakla ekmeğin üzerine baklava desenleri çizin.