Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Afyonkarahisar Yemekleri > Kalamar Dolması (2 adet - 94,913 defa bakıldı)

Kalamar Dolması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Marmara Yemekleri
Ege Yemekleri
Afyonkarahisar Yemekleri
Aydın Yemekleri
Denizli Yemekleri
İzmir Yemekleri
Kütahya Yemekleri
Manisa Yemekleri
Muğla Yemekleri
Uşak Yemekleri
Akdeniz Yemekleri
İç Anadolu Yemekleri
Karadeniz Yemekleri
Doğu Anadolu Yemekleri
Güneydoğu Anadolu Yemekleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalamar Dolması

şenel
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 07.10.2019
Mesajlar: 30
Şehir: Kocaeli
Kısa URL: https://ml.md/lc146253
Gönderme Tarihi: 10.Ekm.2019
672 defa indirildi / yazdırıldı




Millî Eğitim Bakanlığı

1 büyük boy kalamar
50 gram kuş üzümü
50 gram fıstık
250 gram pirinç
Baharat çeşitleri (Karabiber, kimyon, yenibahar, kekik)
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz

Kalamar ilk olarak hafif ateşte az pişirilir.
Pirinçler ayıklanıp yıkanır, ılık tuzlu su ile ıslatılır.
Az yağda fıstık pembeleştirilir, pirinçler ilave edilerek kırılmamasına dikkat ederek karıştırılır.
Baharatlar ve tuz serpilip kapak kapatılır.
Önce harlı ateşte sonra orta ve en son hafif ateşte pişirilir.
Pirinçler suyunu çekince ateşten alınır, 2 dakika kendi halinde dinlendirilir.
Pilava hazırlanan kuş üzümü konup karıştırılır.
Kalamar, dolma şeklinde hazırlanır.
Kalamarın ağız kısmı dolmanın üstüne kapatılır.
20 dakika kadar pişirilir.
Sıcak olarak servis edilir.



Kalamar Dolması

bitmeyen şarkı
Editor
Editor

Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc61303
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2011
2,172 defa indirildi / yazdırıldı




6 iri kalamar (iyice temizlenip dokunaçlarının yumuşak yerleri bırakılarak derileri soyulmuş)
3 çorba kaşığı taze ekmek içi
2 çorba kaşığı maydanoz (kıyılmış)
6 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi
6 diş sarımsak (2'si ince doğranmış, 4'ü bütün bırakılmış)
1 yumurta (hafifçe çırpılmış)
1/4 su bardağı zeytinyağı
kahve kaşığmm ucuyla kırmızıbiber
1 çay kaşığı tuz
1 kahve kaşığı karabiber
4 domates (kabukları soyulup çekirdekleri ayıklanarak doğranmış)
2 tatlı kaşığı ketçap

Küçük, keskin bir bıçakla kalamarların dokunaçlarını ince kıyıp büyük bir kaseye koyunuz. Ekmek içi, maydanoz, peynir, bir diş doğranmış sarımsak, yumurta, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, kırmızıbiber, 1 kahve kaşığı tuz ve karabiberin yarısını ekleyip iyice karıştırınız.
Karışımı kalamarların içlerine eşit miktarda doldurunuz. (Kalamar pişerken biraz küçüleceğinden içini çok doldurmayınız.) Kalın bir iğne ve sicimle kalamarların uçlarını dikiniz.
Büyük bir tava yada tencerede kalan zeytinyağı kızdırınız. Bütün bırakılmış sarımsakları katıp 5 dakika karıştırarak pişiriniz. Sarmısakları çıkarıp atınız.
Kalamar dolmalarmı sarımsaklı yağa katıp her yanlarını döndürerek pembeleşene kadar kızartınız. Domates, ketçap, geri kalan 1 diş doğranmış sarımsak ve kalan tuz ile biberi katınız.
Ateşi kısıp tava yada tencerenin ağzını kapatarak, kalamarları 20-30 dakika yavaşça pişiriniz.
Delikli bir kepçeyle kalamarları tavadan çıkarıp bir tabağa diziniz. İpliklerini çıkarıp atınız. Kalamarları dilimleyip, dilimleri ısıtılmış bir servis tabağına diziniz. Sosu kalamarların üstüne döküp servis ediniz.






Kalamar Dolması Tarifleri Afyonkarahisar Yemekleri



(2 adet Kalamar Dolması 94,913 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort