Kısa URL: https://ml.md/lc6959
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
9,632 defa indirildi / yazdırıldı
8 adet küçük kalamar
yarım çay kaşığı kabartma tozu
1 çay kaşığı sirke
1 çay kaşığı limon suyu
yarım çay kaşığı toz şeker
50 gram teneke tulum peyniri
karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Balıkçıya temizletip alacağınız kalamarların üzerlerine karbonat, sirke, limon suyu ve toz şekeri dökün. Arada bir karıştırarak en az iki saat bu karışımda tutun. Kalamarları yıkayın, süzülmeleri için ters çevirip bir süre bekleyin. Tulum peynirinden kalamarların içine girecek uzunlukta ve yarım santim kalınlığında dilimler kesin. Üzerlerine karabiber serpin. Herbir kalamarın içini doldurun. Açık kısımlarını birer kürdan geçirerek eriyecek peynirin akmasını önleyin. Kalamarları mangal veya yapışmaz tavada ızgara yapıp bir servis tabağına alın. Üzerlerine zeytinyağını gezdirip sofraya getirin. Kalamar ızgarayı teneke tulumu yerine Mihalliç peyniri, kaşar peyniri veya benzeri başka peynir ile de yapabilirsiniz. Arzu ederseniz kalamarların içine peynirle beraber ince kesilmiş domates dilimi ve yeşil biber de koyabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc92427
Gönderme Tarihi: 20.Eyl.2013
2,179 defa indirildi / yazdırıldı
2 adet kalamar
1 çay bardağı ceviz içi
4 çorba kaşığı soya sosu
Terbiye için:
2 çorba kaşığı karbonat
2 çorba kaşığı tozşeker
1 adet limonun suyu
Ayıklanmış kalamarları iyice yıkayın. Terbiye için, bütün malzemeyi karıştırın. Kalamarı bu terbiye ile iyice ovun. En az 30 dakika dinlendirin. Bacakları gövdeden ayırıp parmak uzunluğunda doğrayın. Izgara yaptıktan sonra ceviz içi ve soya sosu ile beraber servis yapın.
Kısa URL: https://ml.md/lc136976
Gönderme Tarihi: 16.Eyl.2018
706 defa indirildi / yazdırıldı
İstanbul Büyükşehir Belediyesi
500 g kalamar
1 limonun suyu
1/2 su bardağı zeytinyağı
1 tatlı kaşığı toz şeker
1/2 tatlı kaşığı karbonat
4 tatlı kaşığı soya sosu
2-3 diş sarımsak (ezilmiş)
Tuz
Karabiber
Kalamarlar ayıklanır, temizlenir ve yumuşatılır.
Kalamar dışındaki tüm malzeme bir kasede iyice çırpılarak 3-4 kaşığı bir kenara ayrılır; geri kalanı kalamarların üzerine dökülür. Bu şekilde buzdolabında en az yarım saat bekletilir.
Sostan alınan kalamarlar ızgarada ya da mangalda üzeri ara sıra sosla ıslatılarak pişirilir.
İstenirse 3-4 kaşık sos ızgara kalamarın üzerine gezdirilerek sıcak olarak servis edilir.