|
Kalamar Salatası |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc6961
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
6,654 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzeme:
250 gram kalamar
1 adet haşlanmış patates
5 adet kültür mantarı
1 domates
1 çarliston biber
4 taze soğan
7 siyah zeytin
yarım demet dereotu
tuz.
Sos için:
1 yumurta sarısı
1 diş sarımsak
1 limonun suyu
2 yemek kaşığı zeytinyağı.
Yapılışı:
Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarları bütün olarak tuzlu kaynar suya atıp 20 dakika haşlayıp çıkartın. Kollarını şerit, gövde kısımlarını halka halka kesin. Haşlanmış patatesi 2 santimlik küpler halinde doğrayın. Kültür mantarlarını dörde bölün. Domatesin kabuğunu soyun, küp şeklinde doğrayın. Taze soğanların dış kabuklarını soyun. Püsküllerini kesin, 2 santimlik verev doğrayın. Bir salata kabında kalamar, patates, mantar, domates, çarliston, taze soğan, zeytin, dereotu ve tuzu karıştırın. Yumurta sarısına önce zeytinyağını sonra limon suyunu azar azar yedirin. Ezilmiş sarmısağı katın. Salatanın üstüne döküp iyice karıştırın. Arzu ederseniz salataya haşlanmış, dilimlenmiş havuç ile yeşil fasulye de katabilirsiniz.
|
Kalamarlı Salata |
|
leylak
Aşçıbaşı
Kayıt: 01.05.2009
Mesajlar: 20 Şehir: Eskişehir |
Kısa URL: https://ml.md/lc36093
Gönderme Tarihi: 01.May.2009
3,525 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kişilik
4 adet kalamar
sotelemek için sızma zeytinyağı
Yarım demet roka yaprağı
Yarım demet göbek marul
Birkaç dilim domates
1'er adet salatalık ve havuç
1 çorba kaşığı konserve mısır
1 küçük kutu konserve tonbalığı
3 çorba kaşığı sızma zeytinyağı
1 adet limonun suyu
Tuz, pulbiber, kekik
Kalamarı, çok az zeytinyağı, pulbiber ve kekikle soteleytn. Salatalığı yıkayıp, kabuklarıyla birlikte dilimleyin. Roka yaprakları ile göbek marulu irice doğrayın. Servis kabına alın. Üzerine dilimlenmiş domates, salatalık ve rendelenmiş havucu ekleyin. Ton balığı ve sotelenmiş kalamarı ilave edin. Mısırları üzerine serpip, tuzunu ekleyin. Zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek servis yapın.
|
KALAMAR SALATA |
|
Oya'nın tarifi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2009
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc35589
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2009
3,104 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
500 gram dilimlemiş kalamar
1 demet maydanoz
2 diş sarımsak
4 adet haşlanmış patates
10 adet siyah zeytin
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1 limonun suyu
Tuz
Karabiber
Dilimlenmiş kalamarların üzerine yeterince su ekleyin. 2-3 dal maydanoz ve 1 diş sarımsağı ekledikten sonra kalamarlar yumuşayana dek haşlayın. Suyunu süzün. 1 diş sarımsakla salata tabağının içini ovun. Haşlanmış patatesleri küçük küpler halinde doğrayın. Çekirdekleri çıkarılmış zeytinlerle birlikte salata tabağının içine aktarın. Suyu süzülen kalamarları da ekleyin. Ayrı bir kapta zeytinyağını, limon suyunu yeterince tuz karabiberle karıştırın. Malzemelerin üzerine ilave edin ve harmanlayın. İnce kıyılmış maydanozla süsleyerek, servis yapın.
|
Kalamar Salatası |
|
Ayşe Sultan
Aşçıbaşı
Kayıt: 24.05.2010
Mesajlar: 20 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc52049
Gönderme Tarihi: 24.May.2010
3,084 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 kişilik
300 gram temizlenmiş, doğranmış kalamar
2 adet kornişon turşu
1 adet domates
bir tutam maydanoz
bir tutam dereotu
bir miktar tuz
2 çorba kaşığı sirke
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Halka kalamarı haşlama suyuyla beraber bir tencereye koyun ve yumuşayıncaya kadar dakika haşlayın. Kornişon turşuları küçük küçük doğrayın. Domatesi de küp küp doğrayın, maydanoz ve dereotunu ince ince kıyın, biraz tuz, sirke ve zeyünyağı ile tüm bu malzemeleri karıştırın. Özel haşlama sosunda haşladığınız kalamarı soğuduktan sonra bu malzeme ile karıştırarak kalamar salatasını hazırlayabilirsiniz.
|
|