|
Kalamar Yahni |
|
Samsun
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 27.10.2005
Mesajlar: 43 Şehir: Çarşamba |
Kısa URL: https://ml.md/lc6957
Gönderme Tarihi: 10.Ağu.2006
3,455 defa indirildi / yazdırıldı
|
500 gram kalamar
2 yemek kaşığı zeytinyağı
5 adet taze soğan
4 diş sarımsak
2 orta boy domates
2 sivri biber
1 defne yaprağı
Yarım demet maydanoz
2 yemek kaşığı kekik
Karabiber
Tuz
Balıkçıya ayıklatıp alacağınız kalamarların gövde kısımlarını yarım santim kalınlığında halkalar halinde doğrayın. Taze soğanın dış kabuğunu ayıklayın. Bütün bırakın. Domatesleri sıcak suya sokup çıkartın. Kabuklarını soyun ve küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberlerin sapını ve içindeki tohumlarını atın. Yarım santim uzunluğunda doğrayın. Maydanozu ince ince kıyın. Zeytinyağını, soğanı, sarımsak ve kalamarları tavaya koyun. Karıştırarak yakmadan 7-8 dakika kavurun. Domates, sivri biber, defne yaprağı, tuz, karabiberi ekleyin. 2 fincan sıcak su katın ve kısık ateşte yarım saat pişirin. Ocağı söndürünce defne yaprağını çıkartın. Soya sosu ve kekiği ilave edin. Karıştırın ve maydanozu üzerine serpin. Sıcak olarak servis yapın.
|
KALAMAR YAHNİSİ |
|
parola69
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 09.08.2008
Mesajlar: 36 Şehir: Altındağ-Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc26449
Gönderme Tarihi: 09.Ağu.2008
2,835 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg. kalamar
3 demet taze soğan
1-2 kuru soğan
1/2 bardak zeytinyağı
2 adet domates
1 dilim bayat ekmek içi
1 çorbakaşığı tuz
1 bardak su
Kalamarı yıkayıp, üzerindeki şeffaf derisini çıkarın. Ağzını gözlerini bıçakla kesip atın. İskelet vazifesini gören levha halinde organı, eti derince çizerek çıkarın. İçini de temizleyin. Tekrar yıkayıp kabuklu fındık büyüklüğünde parçalara doğrayın. Bir tarafa bırakın. Diğer taraftan, bir tencereye üç demet taze soğanı ince kıyın. Kuru soğanı da koyarak doğrayın. Yarım bardak zeytinyağıyla orta ateşte pembeleştirin. Daha sonra balık parçalarını içine atın. Bir iki defa karıştırarak, kabukları çekirdekleri çıkarılmış iki adet domatesi küçük parçalara bölerek içine katın. Hepsini karıştırın. On dakika pişmeye bırakın. Sonra bir dilim bayat ekmek içini ufalayarak malzemeye ilâve edin. Bir bardak su koyarak 40-50 dakika pişirin. Sıcak veya soğuk olarak servis yapın.
|
KALAMAR YAHNİSİ |
|
Oya'nın tarifi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.04.2009
Mesajlar: 27 Şehir: Mersin |
Kısa URL: https://ml.md/lc35591
Gönderme Tarihi: 19.Nis.2009
3,067 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 kg dilimlemiş kalamar
Yarım su bardağı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
5-6 adet taze soğan
3 adet domates
1,5 su bardağı balık suyu ya da tavuk suyu
Tuz
Karabiber
1 dilim bayat ekmek içi
Limonsuyu
Soğanları İncecik kıyın. Tencerede kızdırdığınız yarım su bardağı zeytinyağına ekleyin. Soğanlar pembeleşmeye başladığında dilimlenmiş ve önceden yarı yarıya haşlanmış kalamarları ilave edin. 1-2 dakika karıştırarak, pişirin. Üzerine kabuğu soyulmuş, çekirdekleri çıkarılmış ve ince uzun kesilmiş domatesleri ekleyin. Tuz ve karabiberini ayarlayın. 10 dakika kısık ateşte pişirin. Rendelenmiş ekmek içini de ekleyin. Karıştırarak, pişirmeye devam edin. Bir buçuk su bardağı balık ya da tavuk ilave edin. Su kaynamaya başladığında tencerenin kapağını kapatın. Kısık ateşte kalamarlar yumuşayana dek pişirin. Ateşin üzerinden indirdikten sonra kalamarların üzerine limonsuyu gezdirerek, servis yapın.
|
Kalamarlı Yahni |
|
yeni fasıl
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.08.2011
Mesajlar: 35 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc66883
Gönderme Tarihi: 16.Ağu.2011
2,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg halka kalamar
1 adet kuru soğan
2 adet domates
2 adet sivri biber
10-12 adet mantar
5 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
Soğan ince kıyılır, yağda pembeleştirilir. Üzerine kıyılmış biber ve kalamar eklenir. 10 dakika sonra iri doğranmış mantar atılır. 5 dakika sonra rende domates, tuz eklenir. Kısık ateşte 20 dakika pişirilir. (Hiç su konmaz.)
|
Kalamar Yahni |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc92413
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2013
1,890 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg halka kalamar
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet sivri biber
2 adet küp doğranmış domates
4 diş sarımsak
4-5 adet tane karabiber, tuz
1 çay bardağı su
Zeytinyağında küp doğranmış sivri biberi soteleyin. İçine domates, sarmısak, tane karabiber, tuz ilave edin. En son kalamar ve suyunu kattıktan sonra, kısık ateşte kalamar yumuşayıncaya kadar pişirin. Sıcak olarak servis yapın.
|
Kalamar Yahni |
|
mümtaz er
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.06.2014
Mesajlar: 40 Şehir: Balıkesir |
Kısa URL: https://ml.md/lc99248
Gönderme Tarihi: 22.Haz.2014
1,914 defa indirildi / yazdırıldı
|
750 gr kalamar
3 adet kabukları soyulmuş domates
3 adet büyük boy kırmızı soğan
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı tepeleme dolu salça
1 yemek kaşığı taze kekik
1 yemek kaşığı taze mercanköşk
1 adet defne yaprağı
Tuz
100 gr margarin
Balıkçıda kalamarların içlerini temizletin. Gövdesini halka halka, kollarını küçük küçük doğratın.
Genişçe bir tavaya sana margarini koyun ve halka halka doğradığınız soğanlarla, yıkadığınız kalamarları kavurun.
Soğanların rengi dönünce, soyulup doğranmış 3-4 domates, doğranmış 4 diş sarımsak, mercanköşk, kekik ve defneyi ekleyin.
Biraz salça ile kalamarların üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin. Kısık ateşte ağzı kapalı olarak 1 saat pişirin.
|
|