|
Kalburabastı (Aydın) |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc116040
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2016
2,062 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.kulturportali.gov.tr
3 Su Bardağı Un
1 Yumurta
2 Çorba Kaşığı Yoğurt
1 Su Bardağı Ceviz
1 Paket Kabartma Tozu
200 Gram Margarin
Şerbeti İçin:
1 Dilim Limon
2,5 Su Bardağı Toz Şeker
2,5 Su Bardağı Su
Margarin, yumurta ve yoğurdu kabın içinde elimizle ezip karıştırıyoruz. Kabartma tozu ve unu ekleyip yoğuruyoruz. Ceviz büyüklüğünde hamur parçaları kopartıp yuvarlıyoruz. Kalbur kalıbında elimizle bastırıyoruz. Ortasına ceviz yerleştirip kenarlarını birleştiriyoruz. Yağlanmış fırın tepsisine dizdikten sonra önceden ısıtılmış fırında pişiriyoruz. Şerbeti için, şeker, su ve limonu 10 dakika kadar pişirip soğumasını bekliyoruz. Fırından çıkarttıktan sonra tatlımıza soğuk şerbeti döküyoruz ve şerbetini emdikten sonra servis edebiliriz.
|
Kalburabastı (Aydın) |
|
Yemek Tarifleri
Robot
Kayıt: 18.06.2006
Mesajlar: 10595 Şehir: Türkiye |
Kısa URL: https://ml.md/lc47383
Gönderme Tarihi: 17.Şub.2010
12,060 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.efe09.com
2 su bardağı zeytinyağı
1 bardak irmik
1 bardak süt
1 bardak iri dövülmüş ceviz
1 tane vanilya
1 çay kaşığı karbonat
aldığı kadar un
Şerbeti için:
2 su bardağı şeker
2 su bardağı şeker
1 tane vanilya
Süt, irmik, yağ, ceviz ve vanilya güzelce karıştırılır aldığı kadar un ilawe edilerek karbonat eklenir daha sonra iyice yoğurulan hamur kalbur yardımıyla şekil verilerek fırında iyice pişirilir. Önceden kaynatılıp soğutulmuş şerbette fırndan çıkan sıcak tatlıya dökülür.
Fotoğraf "açıkel" tarafından gönderildi. 23.08.2016
|
|