Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Hurma Tatlısı Tarifleri > Kalburabastı (50 adet - 2,088,205 defa bakıldı)

Kalburabastı


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Badem Tatlısı Tarifleri
Baklava Tarifleri
Ekmek Tatlısı Tarifleri
Güllaç Tarifleri
Halka Tatlısı Tarifleri
Hurma Tatlısı Tarifleri
Kadayıf Tarifleri
Kalburabastı Tarifleri
Kemal Paşa Tarifleri
Künefe Tarifleri
Lokma Tarifleri
Revani Tarifleri
Sütlü Nuriye Tarifleri
Şam Tatlısı Tarifleri
Şekerpare Tarifleri
Vezir Parmağı Tarifleri
Tulumba Tatlısı Tarifleri
Yoğurt Tatlısı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalburabastı

Sermin
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 20.07.2005
Mesajlar: 44
Şehir: Çeşme/İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc456
Gönderme Tarihi: 03.Ekm.2005
4,531 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı zeytinyağı
1 su bardağı süt
karbonat
1 kahve fincanı sirke
aldığı kadar un
şerbeti için;
4 su bardağı şeker
üzerini örtecek kadar su
bir miktar limon suyu

Önce şerbet hazırlanır, soğutulur. Sirke ve karbonat bir kapta eritilir, hamur malzemesinin tümüne karıştırılır. Ele yapışmayacak hamur yapılır. Delikli kepçe üzerinde 1 ceviz büyüklüğündeki hamur bastırarak açılır, ortasına ceviz ve tarçın karışımı konur, poğaça gibi katlanır, delikli kepçenin şeklini almış tatlılar fırın tepsisine dizilir, orta hararetli fırında pembe renkli pişirilir. Soğuk şerbet fırından çıkan sıcak tatlıa dökülür.


ML® Kalburabastı için tıklayın




Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018


Kalbura Bastı

kahve
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172
Şehir: Konya
Kısa URL: https://ml.md/lc2359
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
5,997 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
1 tatlı kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
alabildiği kadar un
içi:
1 çay bardağı ceviz içi
1 yemek kaşığı tarçın
şurubu:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
limon suyu

Malzemelerin hepsini karıştırıp iyice yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Rende üzerinde açın. İçine ceviz tarçın karışımını koyun ve poğaça şeklinde kapatın. Önceden ısıtılmış fırında pişirin, önceden hazırlanıp soğutulmuş şurubu sıcak kalbura bastının üzerine dökün.


Kalbura Bastı

Borekch
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 30.04.2006
Mesajlar: 125
Şehir: Mardin
Kısa URL: https://ml.md/lc4012
Gönderme Tarihi: 23.May.2006
3,508 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 Su Bardagi Süt
200 gr Margarin
4 Su Bardagi Un
1 Paket Kabartma Tozu
3 Su Bardagi Dövülmüs Ceviz Içi
Surup Için:
4 Su Bardagi Su
1 Kg Toz Seker
1/2 Limon Suyu

Sekeri su ile kaynatin. Tencereyi ocaktan alip,limon suyunu sikin. Sogumaya birakin. Bir kapta süt ve sekeri çirpin. Un ve kabartma tozu da ekleyip, yogurun. Kulak memesi yumusakliginda bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp,15-20 dk dinlendirin.
Hamurdan ceviz büyüklügünde parçalar koparin. Elinizle hafifçe açin. Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastirarak yerlestirin. Ortasina dövülmüs ceviz koyun. Hamurun kenarlarini bir digerinin üzerine dikkatlice kapayin. Böylece dis yüzeyde desen olusacaktir.
Yaglanmis firin tepsisine dizin.Önceden isitilmis 180 dereceli firinda kizarana dek pisirin. Firindan aldiginiz kurabiyelerin üzerine soguk serbeti gezdirin. Bikaç dakika daha firinda tutun.


ML® Kakaolu Kalburabastı için tıklayın




Kalbura bastı

durbaba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.09.2006
Mesajlar: 65
Şehir: Vezirköprü
Kısa URL: https://ml.md/lc9508
Gönderme Tarihi: 08.Arl.2006
2,892 defa indirildi / yazdırıldı




MALZEME ve HAZIRLANIŞI:
Yapılması kolay, lezzeti, güzel bir tatlıdır. Münasip bir tepsiye 3.5 su bardağı elenmiş un, 1 bardak yoğurt, 1/2 bardak bitkisel yağ, 1/2 bardak erimiş margarin (veya tereyağı) 1/2 bardak toz şeker ve 1 tatlı kaşığı karbonat koyarak bunları 10 dakika kadar iyice yoğurun. Hamur çok yumuşak olursa azar azar un ekleyin. Ancak hamurun çok sert olmamasına dikkat edin. Bu hamuru, üzerine bir nemli bez örterek buzdolabında 1 saat kadar dinlendirin. Sonra, bu hamurdan iri ceviz büyüklüğünde parçalar kopararak elinizde oval biçimde ve 1/2 santim kalınlığında yassıltın, bu parçayı, uzunlamasına kendi ekseni üstünde bükerek şekil verin. Fırın tepsisini iyice yağlayıp hamurları dizin, orta sıcaklıktaki fırına verin. Öteyandan, 3 bardak suda, 3 bardak şekeri kaynatıp, indirirken 1 tatlı kaşığı limon suyu ile kestirip, soğutun. Hamurlar fırından çıkarılınca, 3-4 dakika bekletildikten sonra üzerine soğutulmuş şurubu dökün.


ML® Perçem için tıklayın


Kalbura Bastı

Rüzgar
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 04.07.2007
Mesajlar: 1537
Şehir: Beşevler Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc15994
Gönderme Tarihi: 04.Tem.2007
2,814 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı pudra şekeri
1 çay bardağı süt
1 paket tereyağı
1 paket kabartma tozu
1 tutam tuz
alabildiği kadar un
içi için;
2 su bardağı ceviz içi
şurubu için,
4 su bardağı su
4 su bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı limon suyu

Önce şerbet hazırlanıp soğumaya bırakılır.
Tereyağı yakmadan eritilir, yoğurma kabına süt ve pudra şekeri konur, iyice karıştırılır, üzerine eritilmiş tereyağı, tuz, un ve kabartma tozu eklenir, orta sertlikte bir hamur yapılır.
Hamur 20 dakika dinlendirilir, hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, bir kalburun üzerine ya da rendeye bastırarak çay tabağından küçük açılır.
Ortasına ceviz konur ve rulo yaparak kaldırılır.
Yağlanmış fırın tepsisine dizilir, önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
Fırından çıkar çıkmaz sıcak şerbet gezdirilir.


ML® Kalbur Kurabiyesi için tıklayın


Kalbura bastı

LüküsHayat
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 05.08.2007
Mesajlar: 21
Kısa URL: https://ml.md/lc16907
Gönderme Tarihi: 05.Ağu.2007
2,767 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin,
3 çorba kaşığı yoğurt,
1 çay bardağı su,
1 çay kaşığı karbonat,
un.
Şerbeti için:
5 su bardağı tozşeker,
4 su bardağı su,
yarım limon

Oda ısısında bekletip yumuşattığınız yağı, yoğurdu, ılık suyu, üzerine 4-5 damla limon sıktığınız karbonatı ve unu karıştırın.
Yoğurarak, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde edene kadar un ilave edin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın. Yuvarladığınız parçalan geniş delikli bir kevgirin içinde veya rendenin kalın tarafına bastırarak yassüaştırıp yuvarlayın.
Yağlanmış ve unlanmış tepsiye aralıklı olarak dizin. 180 derece ısıtılmış fırında üzerleri altın şansı renk alana dek pişirin.
Şerbet için, şekeri tencereye koyduktan sonra su ilave edin. Kaynamaya başladıktan sonra limon suyunu ekleyin. Fırından çıkardığınız kalbura basmaların ılınmasını bekleyip, şerbeti ılık olarak üzerine dökün.


ML® Balbaba için tıklayın

ML® Balbaba (görsel)


Kalbura Bastı Tatlısı

cavidan
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.09.2007
Mesajlar: 51
Kısa URL: https://ml.md/lc17746
Gönderme Tarihi: 14.Eyl.2007
8,091 defa indirildi / yazdırıldı




Rukiye Karamuça

250 gr tereyağı,
1/3 bardak sıvı yağ,
1 tatlı kaşığı karbonat,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu,
1 tatlı kaşığı tuz,
1/2 bardak süt,
4 bardak un
Hamuru:
1,5 bardak şeker,
1 bardak su,
1 tatlı kaşığı limon suyu

Unu bir kaba koyup ortasını açıyoruz ve tereyağını veya sıvı yağı koyuyoruz, karbonatı, kabartma tozunu ve tuzu ekleyip elimizle veya mikserle karıştırmaya başlıyoruz. Yumuşak, güzel bir hamur olana kadar süt ekleyerek yoğuruyoruz. Kulak memesi yumuşaklığında olmalı hamur. Akşamdan dolaba koyup en azından 4-5 saat dinlendirirseniz daha güzel bir sonuç alırsınız. Hamuru küçük top büyüklüğünde parçalara ayırıyoruz. Rendemizin küçük delikli tarafını kullanıp her topu bastırıp açıyoruz ve içi kısmen boş daha büyücek bir hamur topu elde edin. Üst kısmında rendenin delik izleri kalacaktır. Yağlı kağıt üzerine koyarak 350 derecelik fırında 35 dakika veya üstü kızarana kadar pişiriyoruz.
Şurubu: Daha önceden 1,5 bardak şekeri 1 bardak su ile, 1 tatlı kaşığı limon suyu koyarak 25 dakika kaynattık. Soğutup, henüz çok sıcak olan pişmiş kurabiyeleri içine attık. Daha sonra tatlılar şurupta biraz kalınca servis tabağına alıyoruz ve şurubun hepsini üstlerine döküyoruz.


Kalburabastı

maystro
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 13.12.2007
Mesajlar: 26
Şehir: Çankaya/Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc19925
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2007
2,512 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tereyağı
1 adet yumurta
1 çay kaşığı karbonat
1 çay bardağı süt
1 tutam tuz
Alabildiği kadar un
içi için:
1,5 su bardağı kıyılmış ceviz
Şurup için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Önce şurup malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Derin bir kaba erimiş, soğumuş tereyağı konur. Üzerine süt ve yumurta eklenir. Parmak uçlarıyla iyice karıştırılır. Üzerine tuz, karbonat ve kulak memesi kıvamına gelene kadar un eklenerek yoğrulur. 10 dakika dinlendirilir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır, yuvarlanır. Rendenin üzerinde açılır. Ortasına ceviz konur ve rulo yapar gibi katlanır. Yağlanmış tepsiye az aralık bırakarak dizilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında altın rengini alana dek pişirilir. Fırından çıkar çıkmaz soğuk şurup gezdirilir. 3-4 saat sora servise sunulabilir.


KALBURABASMA

merhamet
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.04.2008
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc23120
Gönderme Tarihi: 10.Nis.2008
8,589 defa indirildi / yazdırıldı




Malzeme:
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 yumurta
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
Ceviz içi
Şurubu:
4 su bardağı şeker
4,5 su bardağı su
Birkaç damla limon

Yapılışı:
Ceviz hariç diğer malzemelerden kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapın. Avuç içinde açıp, içine ceviz koyun ve kapatın. Rendenin tırtıllı kısmını hamurun üzerine bastırıp, şekil verin. Daha sonra fırınlayıp, çıkınca üzerine soğuk şerbet dökün.


Kalburabastı

meral ayanoğlu
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 07.05.2008
Mesajlar: 20
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc23667
Gönderme Tarihi: 07.May.2008
2,509 defa indirildi / yazdırıldı




1 çay bardağı mısır yağı
1 çay bardağı zeytinyağı
1 çay bardağı süt
1 çorba kaşığı limon suyu
1 tatlı kaşığı karbonat
Alabildiği kadar un
İçi için:
1 su bardağı bütün ceviz
Şerbet için:
3 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
1 çorba kaşığı limon suyu

Önce şerbet malzemesi kaynatılır, soğumaya bırakılır. Hamur yoğurma kabına yağlar konur. Üzerine süt ve limon suyunda karıştırılmış karbonat eklenir, karıştırılır. Sert ve ele yapışmayan kıvam alana kadar un eklenir. Hamurdan ceviz kadar parçalar alınır. Rendenin üzerine konur ve bastırılır. Ortasına bütün ceviz konur ve rulo gibi yuvarlanır. Tepsiye dizilir. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın rengini alana akadr pişirilir. Fırından çıktıktan 5 dakika sonra soğuk şerbet gezdirilir.


Kalbura Bastı

hasat
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 28.07.2009
Mesajlar: 41
Şehir: Antakya
Kısa URL: https://ml.md/lc49454
Gönderme Tarihi: 28.Mar.2010
2,676 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
1 çay bardağı pudra şekeri
2 yumurta
2 su bardağı un
50 gr. katı yağ
100 gr. badem
kabartma tozu
vanilya
Şurubu için:
2 bardak şeker
1.5 bardak su
1 kaşık limon suyu

Yapılışı
Yağ hafifçe eritilir, içine pudra şekeri bir bütün yumurta ve 1 yumurtanın akı koyularak karıştırılır. En son un ve kabartma tozu ilave edilerek bir hamur yapılır. Yapılan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alınır. Badem şekli verilir. Üzerine yumurtanın sarısı sürülür. Sıcak suda kabukları çıkartılan bademler ile süslenir ve fınna verilir. İyice pembeleşince fırından çıkartılır. Diğer bir kapta su, şeker, limon kaynatılır, içine limon suyu ve vanilya katılarak fırından çıkan tatlının çizerine dökülür.


KALBURA BASTI

krm
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 04.05.2010
Mesajlar: 20
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc51377
Gönderme Tarihi: 04.May.2010
2,549 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler:
2 yumurta
2 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1 paket kabartma tozu
biraz tuz
alabildiği kadar un
Şerbet için:
4.5 su bardağı şeker
4 su bardağı su
1/2 limon suyu

Yapılışı:
Hamur yoğrulur. Ceviz büyüklüğünde koparılıp rendeden yuvarlanır yağsız tepsiye sıralanır. 200°de pembeleşinceye kadar kızartılır. Soğuyunca üzerine sıcak olarak hazırlanmış şerbet dökülür. Üzeri bir başka tepsiyle kapatılır.


KALBURA BASTI

buz kalıbı
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 18.06.2010
Mesajlar: 38
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc52876
Gönderme Tarihi: 19.Haz.2010
3,032 defa indirildi / yazdırıldı




4 su bardağı su
1 kg tozşeker
Yarım limonun suyu
Yarım su bardağı süt
200 gram margarin
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
3 su bardağı dövülmüş ceviz içi

Şekerle suyu kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp, limon suyunu sıkın. Soğumaya bırakın. Bir kapta süt ve şekeri çırpın. Un ve kabartma tozunu da ekleyip, yoğurun. Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edin. Üzerine nemli bir bez örtüp, 15-20 dakika dinlendirin. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle hafifçe açın. Tel süzgeç veya madeni rendenin yüzeyine hamuru hafifçe bastırarak yerleştirin. Ortasına dövülmüş ceviz koyun. Hamurun kenarlarlarım bir diğerinin üzerine dikkatlice kapatın. Böylece dış yüzeyde desen oluşacaktır. Yağlanmış fırın tepsisine dizin. Hazırladığınız kalbura bastıları önceden ısıtılmış 180 dereceli fırında kızarana dek pişirin. Fırından aldığınız kurabiyelerin üzerine soğuk şerbeti gezdirin. Bu şekilde birkaç dakika daha fırında tutup, servis yapın.


Kalburabastı

Ayşe'm
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2010
Mesajlar: 54
Şehir: Eskişehir
Kısa URL: https://ml.md/lc54347
Gönderme Tarihi: 11.Ağu.2010
4,845 defa indirildi / yazdırıldı




Emine Beder

1 çay bardağı erimiş margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı maden suyu
1 paket kabartma tozu
3,5 su bardağı un
100 gr. ceviz içi
Şerbeti için:
3 su bardağı su
2,5 su bardağı şeker
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım. Orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alarak iyice soğutalım.

Not: Arzuya göre hamuru merdane ile yarım santim kalınlıkta inceltip su bardağı ile yuvarlak parçalar kesin. Rendenin üzerinde bastırıp iç kısmına ceviz koyarak yuvarlayıp rulo şekline getirip bu şekilde pişirin soğuk şerbeti üzerine gezdirin.


Fotoğraf "yeni nefes" tarafından gönderildi. 01.09.2018


Kalburabastı

Mutfak Gülü
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.09.2010
Mesajlar: 34
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc55550
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2010
2,435 defa indirildi / yazdırıldı




Malzemeler
3 yumurta sarısı
1 yumurta
1 paket margarin veya tereyağı (yumuşamış)
1 su bardağı pudraşekeri
4 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
Şerbeti için:
3,5 su bardağı şeker
3 su bardağı su
1/2 tatlı kaşığı limon suyu

Hamur yoğuracağımız kaba eritip ılıttığımız margarini, sıvı yağı, maden suyunu, kabartma tozunu ekleyip çırpma teli ile karıştıralım. Unu ekleyip özlü bir hamur yoğuralım. Hamurdan ceviz iriliğinde parçalar koparıp yuvarlak şekiller verelim. Hamurları, rendenin iri tarafı üzerine bastırarak hafifçe yayvanlaştıralım. Orta kısımlarına iri dövülmüş ceviz koyup hamuru, iki kenarını üste doğru çevirip kapatalım ve hafifçe margarinle yağlanmış tepsiye dizerek 190° ısılı fırında altları üstleri pembeleşene dek pişirelim. Fırından alır almaz üzerlerine, önceden hazırlayıp soğuttuğumuz şerbeti gezdirelim. Şerbeti için, şekeri, suyu, limon suyunu 5 dk. kaynatıp ateşten alara iyice soğutalım.


Kalburabastı

toz pembe
Aşçıbaşı
Aşçıbaşı

Kayıt: 02.12.2010
Mesajlar: 22
Şehir: İzmir
Kısa URL: https://ml.md/lc58517
Gönderme Tarihi: 13.Arl.2010
2,555 defa indirildi / yazdırıldı




3 su bardağı un
1 fincan irmik
1 paket margarin
1,5 paket kabartma tozu
1 su bardağı pudra şekeri
3 adet yumurta
1 fincan iç ceviz
Şurubu için:
4 bardak su
6 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu

Derince bir kaba un, irmik, margarin, kabartma tozu, pudra şekeri, yumurta ve dövülmüş ceviz konularak yoğrulur. Yoğurma işlemi tamamlandıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alınarak kalburun üzerine bastırılır ve tepsiye dizilir. Daha sonra önceden 200 derece ısıtılmış fırına sürülerek 30 dakika kadar pişirilir. Önceden kaynatılan şurup sıcak olarak tatlının üzerine dökülür. Şurubunu çektikten sonra 20-25 dakika dinlendirilir ve servise sunulur.


Cevizli Kalburabastı

hatiç
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 03.06.2011
Mesajlar: 42
Şehir: Adana
Kısa URL: https://ml.md/lc64066
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2011
4,443 defa indirildi / yazdırıldı




Elif Korkmazel

1.5 çay bardağı süt
2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı karbonat
Aldığı kadar un
1 çay bardağı ceviz
1 adet yumurtanın sarısı
Şurubu için:
2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1/2 limon

Sütü, yağı ve karbonatı, yumuşak bir hamur olana dek un ekleyerek yoğurun. Ceviz büyüklüğünde parçalara ayırıp rende üzerinde yassılaştırın. Ortasına bir parça ceviz koyup rendenin üzerinde yuvarlayın. Yağlanmış tepsiye kapatılan kısımları alta gelecek şekilde dizin. Üzerlerine yumurta sarısı sürün. 180 derece fırında pişirin. Şurup için; şeker ve suyu kaynatın. Limon suyu ekleyip koyu şerbet kıvamına gelince ateşten alın. Pişen hamurların üzerine sıcak şurubu dökün.


KALBURABASTI

Balbaba
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 13.07.2011
Mesajlar: 45
Şehir: Kilis
Kısa URL: https://ml.md/lc65788
Gönderme Tarihi: 14.Tem.2011
2,205 defa indirildi / yazdırıldı




Yarım su bardağı eritilmiş margarin
Yarım su bardağı sıvıyağ
3.5 su bardağı un
1 su bardağı yoğurt
Yarım su bardağı tozşeker
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 çay bardağı ceviz içi
2 su bardağı sıvıyağ
Şurup için:
3 su bardağı tozşeker
3 su bardağı su

Derin bir kapta un, sıvıyağ, eritilmiş margarin, tozşeker, kabartma tozu ve yoğurdu karıştırıp yoğurun. Hamuru yarım saat dinlendirin.
Şurubu hazırlamak için; tozşeker ve suyu tencerede kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Herbirini kalbur veya elek üzerine bastırarak yassılaştırın.
Sıvıyağı derin bir tavada kızdırın. Hazırladığınız hamurları birer birer yağa atıp pembeleşinceye kadar kızartın.
Tavadan aldığınız kızarmış hamurları bir kaç parti halinde soğuk şurubun içine atıp şurubu çekinceye kadar bekletin. Şurubun içinden kevgirle süzerek çıkarıp servis tabağına alın ve soğumaya bırakın. Üzerine çekilmiş ceviz içi serperek servis yapın. Dilerseniz şamfıstığı da kullanabilirsiniz.


Kalburabastı

AyGölgesi
Super MOD
Super MOD

Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719
Şehir: Giresun
Kısa URL: https://ml.md/lc66783
Gönderme Tarihi: 13.Ağu.2011
2,461 defa indirildi / yazdırıldı




1/2 çay bardağı zeytinyağı
1 yumurta
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 çay kaşığı karbonat
1 çay kaşığı limon suyu
Bir tutam tuz
125 gr. tereyağı
Yaklaşık 3 su bardağı un
1 çay bardağı yoğurt
1 çay bardağı ceviz içi (iri parçalı)

Su ve şekeri birlikte kaynatalım. 5 dakika kaynadıktan sonra limon suyunu sıkalım. 1-2 dakika sonra ateşten alalım. Tereyağını eritelim, ılınmasını bekleyelim. Tereyağı ılınınca yoğurt, yumurta, zeytinyağı, karbonat, bir tutam tuz ve aldığı kadar un ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğuralım. Hamuru 20 dakika kadar dinlendirelim. Fırını 180 (turbo 160) derecede ısıtalım. Hamura şekil vermek için bir kalbur veya iri delikli rende hazırlayalım. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparalım. Silindir gibi yuvarlayalım. Parmaklarımızın orta kısmıyla kalburun üzerine bastırarak şekil almasını sağlayalım. Bu kısma ceviz koyup kalburun üzerinde tekrar yuvarlayalım. Birbirlerine değmeyecek şekilde geniş bir tepsiye dizelim. Fırında üstü pembeleşene kadar, yaklaşık 35-40 dakika pişirelim. Fırından çıkınca üstüne soğuk şerbeti gezdirelim.


Kalburabastı Tatlısı

sarı zeybek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 14.09.2011
Mesajlar: 42
Şehir: Aydın
Kısa URL: https://ml.md/lc67971
Gönderme Tarihi: 15.Eyl.2011
2,384 defa indirildi / yazdırıldı




2 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 kahve fincanı irmik
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
1 su bardağı dövülmüş ceviz
3 su bardağı su
3 su bardağı şeker
1 paket vanilya

Yoğurma kabında sıvı yağ, süt, irmik, kabartma tozu,vanilya ve aldığı kadar un ile kulak memesi kıvamında hamur yapın. Hamurdan küçük parçalar kopartın eliniz de yuvarlayıp, rendeye bastırın, içine ceviz koyup kapatın. Kalburabastıları yağladığınız fırın tepsisine sıralayın, önceden ısıttığınız fırında 170 derecede pembeleşene kadar pişirin. Fırından çıkardığınız tatlının üzerine soğuk şerbet dökün. Şurup için tencerede 3 su bardağı su ile 3 su bardağı şekeri 5 dakika kaynatın inmesine yakın arzu ederseniz iki üç damla limon sıkıp bir iki taşım kaynatın.






Kalburabastı Tarifleri Hurma Tatlısı Tarifleri



(50 adet Kalburabastı 2,088,205 defa bakıldı)

Sayfa: 1, 2, 3  Sonraki »


lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort