Kısa URL: https://ml.md/lc146255
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2019
869 defa indirildi / yazdırıldı
Millî Eğitim Bakanlığı
1 bağ kaldirik otu
2 orta boy soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
3-4 dal maydanoz
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı nane
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı tuz
Kaldiriklerin sadece dal kısımları kalacak şekilde temizlenir. 2-3 cm boylarında kesilerek haşlanır.
Tuzu ilave edilir. Bir taşım kaynatılır.
Tencereye sıvı yağ dökülür. İnce doğranmış soğan ilave edilerek pembeleşinceye kadar kavrulur.
Sırasıyla maydanoz , karabiber, pul biber, kekik ve nane ilave edilir. Haşlanmış kal dirikler eklenerek kavrulur.
Soğuk ve sıcak olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc157139
Gönderme Tarihi: 09.Nis.2021
251 defa indirildi / yazdırıldı
Kaldirik otu
4 adet kuru soğan
Sarımsak
2 kaşık salça
Tuz
Pul biber
Kaldirik otlarını yıkayıp doğrayalım, haşlayalım. Haşladıktan sonra suyunu sıkıp süzelim. Kuru soğanları, sarımsakları salçayla kavuralım. Ben bir kaşık biber salçası da ekledim. Ardından da kaldirik otlarını ekleyip kavuralım.