|
Kalduruk Dolması (Samsun) |
|
Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171 Şehir: Mamak |
Kısa URL: https://ml.md/lc162061
Gönderme Tarihi: 26.Arl.2021
267 defa indirildi / yazdırıldı
|
Samsun Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Kaldırayak 1/2 Kg.
Buğday yarması 1 Su bardağı
Su 3 Su bardağı
Yoğurt 1,5 Su bardağı
Sarımsak 3 Diş
Tuz
Kaldırayakların yaprak kısmı kesilip alınarak suda haşlanır. Buğday yarması bir su bardağı su ve tuz ile pişirilir. Suyu çektirilip ateşten alınarak soğutulur. Hazırlanan bu iç Kaldırayak yapraklarına sarılarak tencereye döşenir. Üstüne 2 su bardağı kaynar su koyulup pişirilir. Servis yapıldıktan sonra dolmanın üstüne sarımsaklı yoğurt dökülür.
|
|