|
|
HOLANDEZ SOSLU KALKAN HAŞLAMA |
|
im
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 20.08.2012
Mesajlar: 1159 Şehir: Balgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc81277
Gönderme Tarihi: 23.Eyl.2012
2,310 defa indirildi / yazdırıldı
|
Necip Usta
8 dilim kalkan (125'er gramlık)
1 çorba kaşığı tuz
12 su bardağı su (2,5 litre)
8 çorba kaşığı Sos Hollandez
1 su bardağı süt
1) Kalkanı suda haşlayınız.
2) Su, süt ve tuzu bir kere kaynatıp, balıkları içine atınız, gayet ağır ağır kaynatarak 15 dakika pişirip bir tevzi tabağına çıkarnıız veya hususi balık kabına çıkarıp servis yapınız.
3) Ayrı olarak Sos Hollandez veriniz.
Not: Kalkan, beyaz etli balık olduğu için, haşlanırken bir miktar süt koyarız. Arzu etmezseniz koymayınız.
|
KALKAN HAŞLAMA HOLLANDEZ |
|
kahve
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 21.04.2006
Mesajlar: 172 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc2361
Gönderme Tarihi: 21.Nis.2006
2,701 defa indirildi / yazdırıldı
|
8 dilim kalkan balığı
½ su bardağı süt
1 çorba kaşığı tuz
10 su bardağı su
Sos için:
10 adet ezilmiş tane karabiber
1 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
1 kahve fincanı sirke
2 çorba kaşığı su
4 yumurta sarısı
500 gr eritilmiş suyu alınmış tereyağı
¼ tatlı kaşığı tuz
½ limonun suyu
Su, tuz ve sütü bir tencereye koyup bir kere kaynatın. Balıkları ekleyip ağır ağır kaynatarak 15 dakika haşlayıp bir kevgirle bir balık kabına koyarak içine biraz suyundan koyun. Balık kabı yoksa bir güvece veya ograten tabağına koyup üzerine biraz suyundan koyarak servis edin. Yanında hollandez sos servis edin.
Sosun hazırlanışı: Soğanı karabiberi ve sirkeyi ağır ateşte, sirke dibinde az bir miktar kalıncaya kadar kaynatın. İlk sıcaklığı geçince içine su, tuz, limon suyu ve yumurta sarısını ekleyin. Çırpma teli ile dikkatlice ve devamlı karıştırın, yumurta iyice kabarıp koyulaşmalı ama pişmemelidir. Yumurta parçaları top top kalmalı, kaybolmamalıdır. Sonra tereyağını ip gibi akıtarak yumurtaya karıştırın, yedirin. İnce süzgeçten geçirip kullanın.Sos kesilirse bir kapta biraz suya azar azar yedirin. Sos çok koyulaşmasın sonra kesilir. Yağ ılık olmalıdır, soğuk olursa sos kesilir. Ayrıca ılık yerde korunmalıdır yoksa sos kesilebilir.
|
|
KALKAN HAŞLAMA HOLLANDEZ Tarifleri Balıklar
|
|