Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Ahtapot Tarifleri > Kalkan Kızartması (2 adet - 116,728 defa bakıldı)

Kalkan Kızartması


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Çorba Tarifleri
Salatalar
Makarnalar
Pilavlar
Yumurta Yemekleri
Sebze Yemekleri
Zeytinyağlılar
Dolmalar
Baklagiller
Et Yemekleri
Kebaplar
Köfteler
Sakatatlar
Tavuk Yemekleri
Balıklar
Ahtapot Tarifleri
Alabalık Tarifleri
Barbunya Balığı Tarifleri
Çinekop Tarifleri
Çipura Tarifleri
Dil Balığı Tarifleri
Fener Balığı Tarifleri
Gümüş Balığı Tarifleri
Hamsi Tarifleri
İstavrit Tarifleri
İzmarit Tarifleri
Kalamar Tarifleri
Kalkan Tarifleri
Kefal Tarifleri
Kılıç Tarifleri
Kırlangıç Tarifleri
Lahos Tarifleri
Levrek Tarifleri
Lüfer Tarifleri
Mercan Tarifleri
Mersin Balığı Tarifleri
Mezgit Tarifleri
Minekop Tarifleri
Morina Tarifleri
Mürekkep Balığı Tarifleri
Palamut Tarifleri
Pisi Balığı Tarifleri
Sardalya Tarifleri
Sazan Tarifleri
Sinarit Tarifleri
Somon Tarifleri
Tatlısu Levreği Tarifleri
Tekir Tarifleri
Ton Balığı Tarifleri
Torik Tarifleri
Turna Tarifleri
Uskumru Tarifleri
Yayın Tarifleri
Zargana Tarifleri
Soslar
Reçeller Marmelatlar
Hoşaflar Kompostolar
Turşular Konserveler
Diğer Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Kalkan Balığı Kızartması

Domates Perisi
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 12.10.2021
Mesajlar: 2171
Şehir: Mamak
Kısa URL: https://ml.md/lc162203
Gönderme Tarihi: 02.Oca.2022
242 defa indirildi / yazdırıldı




1- 1,5 kg kalkan balığı
1 adet limon suyu
1 kahve fincanı sıvı yağ
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
Yeteri kadar tuz
Yeteri kadar sıvı yağ
1 su bardağı kadar un veya mısır un

Kalkan Balığı pişirmeye ilk olarak kalkan balıklarını temizleyerek başlayalım. Şayet kalkan balığını balıkçıdan temizlenmiş olarak aldıysanız bol su altında iyice yıkadıktan sonra istediğimiz irilikte dilimledikten sonra süzülmesi için bir süzgeç içine alarak bekletelim. Ardından süzdürme işlemi tamamlandıktan sonra geniş bir kabın içine temizlenmiş kalkan dilimlerini alın. Sonra üzerine 1 kahve fincan sıvı yağ, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı silme karabiber ve yeteri kadar tuz ilave edin. Balıklarla birlikte sosu iyice karıştırarak harmanladıktan sonra soslanmış kalkan balıkları sosun iyice balığa geçerek lezzetlendirmek için yarım saat kadar bir kenarda beklemeye bırakalım.
Ardından verilen sürenin sonunda yine düz bir tabağın içine 1 su bardağı kadar un veya mısır unu ilave ederek üzerine bir miktar tuz ekleyerek önce tuzla unu harmanlayarak sos içinde bekletilen kalkan balık dilimlerini çıkartarak unu bulayalım. Ardından balık tavasına yeteri kadar sıvı yağ ilave ederek yağı kızdıralım ve una bulanmış kalkan balığı dilimlerini kızgın yağın içinde ve yüksek ateşte arkalı önlü kızartarak tabanına kağıt havlu serilmiş servis tabağına çıkartarak mevsim salatası eşlinde ve bol yeşillikle birlikte sıcak olarak servis yapalım.


Kalkan Kızartması

Dilek
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 09.08.2005
Mesajlar: 72
Şehir: Mersin
Kısa URL: https://ml.md/lc1274
Gönderme Tarihi: 15.Mar.2006
2,494 defa indirildi / yazdırıldı




4 dilim kalkan
1 çorba kaşığı un
çeyrek bardak çiçek yağı
yarım limon
tuz
halka halka doğranmış birkaç limon dilimi

Kalaknları yıkayıp kuruladıktan sonra tuzlayın, fazla bastırmadan altını ve üstünü una buladıktan sonra, bir tavada kızarttığınız çiçek yağına alıp altın sarısı gibi oluncaya kadar iki tarafını da kızartın.
Tereyağını eritin, yarım limonun suyunu katın ve servis tabağına aldığınız kalkan dilimlerinin üzerine gezdirin. Limon dilimleriyle sıcak olarak servis yapın.






Kalkan Kızartması Tarifleri Ahtapot Tarifleri



(2 adet Kalkan Kızartması 116,728 defa bakıldı)

1 2

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort