|
Kalkanlı Pilav |
|
ferah
Aşçı
Kayıt: 06.02.2009
Mesajlar: 15 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc33487
Gönderme Tarihi: 06.Şub.2009
2,627 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg kalkan balığı
2 su bardağı pirinç
1 adet kuru soğan
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı çam fıstığı
Karabiber, tuz
3,5 su bardağı su
Balık az tuzlu suda haşlanır. Sonra didiklenir. Yağ tencereye atılır. Eriyince fıstık atılır, pembeleştirilir. İnce kıyılmış soğan eklenir, kavrulur. Üzerine yıkanmış pirinç katılır. 2-3 dakika birlikte kavrulur. Tuz ve karabiber katılır. Suyu verilir. En üste balık konur. Kapaklı olarak kısık ateşte 25 dakika pişirilir. Yarım saat demlendirildikten sonra dikkatlice karıştırarak tenavül edilir.
|
KALKAN BALIKLI PİLAV |
|
ziko
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.07.2010
Mesajlar: 62 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc53921
Gönderme Tarihi: 25.Tem.2010
2,679 defa indirildi / yazdırıldı
|
Kalkan balığı ayıklamalı ve yıkanmalıdır. Bundan sonra balığı parça parça doğramak gerekir. Kalkan parçalarını bir tava içine zeytinyağı koyarak ve balıkları da içine atarak kızartmalı, yeteri kadar ayıklanmış ve yıkanmış pirinci de içine katarak ateşte 1 - 2 defa çevirmelidir. Sonra balıklarla pirinci tencereye dizerek üstüne pirincin iki misli su eklemek gerekir. Tencerenin ağzını kapatmadan orta kor üzerinde su çekilinceye ve pirinç ilik gibi pişinceye dek ateşte tutunuz. Sonra tencereyi istifiyle alt üst edip geniş bir tabağa aktarınız. Soğuduktan sonra sofraya alınız.
|
Kalkan Pilavı |
|
nilperi
Aşçıbaşı
Kayıt: 06.09.2014
Mesajlar: 25 Şehir: Hakkari |
Kısa URL: https://ml.md/lc101466
Gönderme Tarihi: 07.Eyl.2014
2,884 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kalkan balığı
2 adet orta boy soğan
2 su bardağı pirinç
250 gr margarin
1 çay kaşığı karabiber
2 çay kaşığı tuz
1 kahve fincanı çam fıstığı
4,5 su bardağı su
Bir tencereye margarin ve doğranmış soğan konur, pembeleştirilir. Çam fıstığı ve pirinç ilave edilir, kavrulur. 4,5 bardak kaynar su ilave edilir, tuzu atılır. Su çekilinceye kadar kısık ateşte pişirilir. Kalkan balığı kesilir, yıkanır sonra haşlanır. Kılçıkları ayıklanır ve pilava katılır. Karabiber ilave edilir. birkaç defa karıştırılır. Demlenmeye bırakılır. Demlendikten sonra servis yapılır.
|
|