|
Kalpli Kurabiye |
|
nihale
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.02.2008
Mesajlar: 42 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc21097
Gönderme Tarihi: 03.Şub.2008
2,614 defa indirildi / yazdırıldı
|
Yarım kg un,
yarım su bardağından bir parmak fazla tozşeker,
18 çorba kaşığı margarin,
2 adet yumurta,
1,5 su bardağı toz badem,
çeyrek çay kaşığı vanilya,
1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
Üzerini süslemek için:
4 adet yumurtanın akı,
1 su bardağından bir parmak eksik pudraşekeri,
yarım limonun suyu,
pembe şeker boyası
Unu bir kaba eleyin. Şekeri, margarini, yumurtaları, toz bademi, vanilyayı ve kabartma tozunu ekleyin. Malzemeler özleşene dek yoğurun. Yoğurduğunuz hamuru merdane ile düz bir zeminde 4 mm kalınlığında açın. Hamurlan kalp şeklindeki bir kalıpla kesin. Hafifçe yağlanmış bir fırın tepsisine dizin, önceden ısıtılmış 180 derece fırında 35 dakika pişirin. Bu arada pembe ve beyaz süsleme kremasını hazırlayın. Yumurta aklarını kar gibi olana dek iyice çırpın. Pudraşekerini sürekli çırparak ekleyin. Limon suyunu ilave edin. Karışımın yarısına dilediğiniz miktarda pembe şeker boyası ekleyin ve iyice karıştırın. Bisküviler soğuduktan sonra üzerine hazırladığınız pembe karışımı sürün.
Pembe boya katmadığınız karışımı çok ince uçlu duyu olan krema torbasına doldurun. Pembe karışım kuruduktan sonra beyazla dilediğiniz gibi şekiller çizin. Kuruduktan sonra servis yapın.
Fotoğraf "leylifer" tarafından gönderildi. 24.11.2017
|
Kalp Kurabiye |
|
vahdettin öz
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 14.08.2014
Mesajlar: 36 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc100785
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2014
1,676 defa indirildi / yazdırıldı
|
3,5 su bardağı un
2 yumurta
4 çorba kaşığı tereyağı
2 çay bardağı sıvı yağ
1 paket vanilya ve kabartma tozu
1,5 çay bardağı pudra şekeri
Vişne reçeli
Derin bir kabın içinde sıvı yağı, yumurtayı, tereyağını iyice ezin. Üzerine pudra şekerini döküp karıştırmaya devam edin. Vanilya, kabartma tozu ve unu ekleyip karışımın üzerine ilave edin. Yumuşak bir hamur elde edin. Hamurdan parçalar kopartıp yuvarlayın. İstediğiniz kalıp şekillerde kesip ortasına reçel koyup tepsiye dizin. Fırında 170 derecedeki fırında 20 dakika pişirip çıkartın.
|
Kalpli Kurabiye |
|
AyGölgesi
Super MOD
Kayıt: 31.03.2006
Mesajlar: 2719 Şehir: Giresun |
Kısa URL: https://ml.md/lc104285
Gönderme Tarihi: 11.Oca.2015
2,108 defa indirildi / yazdırıldı
|
3 Su Bardağı un
1,5 Su Bardağı pudra şekeri
150 gr. margarin
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 Su Bardağı toz badem
1 Kase şeftali receli
Üzeri İçin:
1 su bardağı şaçma çikolata
Unu karıştırma kabına alıp ortasını açıyoruz ve ortasına yumurtaları kırıyoruz. Margarini koyup önce sıvıları karıştırıyoruz. Pudra şekeri, kabartma tozu, vanilya ve toz bademi koyup yumuşak bir hamur yoğuruyoruz. Yoğrulan hamuru merdane ile 1 cm kalınlığında açıyoruz.
Kalpli küçük ve büyük ya da başka bir kalıpla hamurdan parçalar kopartıp yağlı kağıt koyduğumuz fırın tepsisine diziyoruz. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişiriyoruz. Kurabiyeler fırından çıkıp ılıdıktan sonra küçük kalpleri büyüklerinin üzerine koyuyoruz. Kalplerin üzerine şeftali reçeli sürüp saçma çikolata ya da başka süslemeler serptikten sonra servis ediyoruz.
|
Kalpli Kurabiye |
|
Kurabiye Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2015
Mesajlar: 42 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc111976
Gönderme Tarihi: 11.Ekm.2015
3,671 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://unkurabiyesitarifleri.com
1 Paket margarin
1 Su bardağı toz şeker
3 Su bardağı un
1 Paket kabartma tozu
1 Paket vanilya
Kalp desenli kurabiye kalıbı
Oda sicaklığında yumuşamış olan margarin üzerine toz şeker ekleyerek gerekirse çatal yardımı ile karıştırın.
Un, kabartma tozu ve vanilyayı ilave ederek hamuru yoğurun. Hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar yoğurmaya devam edin.
Hamur iyice yumuşadıktan sonra kurabiye tabancası yardımı ile hamurdan parçalar kopartarak yuvarlayın.
Merdane yardımı ile hamuru açtıktan sonra kurabiye tabancası yardımı ile kalp şekilli kurabiye yaparak yağlı kağıt üzerine dizin.
Önceden ısıtılmış olan fırında kurabiyeleri pişirin.
|
Kalpli Kurabiye |
|
Kurabiye Tarifleri
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 18.09.2015
Mesajlar: 42 Şehir: istanbul |
Kısa URL: https://ml.md/lc111987
Gönderme Tarihi: 12.Ekm.2015
1,747 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://unkurabiyesitarifleri.com
500 gr un
300 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
150 gr şeker
1 yumurta
1 yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı tarçın
Yarım çay kaşığı vanilya
1 limon rendesi
Tereyağı, şeker ve vanilyayı karıştırın
Üzerine yumurtaları ilave edin
Un, tarçın, limon rendesini de karışıma ekleyin
Malzemeyi 30 dk buzdolabında dinlendirin
Ardından hamuru un serpilmiş tezgah üzerinde açın ve kalp kalıbı ile parçalar kesip ortalarına uzun kürdan koyun
Önceden ısıtılmış 160 derecelik fırında pişirin
Oda sıcaklığında soğumaya bırakın
Süslemesi:
Satın aldığınız renkli şeker hamurlarını merdane yardımıyla açın ve araba kalıbı ile kesip bir miktar bal kullanarak kurabiyelerin üzerine yapıştırın
|
Kalp Şekilli Kurabiyeler |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc113396
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2015
1,974 defa indirildi / yazdırıldı
|
Mutfak Ürünleri ve Margarin Sanayicileri Derneği
100 gr Paket Margarin (soğuk halde)
125 gr Beyaz Un
100 gr Pudra Şekeri
1 Yumurta Sarısı
Ahududu Reçeli
Fırını 180°C'de önceden ısıtın. Margarini küçük parçalara ayırın. Unu eleyerek geniş bir kaseye serpiştirin. Ardından pudra şekerini, yumurta sarısını ve margarini ekleyin. Tahta kaşıkla, çırpma teliyle veya soğuk ellerinizle hızla karıştırarak koyu kıvamlı bir hamur elde edin (uzun süreli olmamak kaydıyla tamamını karıştırın). Hamuru folyoya sarın ve 30 dakika boyunca buzdolabında bekletin. Kullanacağınız tahtaya biraz un serpiştirin ve hamuru yaklaşık 4 mm kalınlığa gelene kadar oklavayla veya merdaneyle açın. Büyük kurabiye kesiciyi kullanarak hamurdan 24 - 30 adet kalp kesin. Kalplerin yarısını ayırın, ortalarından kalp şekilli küçük bir bölümü keserek kalp şekilli bir delik elde edin. Kalpleri (küçüklerle birlikte) yağlı pişirme kağıtlarına yerleştirin. Kalan hamur parçalarını bir araya getirip tekrar yoğurun, açın ve kalp şekli verin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika boyunca, hafifçe kahverengileşinceye kadar pişirin. Kurabiyeler fırından çıktığında yumuşak olacak, ancak soğudukça sertleşecektir. Kurabiyeleri pişirme kağıtlarının üstünde soğumaya bırakın. Deliksiz büyük kalplerin üstüne eşit olacak şekilde ahududu reçeli sürün. Delikli kalpleri üzerlerine serin. Artan minik kalpleri ise bir yandan yiyebilir veya bir tatlının üzerine ekleyebilirsiniz.
|
Kalp Kurabiye |
|
çılgın aşçı
Aşçıbaşı
Kayıt: 17.10.2017
Mesajlar: 26 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc129062
Gönderme Tarihi: 18.Ekm.2017
1,306 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
125 g tereyağı
¾ su bardağı toz şeker
1 yumurta
1 tatlı kaşığı vanilya esansı
1.5 su bardağı un + 2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır unu
2 yemek kaşığı kakao
2-3 damla kırmızı gıda boyası
Geniş bir karıştırma kabında tereyağı ve toz şekeri krema kıvamına gelinceye kadar bir mikser yardımıyla çırpın. Yumurta, vanilya esansı, un ve mısır ununu ilave edip şeker tamamen eriyinceye kadar çırpmaya devam edin. Hamuru üç eşit parçaya ayırın. Bir tanesine kakao, bir tanesine kırmızı gıda boyası ilave edin. Kırmızı ve beyaz hamurlara birer yemek kaşığı un ilave edip tekrar yoğurun. üç hamuru da streç filme sarıp buzdolabında 20 dakika dinlendirin. Hamurları yağlı kağıt arasına alarak 5 mm inceliğinde açın. Açtığınız hamurlardan farklı boyutlardaki kalp şeklindeki kurabiye kalıpları ile büyük olanların ortası boş olacak şekilde parçalar kesin. Farklı renklerdeki küçük kalpleri büyük kalplerin içerisine yerleştirin. Renkli kalp kurabiyelerinizi yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 10-12 dakika pişirin.
|
Kalp Kurabiyeler |
|
leylifer
Aşçıbaşı
Kayıt: 23.11.2017
Mesajlar: 26 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc129979
Gönderme Tarihi: 24.Kas.2017
930 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://yemek.name
1 adet yumurta
150 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
1 su bardağı un
1 çay bardağı mısır nişastası
1 su bardağı pudra şekeri
1 çay kaşığı karbonat
Üstü için:
2 yemek kaşığı şeker
Kırmızı gıda boyası
Bütün malzemeler hamur kulak memesi kıvamına gelene kadar iyice yoğrulur.
Hamur 2 cm kalınlığında açılıp kalp şeklindeki kalıpla kesilir.
Önceden 180 dereceye ısıtılmış fırında 15 dakika pişirilir.
Şeker teflon bir tavada hiç karıştırılmadan eritilir.
Rengi açık sarıya döndüğünde altı kapatılıp gıda boyası katılır.
Tepsideki kurabiyelerin üzerine bir kaşık yardımıyla şeker gezdirilir.
|
Kalp Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc160353
Gönderme Tarihi: 30.Eyl.2021
310 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 paket margarin (250 gram)
1 su bardağı pudraşekeri
1 su bardağı kıyılmış fındık
1 çay bardağı mısır nişastası
1 paket vanilya
1 adet limonun rendelenmiş kabuğu
Aldığı kadar un
Üzerine:
Pudraşekeri
Un hariç, diğer malzemeyi iyice yoğurun. Unu ekleyerek kulak memesi kıvamında hamur elde edin. Küçük parçalar koparıp, istediğiniz şekli vererek yağlanmış fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pembeleşene kadar pişirin. Pudra şekeri serperek servis yapın.
|
Kalp Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169087
Gönderme Tarihi: 12.Arl.2022
269 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2,5 - 3 su bardağı un
1,5 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
2 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
2 yumurta sarısı
200 g yumuşak margarin veya tereyağı
Üzeri için:
1 su bardağı portakal reçeli veya çilek reçeli
2 yemek kaşığı su
Süslemek için:
1 çay bardağı Dr. Oetker Pudra Şekeri
1 - 2 tatlı kaşığı su
Un ve pudra şekerini karıştırıp birlikte eleyin, şekerli vanilin, yumurta sarıları ve tereyağını ekleyip iyice yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp buzdolabında yarım saat bekletin. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serin. Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 180 °C
Turbo pişirme: 170 °C
Süre sonunda hamuru merdane ile 2-3 mm kalınlığında açın, kalp şeklindeki kalıplarla kesip tepsiye sıralayın ve pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 15 - 20 dakika
Çilek veya portakal reçelini süzgüde bekletip tanelerin ayrılmasını sağlayın. Süzgüde kalan taneli reçeli blenderda püre yapıp bisküvilerin aralarına sürün ve ikişer ikişer yapıştırın. Süzülen reçel suyuna 2 yemek kaşığı suyu ilave edip kısık ateşte koyulaşıncaya kadar kaynatın. Ocaktan alıp bekletmeden kalplerin üzerine ince yayın.
Pudra şekerini su ile karıştırarak glazür hazırlayın. Pişirme kağıdından huni hazırlayın, glazürü içine doldurup ucunu makas ile çok ince kesin ve kalpleri süsleyin.
|
Kalpli Kurabiye |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175554
Gönderme Tarihi: 17.Arl.2023
239 defa indirildi / yazdırıldı
|
115 gram oda sıcaklığında tuzsuz tereyağı
60 gr yarım su bardağı pudra şekeri
1 Yumurta sarısı
Yarım çay kaşığı vanilya
140 gram sade un
2 yemek kaşığı Mısır nişastası
Vişne veya sevdiğiniz başka bir reçel türü
Tüm malzemeleri güzelce yoğurun. Yuvarlak top haline getirin.
Her topun üzerine kalp şekli oluşturun. Kalbin içini vişne reçeli ile doldurun.
Isıtılmış fırında 10-12 dakika veya hafif altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.
|
|