|
Kalp Kanepeler |
|
günaydın
Aşçıbaşı
Kayıt: 05.09.2014
Mesajlar: 21 Şehir: Bursa |
Kısa URL: https://ml.md/lc101417
Gönderme Tarihi: 06.Eyl.2014
1,714 defa indirildi / yazdırıldı
|
6-8 dilim tost ekmeği
Yarım demet maydanoz
100 gram beyaz peynir
2 adet yumurta
3 çorba kaşığı süzme yoğurt
2 diş sarımsak
1 adet domates
Kırmızıbiber
Ekmeklerin kenarlarını alıp kalp şeklinde kesin. Yoğurt, kıyılmış maydanoz, yumurta, sarınsak ve peyniri bir kabın içinde karıştırın. Bu karışımı ekmeklerin üzerine sürün. 200 derecede 20 dakika pişirip sıcak sıcak ikram edin.
|
Kalpli Kanepeler |
|
Göksen
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 23.01.2015
Mesajlar: 6647 Şehir: Adana |
Kısa URL: https://ml.md/lc112772
Gönderme Tarihi: 17.Kas.2015
2,735 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet ekmek
2 yemek kaşığı tereyağı
100 gr salam
100 gr kaşar peyniri
2 yemek kaşığı zeytin ezmesi
2 adet havuç
1 kase yeşil zeytin
Havuçu haşlayıp püre yapın. Ekmekleri dilimleyin. Dilim ekmeklerden kalp şekiller çıkarın. Kalp şekilli ekmeklerin üzerine tereyağı sürün. Kalp kanepelerini üzerine kalp şeklide kesilmiş salam, kaşar peyniri, zeytin ezmesi, havuç püresi ve yeşil zeytin koyarak çeşitli kanepeler elde edin.
|
Kalp Kanepeler |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169303
Gönderme Tarihi: 23.Arl.2022
241 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
3,5 - 4 su bardağı un
1 poşet Dr. Oetker Instant Maya
2,5 çay bardağı ılık süt
1 yumurta
1 yemek kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı sıvı yağ
Dolgu:
100 g labne peyniri
1 çay kaşığı pul biber
0,5 çay kaşığı kekik
0,5 çay kaşığı karabiber
Üzeri için:
pul biber
kekik
Kalıp:
Dikdörtgen kek kalıbı (11x30 cm)
Kalıbı margarin ile yağlayın. Unu eleyip mayayı ilave edin ve karıştırın. Üzerine ılık süt, yumurta, toz şeker, tuz ve sıvı yağı ekleyip iyice yoğurun. Hamuru kalıba alın ve üzerini düzeltin. Üzerini kapatıp ılık ortamda 45 dakika bekletin.
Fırını belirtilen dereceye ayarlayıp ısınması için önceden açın.
Alt-üst pişirme: 170 °C
Turbo pişirme: 180 °C
Beklettiğiniz hamurun üzerini açıp pişirin.
Pişirme süresi: Yaklaşık 25 - 30 dakika
Fırından çıkartıp soğumaya bırakın.
Soğumuş ekmeği kalıptan çıkartıp 1 cm kalınlığında dilimleyin. Dilimlenmiş ekmeklerden kalp şeklindeki kurabiye kalıbı ile keserek kalp ekmekler elde edin. Kalp ekmekleri daha küçük bir kurabiye kalıbı ile keserek ortalarını çıkarabilirsiniz.
Labne peynirine pul biber, kekik ve karabiberi ekleyip karıştırın. Hazırladığınız dolguyu kalp ekmeklerin aralarına sürün. Üzerlerine pul biber ve kekik serpin ve servis tabağına sıralayın.
|
|