|
|
Kalpli Pankek |
|
derviş baba
Aşçıbaşı
Kayıt: 12.02.2014
Mesajlar: 20 Şehir: Konya |
Kısa URL: https://ml.md/lc95838
Gönderme Tarihi: 12.Şub.2014
1,750 defa indirildi / yazdırıldı
|
10 adet çilek
1 paket kalp çilolata
3 adet yumurta
4 çorba kaşığı erimiş tereyağı
2 çay bardağı pudra şekeri
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
2 su bardağı un
1 çay kaşığı tarçın
100 gram böğürtlen
1 çorba kaşığı nişasta
4 çorba kaşığı şeker
Yoğurma kabının içinde erimiş yağı, yumurtaları ve şekeri çırpın. Üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karıştın. Süt ilave edip iyice karıştırın. Bu harcı 15 dakika kadar dinlendirin. Az miktarda yağ sürülmüş tavaya kaşıkla bu harçtan dökün ve iki yüzünü pişirip düz pankek yapın. Sosu için çilekleri kendi suyu ile pişirip içine vanilya, nişasta ve şekerilave ederek kaynatın. Soğuyunca pankeklerin üzerine gezdirip kalp şeklinde çikolatalarla süsleyip ikram edin.
|
Kalpli Pancake |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc169431
Gönderme Tarihi: 30.Arl.2022
165 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.droetker.com.tr
Hamur:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı Dr. Oetker Hamur Kabartma Tozu
1,5 su bardağı süt
3 adet yumurta sarısı
1 tutam tuz
2 yemek kaşığı toz şeker
1 poşet Dr. Oetker Şekerli Vanilin
3 adet yumurta akı
Pişirmek için:
2 - 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Islatmak için:
2 - 3 yemek kaşığı bal
1 - 2 yemek kaşığı limon suyu
Dolgu:
1 poşet Dr. Oetker Vanilya Aromalı Pastacı Kreması - Instant
2 çay bardağı buzdolabında soğutulmuş süt
1 su bardağı böğürtlen
1 su bardağı ahududu
0,5 su bardağı frenk üzümü
Un ve hamur kabartma tozunu karıştırıp eleyin. Süt, yumurta sarısı, tuz, toz şeker ve şekerli vanilini ayrı bir çırpma kabına alın. Mikser ile 2 dakika çırpın. Elediğini unu ilave edin ve 2 dakika daha çırpın. Yumurta aklarını cam veya metal bir çırpma kabına alın ve temiz mikser uçları ile 3-4 dakika çırpın. Yumurta akını hamura azar azar ekleyerek kaşık ile köpüksü yapıyı söndürmeden alttan üste doğru yavaşça karıştırın.
Pişirme kağıdından huni yapın ve içine 4-5 yemek kaşığı hamur doldurun. Ucunu makas ile ince kesin. Tavayı orta ateş üzerine alın. Yarım çay kaşığı sıvı yağ gezdirip ısıtın ve ocağı kısın. Huni ile tavaya kalp şeklinde hamur sıkın. 5-10 saniye sonra kalbin üzerine 1-1,5 yemek kaşığı hamur dökün ve kaşığın tersi ile hamura hafifçe bastırarak 10 cm çapında yayın. Her iki yüzünü hafif pembeleşinceye kadar pişirin. Hamurun tamamını aynı şekilde pişirin.
Bal ve limon suyunu bir kaseye alın ve kaşık ile iyice karıştırın.
2 çay bardağı soğuk sütü çırpma kabına alın ve üzerine pastacı kreması poşetini boşaltın. Mikser ile önce düşük, sonra yüksek devirde 3 dakika çırpın. 1 adet panceke'i servis tabağına alın ve 1 tatlı kaşığı ballı limon suyu ile ıslatın. Üzerine 1 yemek kaşığı pastacı kreması yayın, böğürtlen, ahududu ve frenk üzümü sıralayın. Üzerine kalp şekli üste gelecek şekilde 1 adet daha pancake koyun ve ballı limon suyu ile ıslatın. Pancake'lerin tamamını bu şekilde hazırlayın ve servis yapın.
|
|
Kalpli Pankek Tarifleri Bademli Kek Tarifleri
|
|