Kısa URL: https://ml.md/lc83521
Gönderme Tarihi: 20.Kas.2012
1,640 defa indirildi / yazdırıldı
50 Gr Sana Klasik
1 Paket rom aroması
125 gr bitter çikolata
2 Kahve Fincanı şeker
1 Fincan dövülmüş fındık
1 Paket kabartma tozu
1 Bardak krema
2 Fincan baileys
2 Çay Bardağı un
150 gr bitter çikolata
2 Adet yumurta
5 Tatlı Kaşığı kakao
Yumurtaları mikserde köpürene kadar çırpın ve şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin.rom aroması ve sana klasiği ekleyip krema kıvamına gelene kadar çırpın.un kabartma tozu ve kakaoyu eleyip karışıma ekleyin.dövülmüş fındık ve iyice rendelenmiş bitter çikolatayıda karışıma ekleyip tahta kaşık yardımı ile karıştırın.kalp şeklindeki kalıbı yağlayıp karışımı dökün 180 derece ısıtılmış fırında 30 dk pişirin.kek piştiğinde 2 ye ayırıp her katını baileys ile ıslatın.sıvı kremayı cezveye alın ve kaynama noktasına gelene kadar ısıtın kesinlikle kaynatmayın.ceviz büyüklüğünde parçalamış olduğunuz bitter çikolatayı kremaya ekleyip karıştıralım. Kekin ara katına kremanın 1/3ünü sürelim kalan kremayı kekin üstüne sürüp iyice kaplayalım.1 gün önceden hazırlayıp 1 fincan kahve ile ikram ediniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc84133
Gönderme Tarihi: 06.Arl.2012
1,672 defa indirildi / yazdırıldı
1 Yemek Kaşığı Sana Klasik
1 Paket KREMASI İÇİN:vanilya
1 Bardak ÜZERİ İÇİN:SÜT
3 Adet Pandispanyası için:yumurta
1 Paket Pandispanyası için:kabartma tozu,vanilya
1 Çorba Kaşığı Kreması için:nişasta
4 Çorba Kaşığı Pandispanyası için:tepeleme un
2 Damla Üzeri için:kırmızı gıda boyası
3 Çorba Kaşığı Kreması için:şeker
1 Çorba Kaşığı Kreması için: sana
1 Çay Bardağı Pandispanyası için:soğuk su
1 Çorba Kaşığı KREMASI İÇİN:un
1,5 Bardak KREMASI İÇİN:SÜT
1 Bardak Pandispanyası için:şeker
1 Paket Üzeri için:sade krem şanti
Pandispanya malzemelerini çırpıp 180 derecede 30 dk pişirin. Tüm krema malzemelerini karıştırıp kıvam alana kadar pişirin.En son yağı ve vanilyayı ekleyip altını kapatın.Keki önce kalp şeklinde kesip sonra enine ikiye kesip arasına kremadan sürüp muz ve damla çikolataları yerleştirin.Diğer keki üzerine kapatın. Kremşantiyi çırpıp yarısını ayırın ve gıda boyasını ekleyin.Beyaz kremşanti ile pastayı kaplayıp yıldız uçlu sıkma torbasına koyduğunuz kırmızı kremşanti ile pastayı süsleyin.