| 
 
 
 | 
Kandil Helvası | 
  | 
damak çatlatan 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 27.07.2012 
Mesajlar: 137 Şehir: Manisa | 
Kısa URL: https://ml.md/lc78505 
Gönderme Tarihi: 29.Tem.2012 
2,038 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 Yemek Kaşığı margarin
 
2 Su Bardağı süt
 
100 gr dövülmüş fındık
 
Yeterince Tarçın
 
1 Su Bardağı irmik
 
1 Su Bardağı tozşeker
 
 
Margarini tencereye koyun, eridikten sonra dövülmüş fındığı ve irmiği ekleyin. Tahta bir kaşıkla, irmik altın sarısı oluncaya kadar kavurun. Şekeri ilave edip bir-iki kez daha karıştırın. Ardından yine tahta bir kaşıkla karıştırmaya devam edip sütü ekleyin. Kısık ateşte arada bir karıştırarak pişirin. Üzerine tarçın serpin ve ılık servis yapın.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 04.09.2025
  
 | 
Kandil Helvası | 
  | 
kutlu 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 14.08.2012 
Mesajlar: 101 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc79266 
Gönderme Tarihi: 15.Ağu.2012 
1,868 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
1 Paket Margarin
 
2 Su Bardağı irmik
 
4 Su Bardağı su
 
4 Su Bardağı toz şeker
 
1 Paket dolmalık fıstık
 
 
Önce su ve toz şeker ve birkaç damla limon ile bir şerbet kaynatıp kenara alıp soğutuyoruz, margarini derin bir tencerede eritip, fıstıkları kavuruyoruz, üzerine irmikleri de ekleyip sürekli karıştırarak, hafif esmer olana kadar kavuruyoruz, ocağın altını kısıp, şerbeti yavaş yavaş ekleyip iyice yediriyoruz, şerbet bitince ocağı kapatıp tarçın ile servis ediyoruz.
 
 
 
 
Fotoğraf "Çetin Ceviz" tarafından gönderildi. 04.09.2025
  
 | 
Kandil Helvası | 
  | 
Yemekhane 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 12.08.2020 
Mesajlar: 5284 Şehir: Amasya | 
Kısa URL: https://ml.md/lc162450 
Gönderme Tarihi: 14.Oca.2022 
458 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un (kullanılan su bardağı ölçüsü: 200 ml.)
 
1 su bardağı sıvı yağ.
 
Şerbeti İçin:
 
2,5 su bardağı su
 
1,5 su bardağı toz şeker
 
 
İlk olarak, şerbetini hazırlamak için, toz şeker ve su tencereye koyulup kısık ateşte erimeye bırakılır.
 
Çelik, geniş ve derin bir tencereye, sıvı yağ ile un koyulur.
 
Unun kokusu çıkana kadar, orta ateşte sürekli karıştırarak kavrulur.
 
Unun kokusu çıkmaya başlayınca ocağın altı kısılır ve kısık ateşte rengi koyulaşıncaya kadar karıştırarak kavrulur.
 
Arzu edilen renge ulaşınca 1 taşım kaynatılıp, ocaktan alınan şerbet kavrulan unun üzerine dökülür.
 
Dökme işlemi esnasında, sıçramalara karşı dikkatli olunmalıdır.
 
Şerbet döküldükten sonra, unun topaklanmadan şerbeti çekmesi için hızlı hızlı karıştırılır ve ocaktan alınır.
 
Kaşığın arka tarafı ile iyice bastırarak karıştırılıp, un helvası hazır edilir.
 
Ilınan helvadan biraz alınıp kaşığın içerisine bastırılır ve ters çevrilerek kaşıktan çıkartılıp servis tabağına dizilir.
 
Soğuduktan sonra üzerine arzuya göre, tarçın, hindistan cevizi veya ceviz içi serpiştirilip servise sunulur.
 
 
 
  
 | 
Kandil Helvası | 
  | 
Çetin Ceviz 
Şef Aşçıbaşı 
 
  
Kayıt: 26.05.2005 
Mesajlar: 3314 Şehir: Ankara | 
Kısa URL: https://ml.md/lc185139 
Gönderme Tarihi: 06.Ekm.2025 
67 defa indirildi / yazdırıldı 
   | 
 
 
 
2 su bardağı un
 
125 gr tereyağı
 
1 çay bardağı sıvı yağ
 
1 su bardağı toz şeker
 
2 su bardağı su
 
 
Bir tencerede su ve şekeri karıştırıp kaynatın. Şeker tamamen eridikten sonra ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
 
Ayrı bir tavada tereyağı ve sıvı yağı eritin. Ardından unu ekleyip kısık ateşte sürekli karıştırarak kokusu çıkana kadar kavurun. Unun rengi hafif kahverengiye dönmeli.
 
Kavrulan unun üzerine yavaş yavaş soğuyan şerbeti ekleyin. Bu sırada karıştırmayı bırakmayın, aksi halde topaklanma olabilir.
 
Karışım kıvamını alıp helva toparlanana kadar pişirin.
 
İstediğiniz şekilde kaşıkla veya kalıpla şekillendirin. Üzerini ceviz ya da fıstıkla süsleyebilirsiniz.
 
Sıcak ya da ılık şekilde servis edebilirsiniz. Yanında bir fincan sıcak çay veya kahveyle birleştiğinde damakta unutulmaz bir tat bırakacaktır.
 
 
 
  
 | 
 
 
 
 
 
 |