|
|
Kapalı Börek |
|
halıcı kız
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 19.04.2008
Mesajlar: 45 Şehir: Isparta |
Kısa URL: https://ml.md/lc24020
Gönderme Tarihi: 23.May.2008
2,292 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet kibrit kutusu kadar yaş maya
1,5 çay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı şeker
3 çorba kaşığı sıvı yağ
Alabildiği kadar un
Tuz
1 adet yumurta beyazı
İçi için:
2 su bardağı ezilmiş beyaz peynir
1 su bardağı süt
10-12 dal maydanoz
1 adet taze soğan
Pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurta sarısı
1 çorba kaşığı çörekotu
Yoğurma kabına su, şeker ve maya konur, eritilir. Üzerine sıvı yağ tuz, yumurta beyazı ve yumuşak hamur olana kadar un eklenir, yoğrulur. Hamur 1 saat dinlendirilir. Süre sonunda hamur 2 parçaya ayrılır. İlk parça fırın kabının çapında açılır. Üzerine iç malzemesi karışımı konur. Kalan parça da aynı büyüklükte açılır. İç malzemsinin üzerine yerleştirilir. Üzerine sulandırılmış yumurta sarısı sürülür, çörekotu serpilir. Önceden ısıtılmış 185 derece fırında kızarana kadar pişirilir.
|
Kapalı Börek |
|
CUMA
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 05.08.2005
Mesajlar: 46 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc65540
Gönderme Tarihi: 08.Tem.2011
1,985 defa indirildi / yazdırıldı
|
5 adet haşlanmış patates
1 adet orta boy soğan
1 çay bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tuz ve karabiber
3 adet yufka
Yarım su bardağı kaşar peyniri
Haşlanmış patatesleri ezip rendelenmiş soğan, sıvıyağ, süt, tuz ve karabiberle karıştırın. Yufkalardan birini serin, üzerine harcın üçte birini yayın. Onun da üzerine ikinci yufkayı serin. Diğer yufkalara da aynı işlemi uygulayın. Rulo yapıp, dilimleyin. Yağlanmış tepsiye dizip, üzerlerine rendelenmiş kaşar peynirini serpin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin.
|
|
Kapalı Börek Tarifleri Alt Üst Böreği Tarifleri
|
|