|
|
Kaparili Uskumru |
|
Hiç Kimse
Super MOD
Kayıt: 10.02.2006
Mesajlar: 771 Şehir: Bahçelievler/ANKARA |
Kısa URL: https://ml.md/lc4427
Gönderme Tarihi: 02.Haz.2006
2,942 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 çorba kasigi tereyağı
4 büyük uskumru fileto (2 büyük uskumru baligindan)
1 limonun suyu
Tuz ve ögütülmüs karabiber
4 defne yapragi
4 ince limon dilimi
2 çorba kasigi kapari çiçegi
4 çorba kasigi krema (75 ml.)
4 parça alüminyum folyoyu dikdörtgen seklinde kesin ve yaglayin. Yaglanmis folyolara uskumru filetolari yerlestirin. Üzerlerine tuz ve karabiber serpin. Her filetonun üstüne 1 adet defne yapragi, 1 sap maydanoz ve 1 dilim limon yerlestirin. Kapariyi 4 fileto arasinda paylastirin, alüminyum folyonun kenarlarini kaldirarak filetolarin üstüne birer çorba kasigi krema dökün. Folyolari kapatin ve tas izgaranin üzerinde baliklar pisene kadar (15 dk.) pisirin. Folyolari krema dökülmeyecek sekilde açin ve baligi folyo ile birlikte tabaga yerlestirip servis yapin.
|
Kaparili Uskumru |
|
bitmeyen şarkı
Editor
Kayıt: 07.01.2011
Mesajlar: 2219 Şehir: İzmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc70427
Gönderme Tarihi: 04.Arl.2011
2,241 defa indirildi / yazdırıldı
|
4 büyük uskumru balığı (filetosu ve derisi çıkarılıp, büyük kılçıkları saklanmış)
1+1/4 su bardağı su
1 küçük soğan (dilimlenmiş)
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
15 gr (1 çorba kaşığı) tereyağı
1 çorba kaşığı un
1 yumurtanın sarısı (1 çorba kaşığı kremayla çırpılmış)
2 çorba kaşığı kapari (bakkalınızda bulabilirsiniz)
1 tatlı kaşığı limon suyu
Baharat torbası:
4 sap maydanoz
1 fiske kekik
1 defne yaprağı
Uskumruların büyük kılçıklarını ortadan 2'ye kırıp, büyük bir tencereye koyunuz. Su, soğan ve baharat torbasını ekleyip tencereyi orta ateşe oturtarak, suyu kaynatınız. Kaynayınca ateşi iyice kısıp, 30 dakika daha kaynatınız. Tencereyi alıp, balık suyunu orta boy bir kaseye süzünüz (süzgeçte kalan kılçıkları, soğanları ve baharat torbasını atınız). Süzdüğünüz balık suyunu yeniden tencereye boşaltıp, tencereyi harlı ateşe oturtarak, içinde 1 su bardağı balık suyu kalana kadar kaynatınız.
Önce, fırınınızı orta sıcaklığa (180° C) getirip, ısıtınız.
Filetoları büyük bir tepsiye yerleştiriniz. Üstüne çektirdiğiniz balık suyunu döküp, tuz ve biberi serpiniz. Tepsiyi alüminyum kağıtla örtüp, fırında 40-45 dakika, çatalla bakıldığında balık pul pul ayrılana kadar pişiriniz. Tepsiyi fırından alıp, pişme suyunu bir kaseye boşaltınız. Tepsinin üstünü örtüp filetoların bir kenarda sıcak kalmalarını sağlayınız. Pişme suyuna 1+1/4 su bardağı miktarını buluncaya kadar su ekleyip, bir kenara bırakınız.
Önce, ızgaranızı yüksek sıcaklıkta kızdırınız.
Küçük bir tencerede, tereyağı orta ateşte eritiniz. Tencereyi ateşten alıp tahta bir kaşıkla unu ekleyerek, pürtüksüz oluncaya kadar karıştırınız. Kasedeki pişme suyunu yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak katınız. Tencereyi ateşe oturtup, sürekli karıştırarak 2-3 dakika, sos pürtüksüz olup koyulaşıncaya kadar pişiriniz.
Tencereyi ateşten alıp, yumurta sarısı ve krema karışımı ile kapari ve limon suyunu katınız. Sosu tepsideki filetoların üstüne döküp tepsiyi ızgaraya sürünüz. 1-2 dakika balıkların üstü kızarmağa başlayıncaya kadar pişiriniz. Tepsiyi ızgaradan alıp, balıklarınızı servis ediniz.
ML® Uskumru Çorbası (görsel)
|
|
Kaparili Uskumru Tarifleri Zargana Tarifleri
|
|