|
|
Kara Çorba (Malatya) |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc31858
Gönderme Tarihi: 24.Arl.2008
7,276 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü
Maş, kara ve beyaz nohut, kuru fasulye, biraz döğme birbirine katılır. Önce küçük doğranmış soğanlar yağda kavrulur, salçası eklenir. Suyu koyulur ve önceden hazırlanmış karışım eklenir, tuzu atılır ve iyice pişirilir. Sıcak sıcak yenir.
Kara çorbanın diğer bir yapılışı ise şöyledir: Maş, kara ve beyaz nohut, kuru fasulye ve az döğme suda pişirilir. Biraz pişince buna kuru üzüm ve ceviz içi de ilave edilir. Piştikten sonra üzerine yağda kızartılmış soğan dökülür ve yenmeye hazır olur.
|
Kara Çorba (Malatya) |
|
Somuncu
Türkçe Admin
Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc170921
Gönderme Tarihi: 18.Mar.2023
502 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malatya Valiliği
1 çay bardağı kara nohut
1 çay bardağı Malatya’ya özgü kahverengi mercimek
1 çay bardağı kuru fasulye
2 çay bardağı dövme (Gendime)
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı kırmızı pul biber
1 baş kuru soğan
Akşamdan ıslatılan dövme, kara nohut ve kuru fasulyenin ıslatma suyunu süzdükten sonra tekrar yıkayarak hepsini tencereye koyun.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip ocağa pişmeye bırakın.
Nohut ve fasulyeler, biraz yumuşayınca, içine yıkanmış kahverengi mercimek ilave edin.
Diğer taraftan yemeklik doğranmış soğanı, yağ ile pembeleştirin.
Salça, tuz ve pul biber karıştırıp, çorba suyu ile ılıştırıp kaynamakta olan karışıma katın.
5-10 dakika daha pişirip sonra sıcak olarak servis yapın.
Not: Çorbanın kıvamı koyu olursa sıcak su veya et suyu ile gevşetebilirsiniz.
|
|
Kara Çorba (Malatya) Tarifleri Ağrı Yemekleri
|
|