|
Kara Kabak Tatlısı (Bolu) |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc146882
Gönderme Tarihi: 21.Kas.2019
1,410 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 adet orta boy kara kabak
2 su bardağı toz şeker
1 kase çekilmiş ceviz
1/2 çay bardağı su
Kabağın içini temizleyin.
Dış kabuklarını soymadan üçgen şeklinde iri iri doğrayın.
İç kısımları altta ve kabukları üste gelecek şekilde tencereye dizin.
Üzerine toz şekeri ve suyu ilave edip, tencerenin kapağı kapalı şekilde kısık ateşte pişirin.
Piştikten sonra bir gece dinlenmeye bırakın.
Ertesi gün üzerini çekilmiş ceviz ile süsleyerek servis edin.
|
|