|
Karabuğday Salatası |
|
gül
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638 Şehir: izmit |
Kısa URL: https://ml.md/lc175058
Gönderme Tarihi: 13.Kas.2023
226 defa indirildi / yazdırıldı
|
1 su bardağı karabuğday (greçka)
10-12 dal maydanoz
7-8 dal dereotu
Roka, kuza kulağı, bebek ıspanak vb. taze yeşillik
½ çay bardağı ceviz
½ çay bardağı zeytinyağı
1 çorba kaşığı nar ekşisi
½ limon suyu
Tuz
Karabiber
Kimyon
Karabuğdayı iyice yıkayıp tencereye koyun. Üzerini iki parmak aşacak kadar su koyup haşlayın. Karabuğdaylar patlayıp yumuşayınca altını kapatıp suyunu süzün.
Kullanacağınız yeşillikleri doğrayıp karabuğdaya ilave edin. Zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, limon kabuklarını, tuz ve baharatları da ilave edip karıştırın.
En son maydanoz ve dereotunu doğrayıp ilave edin. Cevizi de koyup karıştırın.
|
Karabuğday Salatası |
|
dumanlı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 06.06.2017
Mesajlar: 37 Şehir: Yozgat |
Kısa URL: https://ml.md/lc127855
Gönderme Tarihi: 28.Ağu.2017
813 defa indirildi / yazdırıldı
|
https://www.elele.com.tr
1 su bardağı karabuğday
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dereotu
Nane
1 adet domates
1 çay kaşığı kimyon
Biber turşusu
Zeytinyağı
Nar ekşisi
Tuz
Karabiber
Karabuğdayıı tuzlayarak haşlayın. Maydanoz, dereotu, nane ve domatesi doğrayarak ekleyin. Haşladığınız karabuğdayı süzün ve soğuduktan sonra diğer malzemelerle karıştırın. Üzerine kimyon, tuz, karabiber, zeytinyağı ve nar ekşisini ekleyip servis yapın.
|
|