|
|
KARACA |
|
Peynir Gemisi
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 02.07.2010
Mesajlar: 30
|
Kısa URL: https://ml.md/lc53216
Gönderme Tarihi: 02.Tem.2010
1,908 defa indirildi / yazdırıldı
|
Karacanın 1,5 tan 3 yaşına kadar olanı beğenilir. Lezzeti yaşadığı memleketlere göre değişir. Yüksek tepelerdeki şehirlerde yaşayanların etleri çok iyi olur. Rengi boz olan karacanın eti, rengi kızıl olandan daha iyidir. Dişilerin etleri erkeklerinkinden gevrektir. Bundan başka bunların azgınlık zamanı Eylül başları olduğundan o mevsimde yemeğe elverişli değildir. Dokuz ya da on aylık olan karaca yavrusunun eti pek iyidir. Karacanın eti geyik etinden daha çok beğenilir. Fakat kesinlikle zeytinyağı, tuz, baharat, soğan, kekik ve biraz sirke ile dört gün bırakmak gerekir. Arasıra altüst etmelidir ve daima serin bir yerde bulundurulmalıdır.
|
KARACA |
|
Saadet
Türkçe Admin
Kayıt: 12.07.2005
Mesajlar: 9327 Şehir: Ankara |
Kısa URL: https://ml.md/lc24506
Gönderme Tarihi: 09.Haz.2008
2,249 defa indirildi / yazdırıldı
|
Küçük yapılı bir geyik çeşidi olan bu hayvanın avlanmasına yalnız ekim ayından aralığa kadar izin verilmiştir. Trakya ve Anadolu'da bulunur.
Karaca eti en makbul av etidir. Ormanların bu en güzel hayvanının erkeği ve küçüğü çok makbuldür.
Eğer karaca, 3-4 yaşının altında ise, butları, böbrek yatakları ve sırtı yahnilerde kullanılmaz. Sebebi ise, etin nefasetidir. Bu saydığımız parçalar, fırın çevirmelerinde külbastı şekillerinde hemen pişip, servis yapılacak durumlarda kullanılırlar. 3-4 yaşından büyük ise yahnilerde doğrandıktan sonra 8 gün marinede bekletilirler. Butlar bütün olarak 3 ile 8 gün arası marinede bekletilir.
|
|
KARACA Tarifleri Diğer Konular
|
|