Kısa URL: https://ml.md/lc8420
Gönderme Tarihi: 07.Kas.2006
2,831 defa indirildi / yazdırıldı
1 su bardağı olgun kara dut ve yarım çay bardağı kadar suyu blenderden geçirerek, hem lezzet hem de görünüm olarak farklı bir içecek elde edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc38045
Gönderme Tarihi: 09.Tem.2009
7,588 defa indirildi / yazdırıldı
THY Skylife
Malzemesi:
500 gr karadut
130 gr şeker
1 lt su
Hazırlanışı:
Karadut ayıklanıp temizlendikten sonra akşamdan şekerle karıştırılıp sabaha kadar buzdolabında bekletilir. Tencereye alınıp suyu ilave edilir ve hepsi birlikte kısık ateşte kaynamaya bırakılır. 5 dakika kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılarak soğumaya bırakılır. Soğuyunca tülbentten süzdürülüp soğuk olarak servis edilir.
Kısa URL: https://ml.md/lc151348
Gönderme Tarihi: 23.Haz.2020
474 defa indirildi / yazdırıldı
300 gram karadut
2 su bardağı su
Çeyrek limonun suyu
1 yemek kaşığı toz şeker
Karadutları blender'a doldurun.
Üzerine toz şekeri ve limon suyunu ilave edin.
Soğuk suyu da ekledikten sonra tüm malzemeyi blender'dan geçirin.
Bir süzgeç ve tülbent yardımıyla güzelce süzdüğünüz karadut suyunu bardaklara aktarıp servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc157401
Gönderme Tarihi: 22.Nis.2021
382 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram karadut
Yarım su bardağı şeker
3 litre su
Karadutları cam bir kaba alıp üzerine şekeri gezdirin.
Üzerini kapatıp bu şekilde 1 gece bekletin.
Ertesi gün bir tencereye alıp suyunu ekleyin.
Orta hararetli ateşte kaynamaya başladıktan sonra 20-25 dakika kaynatın.
Soğuduktan sonra bir tülbentle süzüp sürahiye alın.
Buzdolabında birkaç saat beklettikten sonra veya buz ekleyerek hemen servis yapabilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc167129
Gönderme Tarihi: 05.Eyl.2022
156 defa indirildi / yazdırıldı
500 gram karadut
1 su bardağı toz şeker
1 adet çubuk tarçın
1,5 litre su
Karadutları ezilmemelerine özen göstererek saplarından ayırın ve yine dikkatli bir biçimde yıkayın.
Ardından fazla sularını süzgeç yardımıyla süzdürerek orta boy bir tencerenin içerisine aktarın.
Üzerine toz şekeri, suyu ve çubuk tarçını ilave edin. Kısık ateşte pişirmeye başlayın.
Şeker eriyip, su kaynamaya başlayınca güzelce karıştırarak yaklaşık 8-10 dakika kadar pişirin.
Ardından içerisinden çubuk tarçını çıkarın.
Ardından bir kabın üzerine süzgeç ya da tülbent oturtun.
Sularını güzelce, azar azar süzdürün. Hazırladığınız şerbeti bir şişenin içerisine aktarın ve buzdolabında soğumaya bırakın.
Soğuduktan sonra buz küpleriyle servis edin.
Kısa URL: https://ml.md/lc172990
Gönderme Tarihi: 01.Tem.2023
211 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
500 gram dut
½ limon suyu 4 yk pekmez
1 litre su
Dutları yıkayıp ayıklayın.
Üzerine su ilave edip 30 dakika kaynatın.
Altını kapatıp üzerine limon suyu ve pekmezi ekleyin.
Soğuk olarak servis edebilirsiniz.
Kısa URL: https://ml.md/lc173219
Gönderme Tarihi: 13.Tem.2023
183 defa indirildi / yazdırıldı
Fatih Belediyesi
500 gram kara dut
½ limon suyu
4 yemek kaşığı pekmez
1 litre su
Dutları yıkayıp ayıklayın.
Üzerine su ilave edip 30 dakika kaynatın.
Altını kapatıp üzerine limon suyu ve pekmezi ekleyin.
Soğuk olarak servis edebilirsiniz.