Yiyiniz iciniz ancak israf etmeyiniz (Araf 31)
lezzetler.com yemek tarifleri paylaşım sitesi

Yemek Tarifleri > Açma Tarifleri > Karaköy Poğaçası (4 adet - 379,428 defa bakıldı)

Karaköy Poğaçası


Fotoğraflı Yemek Tarifleri

Ana Sayfa
Video Yemek Tarifleri
Yemek Galerileri
Ana Yemek Tarifleri
Tatlı Tuzlu İkram Tarifleri
Kek Tarifleri
Kurabiye Tarifleri
Pasta Tarifleri
Hamur İşleri
Börek Tarifleri
Çörek Tarifleri
Açma Tarifleri
Ay Çöreği Tarifleri
Kete Tarifleri
Örgü Tarifleri
Poğaça Tarifleri
Ponçik Tarifleri
Rulo Çörek Tarifleri
Simit Tarifleri
Şerbetli Tatlı Tarifleri
Sütlü Tatlılar Pelteler
Meyve Tatlıları
Helvalar
Dondurmalar
Kanepeler
İçecekler
Şekerlemeler
Tatlı Soslar
Diğer İkram Tarifleri
Yöresel Yemek Tarifleri
Geleneksel Yemek Tarifleri
Etnik Yemek Tarifleri
Dünya Mutfaklarından Yemek Tarifleri
Diyet Yemek Tarifleri
Markalardan Yemek Tarifleri
Bebek Yemek Tarifleri
Vejetaryen Yemek Tarifleri
Osmanlı Yemek Tarifleri
Kamp Yemek Tarifleri
Sebze Yemek Tarifleri
Meyve Tarifleri
Kırmızı Et Yemek Tarifleri
Av ve Kümes Etleri Tarifleri
Balık ve Deniz Ürünleri Yemek Tarifleri
Sakatat Yemek Tarifleri
Çerez Tarifleri
Tahıl Yemek Tarifleri
Diğer Malzemelerden Yemek Tarifleri
Pişirme Yöntemlerine Göre Yemek Tarifleri
Tatlarına Göre Yemek Tarifleri
Kolay Yemek Tarifleri
En Yeni Yemek Tarifleri
Malzemeye Göre Arama
Genel Konular
Mütevazı Lezzetler®

Üye Girişi
Üye Ol


Karaköy Poğaçası

ipeknur
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 10.09.2011
Mesajlar: 69
Şehir: Malatya
Kısa URL: https://ml.md/lc68099
Gönderme Tarihi: 19.Eyl.2011
2,647 defa indirildi / yazdırıldı




1 yumurta
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı ılık su
1 paket maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un
İçine peynir, maydanoz

Yarım su bardağı ılık suyun içine şeker ve mayayı koyup karıştırın,Unu eleyin, ortasını havuz gibi açın içine sıvıyağ, yoğurt, tuz, yumurta ve ılık suda erittiğiniz mayayı koyup kulak memesi kıvamında hamur yoğurun.hamurdan küçük parçalar kopartın, elinizle açıp içine peynirli harç koyarak poğaça şekli verin. Tepsiyi yağlayın veya yağlı kâğıt serin poğaçaları tepsiye sık olmayacak şekilde sıralayın, üzerine yumurta sarısı sürüp susam veya çörek otu serpin.tepsileri mayalanması için sıcak bir ortamda poğaçalar iki misline ulaşana kadar en az 1-1,5 saat bekletin. Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede pişirin.


ML® Çeyrek Poğaça için tıklayın



Fotoğraf "gül" tarafından gönderildi. 21.05.2024


Karaköy Poğaçası

İ
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 01.09.2014
Mesajlar: 622
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc140661
Gönderme Tarihi: 19.Şub.2019
1,386 defa indirildi / yazdırıldı




Hamuru için:
125 gr margarin
1 çay bardağı sıvı yağ
Yarım su bardağı ılık su
1 yumurta beyazı
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı şeker
1 paket toz maya
Alabildiği kadar un
İçi için:
Beyaz peynir
Üzeri için:
Yumurta sarısı
Susam

Hamur malzemesi karıştırılarak yumuşak bir hamur yoğurulur, üzeri kapatılarak yarım saat sıcak bir yerde mayalanmaya bırakılır.
Yarım saat sonra mandalina büyüklüğünde parçalar yuvarlanarak elle çay tabağı büyüklüğünde açılır.
Ortasına biraz ufalanmış peynir konur, kenarlarından yukarı doğru toplanarak iki avuç arasında yuvarlanır ve üzerine biraz bastırarak yassılaştırılır.
Hazırlanan poğaçalar kağıt serilmiş tepsiye dizilir.
Tepsi 60 derece fırında 10 dakika daha tutularak, mayalanması sağlanır.
Tepsi fırından alınarak poğaçaların üzerine yumurta sarısı sürülür ve susam serpilir.
Tepsi tekrar fırına sürülerek poğaçalar 190 derecede pişirilir.



Karaköy Poğaçası

Somuncu
Türkçe Admin
Türkçe Admin

Kayıt: 25.05.2007
Mesajlar: 5856
Şehir: Ankara
Kısa URL: https://ml.md/lc171469
Gönderme Tarihi: 15.Nis.2023
691 defa indirildi / yazdırıldı




1 paket tereyağı (250g)
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket kuru maya (12 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
2 adet yumurta (birinin sarısı üzerine)
5,5 su bardağı un

Sütü ılıtalım yoğurma kabımıza alalım.
2 yemek kaşığı şeker ve kuru mayayı ekleyelim, 5 dakika kadar bekletelim.
Sonra sırasıyla oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını, yumurtayı, tuzu ekleyelim.
Unu yavaş yavaş ekleyelim ve hamurumuzu yoğuralım.
Yağlı bir hamur olduğu için hemen eli bırakıyor oldukça yumuşak bir hamur oluyor.
Tezgaha biraz un serpelim hamuru alıp avuç içimizle bastıra bastıra hamurumuzu pürüzsüz olana kadar yoğuralım.
Üzerine temiz bir bez örtelim ve ılık bir ortamda 20 dakika kadar mayalanmaya bırakalım.
Daha sonra cevizden biraz büyük yuvarlak şekil verelim poğaçalarımıza.
Yağlı kağıt serilmiş tepsimize alalım.
Yumurta sarısını sürelim ve çatal ile artı olacak şekilde çizik atalım.
Bu şekilde tepside 20 dakika kadar mayalanması için bekletelim.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında altın sarısı renk alana kadar pişirelim.



Karaköy Poğaçası

gül
Şef Aşçıbaşı
Şef Aşçıbaşı

Kayıt: 08.08.2007
Mesajlar: 10638
Şehir: izmit
Kısa URL: https://ml.md/lc178284
Gönderme Tarihi: 20.Haz.2024
95 defa indirildi / yazdırıldı




250 gram margarin veya tereyağı (Oda ısısında yumuşamış )
2 adet yumurta (Birinin sarısı üzerine )
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı ılık süt
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket instant maya (10 gram)
1 tatlı kaşığı tuz
5 su bardağı kadar un
Üzeri için :
Ayrılan yumurta sarısı

Yoğurma kabına ılık sütü mayayı ve şekeri koyup karıştırıp 5 dakika kabarması için bekleyin.
Daha sonra içine yumuşamış margarini veya tereyağını, sıvı yağı, yumurtaları ve tuzu ilave edip karıştırın.
Üzerine unu azar azar ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğurun.
Hamurunuz biraz daha fazla un isterse ekleyebilirsiniz.
Hamuru pürüzsüz olana kadar iyice yoğurun.
Hamurun üzerini temiz bir bezle örtüp ılık bir ortamda 15-20 dakika mayalanmaya bırakın.
Dinlenen hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içerisinde yuvarlayın.
Yağlı kağıt serilmiş tepsiye aralıklı dizin.
Hepsini bu şekilde hazırladıktan sonra poğaçaların üzerine fırça yardımıyla ayrılan yumurta sarısını sürüp çatal ile artı olacak şekilde üzerlerine çizik atın.
Tepsi mayası için 20 dakika daha bekletip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
Pişen poğaçaları ilk sıcağı gittikten sonra servis edebilirsiniz.







Karaköy Poğaçası Tarifleri Açma Tarifleri



(4 adet Karaköy Poğaçası 379,428 defa bakıldı)

1 2 3 4

lezzetler.com
Site Hakkında
Kullanım Kuralları
Üyelik Kuralları
Gizlilik Bildirimi
Hediyeli Üyelik
Alan Adlarımız
Bölümler
Yemek Kitapları
Mütevazı Lezzetler® Yemek Kitabı
Mütevazı Lezzetler® İkramlar
Mütevazı Lezzetler® Kurabiyeler
Mütevazı Lezzetler® Çorbalar
Mütevazı Lezzetler® Pilavlar
Mütevazı Lezzetler® Videoları
Mütevazı Lezzetler® Fotoğrafları
Mütevazı Lezzetler®
Mütevazı Lezzetler® Sertifikaları
Mütevazı Lezzetler® Türkçe
Mütevazı Lezzetler® Azəricə
Mütevazi Lezzetler® English
Mütevazi Lezzetler® Español
Mütevazi Lezzetler® Deutsch
Mütevazi Lezzetler® Français
Mütevazi Lezzetler® Italiane
Скромные Вкусы® Русский
لذيذ المتواضع ®عربية
Video Sunucuları
video.lezzetler.com
video.ml.md
Youtube
Dailymotion
Facebook
İzlesene
Mynet
Sosyal Medya
lezzetler.com facebook uygulaması
lezzetler.com facebook sayfası
lezzetler.com twitter sayfası
Mütevazı Lezzetler® facebook sayfası
Mutevazı Lezzetler® twitter sayfası

izmir escort - alsancak escort