Öncelikle karalahanayı yıkadıktan sonra ince ince doğrayarak tuzlu suda haşlayıp süzün. Bir tencerede tereyağı ile zeytinyağını kızdırın. Üzerine soğanları ekleyip, kavurun. Soğan yumuşayınca karalahanayı ilave edin. Karışımın içerisine 5 su bardağı su ekleyip kaynamaya bırakın. Sonra haşlanmış barbunya, mısır ve acı kuru biberi ekleyin. Pişmesine yakın mısır ununu bir kasede su ile pürüzsüz kıvam alana kadar karıştırın ve bağlamak için çorbaya ekleyin. Yaklaşık 5-6 dakika daha kaynattıktan sonra tuz ve karabiber ile tatlandırıp, ocağın altını kapatın.
Kısa URL: https://ml.md/lc182720
Gönderme Tarihi: 23.Nis.2025
25 defa indirildi / yazdırıldı
1 bağ karalahana (yaklaşık 20-25 yaprak)
1 adet soğan
2-4 diş sarımsak
1 çay bardağı barbun fasulye (akşamdan ıslatılmış)
1 çay bardağı mısır tanesi (ya da mısır yarması)
1 kahve fincanı mısır unu
1 tatlı kaşığı iç yağı (yoksa sıvı yağ da olur)
1 çorba kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı salça
Karalahananın kökünü hafifçe kesip alın. Ardından kalanını ince ince kesin ve derin bir tencerede suda kaynatın. 5 dakika kaynattığınız lahanaların altını kısıp bir kenara alın. Bu sırada soğanlarınızı ince ince kıyın. Başka bir tencerede tereyağını erittikten sonra soğanlarınızı ekleyin ve salçayla biraz kavurun.
Bu aşamada haşladığınız lahananın suyunu süzün ve tencereye ekleyin. Üzerine fasulyeleri ve mısırı da ekleyerek karıştırın. Daha sonra tuzunu ve sıcak suyunu da ekleyerek pişirmeye başlayın. Pişen çorbanıza hafifçe serperek mısır ununu ilave etmeye başlayın. Topaklanmaması için bir süre karıştırın ve tamamen pişince sıcak servis edebilirsiniz.