Kısa URL: https://ml.md/lc13835
Gönderme Tarihi: 19.May.2007
4,881 defa indirildi / yazdırıldı
1,5 su bardagi misir unu
1 Bas karalahana
1 bas soğan
yarim bardak sivi yag
yarim corba kasigi tuz
8 su bardagi su
kirmizi pul biber aci veya tatli
Ilk once tencereye yag konulur yag kizinca ince dogranmis soğanlar pembelesinceye kadar kavrulur sonra kirmizi biberler icine ilave edilir birazcik kendi halinde soğan ve biberler pistikten sonra uzerine yakinmis ve dogranmis kara lahanalarimizi ekleriz sonra 5 bardak ilik su ilave edilir corbamiz kaynayincaya kadar atesde kalir geriye kalan 3 bardak su misir unu ile ayri bir kapda karisitirilir daha sonrada kaynayan tencereye yavas yavas ilave edilir corbaniz 15 dakika sonra kisik atesde servise hazirdir.
Kısa URL: https://ml.md/lc4277
Gönderme Tarihi: 29.May.2006
6,130 defa indirildi / yazdırıldı
1 Demet karalahana
2 Çorba kasigi tereyağı
1 Çorba kasigi salça
Yeterince sicak su
Tuz, karabiber
2-3 Çorba kasigi misir unu
Lahana yapraklarini yikayip, ince seritler halinde dograyin.
Eger seritler uzunsa ikiye kesin.
Tencerede tereyağıni eritin ve lahanalari ilave edip yumusayana dek kavurun.
Lahanalar yumusamaya basladiginda bu kez salçayi ilave edip 1-2 dakika kavurduktan sonra tencereye yeterince sicak suyu ekleyin.
Tuzunu ve karabiberini ayarlayin.
Misir ununu azar azar ve sürekli karistirarak ilave edin.
Barbunya fasulyesini tencereye ilave edin.
Sürekli karistirarak 1-2 tasim kaynatin.
Atesten indirip kaselere bosaltin ve servis yapin.