https://www.kulturportali.gov.tr
2 bağ karalahana
½ kg pirinç
3 adet kuru soğan
1 bağ maydanoz
½ çay bardağı sıvı yağ
½ çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı tuz
Yeteri miktar su
Karalahana yaprakları yıkanır, kaynar suda haşlanır ve süzülmeye bırakılır. Bir tavada ince doğranmış kuru soğan sıvı yağda pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından biber salçası ve pirinç de eklenerek kavrulmaya devam edilir ve bir bardak kaynar su eklenerek çektirilir. İç harç çektirilirken karabiber, pul biber ve ince kıyılmış maydanoz eklenerek iyice harmanlanır ve soğumaya bırakılır.
Hazırlanan iç harçtan bir miktar alınarak yaprağın geniş kısmına konulur. Rulo şeklinde iki yanlardan kapatılarak sarılır, tencereye dizilir ve üzerine zeytinyağı gezdirilir. Sarmaların açılmaması için üstü dolma tabağıyla kapatılır ve son olarak yeteri kadar su eklenerek pişirilir.
|