|
|
Karalahana Turşusu |
|
ay ışığı
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 16.06.2016
Mesajlar: 1752 Şehir: Samsun |
Kısa URL: https://ml.md/lc145523
Gönderme Tarihi: 09.Eyl.2019
1,252 defa indirildi / yazdırıldı
|
http://kuzeydenlezzetler.com
5 litrelik kavanoz
Aldığı kadar karalahana
2 baş sarımsak
6 yemek kaşığı kaya tuzu
3 adet taze biber
Pul biber
Karalahanalarımızı çok ince olmayacak şekilde doğruyoruz ve bol su ile yıkıyoruz.
Tenceremizde kaynattığımız suyun içine atıp yaklaşık 20 dakika karalahanalarımızı kaynatıyoruz ve süzüyoruz, soğumaya bırakıyoruz. Sarımsaklarımızı temizliyoruz ama doğramıyoruz.
Soğuyan karalahanalarımızı pul biber ile harmanlıyoruz.Pul biberin miktarını damak tadınıza göre ayarlayabilirsiniz. 2 2,5 litre soğuk suyu kaya tuzu ile karıştırıp, pul biberle harmanladığımız karalahanamızı kavanoza koyup üzerine suyu ilave ediyoruz. En üst kısmına biberleri ve sarımsakları yerleştirip kapağını kapatıyoruz.
15 gün beklemek yeterli olacaktır.
|
|
Karalahana Turşusu Tarifleri Bartın Yemekleri
|
|