|
|
KARAMAN KEBABI |
|
dobra
Şef Aşçıbaşı
Kayıt: 07.02.2012
Mesajlar: 138 Şehir: Gaziantep |
Kısa URL: https://ml.md/lc72920
Gönderme Tarihi: 22.Şub.2012
3,299 defa indirildi / yazdırıldı
|
Türk boylarından Karamanoğulları zamanında, saraylarda ve konaklarda çok sevilen bu yemek, süt danası veya koyun etinden yapılır.
1,5 kg kuzu budu
1 adet büyük boy kuru soğan
4 diş sarımsak
2 adet havuç
2 adet defne yaprağı
2 sap kereviz yaprağı
1 demet maydanoz
1/2 su bardağı sirke
2-3 çorba kaşığı domates salçası
10 adet top karabiber
Tuz
Et suyu ya da su
Zeytinyağı
Parçalara ayrılmış kuzu budunu, ince kıydığımız kuru soğan, sarımsak, maydanoz, kereviz yaprağı, defne yaprağı, top karabiber ve sirke ile bir gün önceden iyice karıştırıp, ağzı kapalı olarak buzdolabında bekletelim.
Ertesi gün, zeytinyağını tencereye koyup, etleri, sebzelerden temizleyerek, bu yağda kızartalım.
Etler kızardıktan sonra, tencereye alıp, üzerlerine ayırdığımız sebzeleri ilave edelim. Havuçları da bütün olarak katıp, 5 dakika kavuralım.
Salçasını da ilave edip 1-2 dakika daha kavurduktan sonra, yeterince et suyu veya suyu koyup, pişirelim.
Etler pişince, bir tabağa çıkaralım. Bütün olarak koyduğumuz havuçları da yuvarlak kesip, tabağın etrafını süsleyelim ve tencerede kalan sosu süzerek etlerin üzerine koyalım.
Not: Sos eğer biraz gevşekse, tencerede biraz daha kaynatıp, sosun koyulaşmasını sağlayalım.
|
Karaman Kebabı (Karaman) |
|
siyami
Super MOD
Kayıt: 26.09.2006
Mesajlar: 1925 Şehir: izmir |
Kısa URL: https://ml.md/lc7861
Gönderme Tarihi: 14.Ekm.2006
2,464 defa indirildi / yazdırıldı
|
Malzemeler:
1,5 kilogram et (but tarafından),
1 adet kuru soğan,
1 diş sarımsak,
1 demet maydanoz,
3 adet defne yaprağı,
1 çay bardağı üzüm sirkesi,
4-5 adet karabiber tanesi,
4 yemek kaşığı zeytinyağı,
yeteri kadar et suyu,
1 sap kereviz yaprağı,
1 havuç, tuz,
1 yemek kaşığı domates salçası.
Hazırlanışı:
Geniş bir tabağa kereviz ve defneyap-raklarını, karabiber tanelerini, kıyılmış maydanozu serpin. Üstüne iri parçalar halinde doğranmış eti yayın. Sirkeyi döktükten sonra etin üstünü ince dilimlerle doğranmış soğan ve sarımsakla örtün. Eti bir gece bu terbiyenin içinde dinlendirin. Domates salçasını bir yemek kaşığı et suyunda eritip, zeytinyağıyla birlikte bir tencereye koyun. Zeytinyağı ısınınca et parçalarını alıp, tencereye ekleyin. Eti karıştırarak pembe-leşene dek kavurun. Et kavrulunca terbiyesiyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökün. Üstü kazınmış havucu da kattıktan sonra tuzunu ekleyip, tencerenin kapağını kapatın. Yemeği orta ateşte pişirin. Et piştikten sonra delikli kepçe ile alıp servis tabağına yerleştirin. Havucu dilimleyip tabağı süsleyin. Kalan salçayı süzgeçten geçirin ve yemeğin üstüne döküp servis yapın.
|
|
Karaman Kebabı (Karaman) Tarifleri Kebaplar
|
|